Ar "Watford" nuveikė pakankamai, kad išliktų "Premier" lygoje? (straipsnis, II dalis)

Pirmoje straipsnio "Ar "Watford" nuveikė pakankamai, kad išliktų "Premier" lygoje?" dalyje buvo analizuoti „Premier“ lygą pakilusio „Watford“ komandos pirkiniai gynyboje bei Pozzų šeimos sprendimai pasirenkant ekipos trenerį.

Šįkart mūsų dėmesys bus nukreiptas į papildymus saugų ir puolimo grandyse, kurios pernai ir taip atrodė puikiai „Championship“ lygoje.

Kai šiemet į „Premier“ lygos klubus atvyko tokie žaidėjai kaip Bastianas Schweinsteigeris ar Memphis Depay'us, nenuostabu, kad „Watfordo“ pirkiniai susilaukė daug mažesnio žiniasklaidos dėmesio.

Nepaisant to, „širšių“ naujokai buvo tai pat gana gerai žinomi ir dar labiau pakėlė komandos galimybes bei tikslus, o fanus privertė daug nekantriau skaičiuoti dienas iki tos akimirkos, kai jų naujieji herojai stos į kovą Anglijos pirmenybėse.

Nors šią vasarą klubą papildė daugybė žaidėjų, tačiau svarbiausias vasaros pirkinys su didžiausiu potencialu yra prancūzas Etienne Capoue.

Turbūt toks pasakymas turėtų gluminti „Tottenham“ komandos fanus, kurie skaito šį straipsnį, tačiau šis teiginys turi savų argumentų.

Saugas atvyko į Angliją su didžiuliu atsakomybės jausmu ant savo pečių ir jam nepasisekė su tuo susidoroti. Akivaizdu, kad pirmasis Capoue bandymas įsitvirtinti „Premier“ lygoje buvo nesėkmingas, tačiau dabar jis jau sukaupęs patirties ir yra nusiteikęs išnaudoti savo antrą šansą.

Prancūzas jau įrodė, kad gali žaisti aukšto lygio pirmenybėse, kai paskutiniais savo metais „Toulouse“ klube pelnė 7 įvarčius ir gavo aukštą WhoScored.com svetainės įvertinimą (jo reitingas šioje svetainėje buvo 7,53 balo). Atraminio saugo pozicijoje jis ne kartą demonstravo savo gebėjimus žaisti tiek prie vienų, tiek prie kitų vartų, o persikėlimas į klubą, kuriame jam nebus skiriama tiek daug spaudos dėmesio, turėtų padėti pasiekti tokią formą, kurią jis demonstravo gimtinėje.

Nepaisant to, kad daug kam atrodė, jog „Watford“ klubo transferų politika buvo įsigyti žaidėjus be „Premier“ lygos patirties (atsižvelgiant į tai, kad visi 4 naujokai gynyboje nebuvo žaidę Anglijoje), tačiau kitas saugas Didžiosios Britanijos futbolo gerbėjams jau yra parodęs savo sugebėjimus iš arti.

Valonas Behrami yra pažįstamas vardas Anglijoje, nes jis yra žaidęs viename iš būsimų „Watfordo“ varžovų – „West Ham United“ klube. Sulaukęs 30 metų ir pažaidęs jau devyniuose klubuose, Šveicarijos rinktinės narys yra matęs daugybę įvairaus lygio futbolo, o ši patirtis taip pat gali praversti jo naujam klubui.

Po 2014 metų Pasaulio futbolo pirmenybių, kuriuose jis žaidė visuose mačuose, Behrami nesugebėjo įrodyti savo vertės „Napoli“ klube ir prisijungė prie dėl išlikimo Bundeslygoje kovojančios „Hamburger“ ekipos.

Vokietijoje saugas tikrai neblizgėjo, tad jo sugrįžimas į Angliją buvo vertinamas kaip siurprizas. Nuo 2009-2010 metų sezono šveicaras atliko vos 5 rezultatyvius perdavimus, nors dažnai rungtyniaudavo krašto saugo pozicijoje, iš kurios yra reikalaujama kurti progas komandos draugams. Tad nenuostabu, jog dauguma „širšių“ gerbėjų su dideliais klaustukais vertina tai, ką Behrami gali duoti jų ekipai. Patirtis lygoje yra privalumas, tačiau tai tikrai negarantuoja jo vietos startiniame ekipos vienuoliktuke.

Dauguma Anglijos futbolo žinovų juokauja, kad tikra „Premier“ lygos ekipa turi įsigyti ispaniškai kalbantį atakuojantį saugą. „Watfordas“ nusprendė nelaužyti šios „taisyklės“ ir įsigijo krašto saugą iš Ispanijos Jose Manuelį Jurado.

