Ar pavyks "Trakams" pagaliau įveikti "Žalgirį"? (apžvalga)

Dvi stipriausios praėjusio sezono A lygos komandos „Žalgiris“ ir „Trakai“ šiemet tarpusavyje jau  sužaidė ketverias rungtynes, kurios baigdavosi arba lygiosiomis, arba žalgiriečių pergale. Statistika pastaruosius metus neįprasta – nuo 2014 metų nebuvo taip, kad per visą sezoną „Trakai“ nei karto neįveiktų šalies čempionų.

Data: 2017 m. spalio 12 d. 20:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius

Naujienos

Tiek „Trakų“, tiek „Žalgirio“ treneriai ruošdamiesi šioms rungtynėms negalėjo remtis visais savo žaidėjais. Ir vienos, ir kitos ekipos futbolininkai buvo iškviesti tiek į nacionalinę vyrų, tiek į U-21, tiek į U-19 rinktines. Natūralu, kad tai apsunkino trenerių darbą, tačiau jie prie to pratę. Maža to, kad po rinktinių pertraukos „Trakai“ ir „Žalgiris“ tarpusavyje jau yra žaidę.

„Trakams“ ši pertrauka buvo itin svarbi tam, kad dauguma žaidėjų atsigautų po ligų ir traumų. Dauguma ir atsigavo.

„Žalgiriui“, savo ruožtu, padėti negalės Egidijus Vaitkūnas, kuris LFF taurės finale po rungtynių užsidirbo raudoną kortelę bei dvejų rungtynių diskvalifikaciją.

26 turas

Prieš rinktinių pertrauką „Trakai“ po vienintelio Valentino Jeriomenkos įvarčio nugalėjo ką tik LFF taurę laimėjusį Kauno „Stumbrą“. Lyginant su paskutinėmis keliomis rungtynėmis, „Trakai“ atrodė solidžiau, tačiau vasaros sportinė forma pasiekta dar nebuvo.

„Žalgiris“ buvo priverstas gelbėtis Klaipėdoje ir nepaisant to, kad pavyko įmušti išlyginamąjį įvartį, uostamiestyje buvo prarasti du taškai. Po tos dvikovos Valdas Dambrauskas daug dėmesio skyrė teisėjų darbui.

Tarpusavyje

4-5-12. Šiame sezone „Trakų“ ir „Žalgirio“ dvikovos yra išskirtinai lygios. Visi keturi susitikimai baigėsi arba lygiosiomis, arba „Žalgirio“ pergale vieno įvarčio skirtumu. Žalgiriečiai laimėjo Supertaurės rungtynes bei dvikovą pirmajame rate. „Trakai“ abusyk vienintelį įvartį praleido laikrodžiui skaičiuojant paskutines minutes.

Abejos lygiosios buvo skirtingos. Antrajame rate žalgiriečiai labai gerai pradėjo rungtynes ir pirmajame kėlinyje turėjo didžiulę persvarą, tačiau po pertraukos Oscarui ne tik leido išlyginti rezultatą, bet ir visiškai atidavė iniciatyvą.

Trečiojo rato dvikova buvo labai permaininga bei, kaip reta, rezultatyvi. Pirmąsyk šių komandų tarpusavio istorijoje buvo skirti du vienuolikos metrų baudiniai, kuriuos abu užtikrintai realizavo Arūnas Klimavičius.

Akistata

Linas Klimavičius prieš Valdemarą Borovskį. Nors šie futbolininkai, tikėtina, retai susirems akis į akį, tačiau šie futbolininkai pasirinkti dėl to, kad jie abu sekmadienį atstovaudami Lietuvos rinktinei 90 minučių žaidė prieš Angliją. Tiesa, atsistatymui laiko trūkti neturėjo.

Klausimas

Kurią ekipą labiau tenkins lygiosios? Žiūrint į turnyro lentelę, tai lygiosios abiem komandoms lygiosios labiau reikštų pralaimėjimą nei pergalę. „Trakai“ dar labiau atsiliktų nuo į antrą vietą pakilusios „Sūduvos“, o „Žalgirį“ ir „Sūduvą“ virtualiai skirtų jau tik trys taškai.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 12 laipsnių šilumą, 7 metrų per sekundę Vakarų vėją, debesuotumą ir nedidelį lietų.