Dauguma ispanų atvyksta tiesiai iš gimtosios šalies, tačiau Jurado „Primerą“ paliko jau prieš penkerius metus. Žaidęs Vokietijoje ir pastaruoju metu Rusijoje, jis skirtingai nuo daugumos savo šalies atstovų, kurie greit patampa užsienio klubų žvaigždėmis, sunkiai kovojo dėl vietos startinėse ekipų sudėtyse.

Pernai futbolininkas vos 10 kartų pateko į „Spartak“ klubo startinį vienuoliktuką ir labai dažnai atrodė gan nykiai. Tiesa, jeigu žiūrėtume į 2013-2014 metų sezoną, galėtume įžvelgti potencialą, kuris parodo, kad Jurado gali daug daugiau.

29 rungtynės startinėje sudėtyje ir 10 įvarčių Rusijos „Premier“ lygoje leidžia manyti, kad pradėjęs rungtyniauti stabiliau ispanas gali būti naudingas papildymas „Watford“ klubui.

Floresas tikisi, kad jo tautietis iššaus patekęs į aukščiausio lygio futbolo sceną ir jei Jurado darys pakankamai, kad nenuviltų trenerio sezono starte, jo vieta klubo vienuoliktuke bus beveik garantuota.

„Watfordas“ įsigijo daugybę intriguojančių žaidėjų tam, kad padėtų klubui išlikti naujame divizione, tačiau nei vienas žaidėjas nebus sutiktas su tokiu entuziasmu kaip Matėjus Vydra.

Buvęs Čekijos jaunimo iki 21 metų žaidėjas jau spėjo pasirodyti kaip puikus pirkinys per savo laikotarpį nuomos pagrindais iš „Udinese“ klubo. Ekipos sirgaliai džiugiai sutiko naujienas, kai „širšių“ vadovybė įsigijo visas teises į šį žaidėją, kuris savo debiutiniame sezone Anglijoje įmušė 20 įvarčių per 41 sužaistas rungtynes.

Tačiau labiausiai jis ekipos sirgaliams įsiminė per rungtynes, kurios lėmė jų patekimą į „Premier“ lygą. Būtent Vydra pelnė vėlyvą įvartį, kuris atnešė ekipai svarbiausius sezono taškus – tuos, kurie užtikrino „Watford“ ekipos kilimą į aukščiausiąjį divizioną.

Tiesa, nepaisant viso populiarumo, nereikia pamiršti kaip baigėsi čeko bandymas įsitvirtinti „Premier“ lygoje. Po puikaus 20 įvarčių sezono „Championship“, Vydrai buvo piešiamas žvaigždės statusas „West Brom“ klube. Tačiau puolėjas atrodė prastai - 3 įvarčiai per 23 rungtynes tikrai nepagerino jo reputacijos Anglijoje. Čekui neliko nieko kito, kaip grįžti į „Watford“ ekipą, bandant susigrąžinti savo buvusią formą.

Dar vos 23 metų Vydrai turėtų būti malonu sulaukti progos tokioje ekipoje, kuri yra linkusi pakentėti ir apsupti žaidėją teigiama atmosfera, tikėdamasi, kad jis jiems atsidėkos vieną dieną patapdamas ryškia „Premier“ lygos žvaigžde.

Ir nors po šių pirkinių „Watford“ yra vis dar vadinamas vienu iš pagrindinių kandidatų sugrįžti į antrąjį divizioną, fanai tiki savo komandos išlikimu.

Kai kurie iš jų mano, kad komanda kils virš iškritimo zonos, tačiau ir kartas nuo karto įkrės daug turtingesniems varžovams. Floresas ir jo asistentai nuveikė itin efektyvų darbą tam, kad sustiprintų ekipą ir įneštų konkurencijos kiekvienoje pozicijoje.

Iš visų trijų į „Premier“ lygą pakilusių klubų „Watford“ neabejotinai labiausiai sustiprino savo sudėtį.

Ir ši sudėtis mažų mažiausiai prilygsta silpniausioms praėjusio sezono ekipoms, kurios sugebėjo išlikti „Premier“ lygoje.

Dėl šių priežasčių aš tikiu, kad atėjus 2016 metų gegužei „Watford“ ekipa rūpinsis tuo, kaip dar labiau sustiprinti ekipą kitų metų „Premier“ lygos pirmenybėms, o ne bandys nuryt karčią iškritimo į „Championship“ piliulę, straipsnį baigia A.Simeoni.

A.Simeoni, eplindex.com

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...