Argentina baudinių serijoje įrodė pranašumą prieš olandus ir žengė į finalą (VIDEO)

Trečiadienį "Arena Corinthians" stadione paaiškėjo antroji rinktinė, kuri žais pasaulio čempionato finale. Dėl vietos žaisti jame varžėsi Olandijos ir Argentinos futbolininkai.

Išsvajotąjį kelialapį į finalą iškovojo argentiniečiai, kurie po baudinių serijos įrodė pranašumą prieš buvusius pasaulio vicečempionus. Per žaidybinį laiką nebuvo pelnyta nei vieno įvarčio.

Pirmajame kėlinyje vyravo gana atsargus futbolas ir abi rinktinės neturėjo puikių progų pasižymėti. 15-ąją minutę Jasperui Cillessenui teko paprakaituoti, kuomet baudos smūgį iš maždaug 23 metrų atliko Lionelis Messi, tačiau vartininkas be didesnio vargo apgynė savo vartus.

Olandai ir jos lyderiai ir toliau tylėjo, o kamuolys dažniausiai buvo kontroliuojamas aikštės viduryje. 24-ąją minutę Ezequielis Garay sudėtingoje pozicijoje atliko smūgį galva, tačiau kamuolys skriejo virš skersinio.

Antrajame kėlinyje Olandijos rinktinės žaidimas pagyvėjo, tačiau pavojingų progų olandams sukurti vis nepavyko. Tuo metu argentiniečiai per kitas 45 minutes progų beveik neturėjo, o lemiamą žodį 90-ąją minutę galėjo tarti Arjenas Robbenas, kuris prasiveržęs į baudos aikštelę liko vienas prieš vartininką, tačiau Javieras Mascherano sugebėjo blokuoti olando smūgį.

Teisėjas iš Turkijos pasibaigus pridėtam antrojo kėlinio laikui paskelbė apie pratęsimą, kuriame taip pat nebuvo pelnyta įvarčių. 115-ąją minutę po keitimo pasirodęs Rodrigo Palacio turėjo bene realiausią progą šiose rungtynėse pasižymėti, bet į jo galva smūgiuojamą kamuolį reagavo J.Cillessenas.

Po pratęsimo Argentinos ir Olandijos futbolininkų laukė 11 metrų baudinių serija, kurioje šį kartą nedalyvavo olandų didvyris Timas Krulis. Argentiniečiams visus keturis kartus realizavo baudinį, o du Olandijos futbolininkų smūgius atrėmė Sergio Romero.

Paaiškėjo, kad finale susitiks Argentinos ir Vokietijos rinktinės. Toks finalas jau buvo įvykęs, kuomet rezultatu 1-0 vokiečiai šventė pergalę. "Maracana" stadione finalas įvyks jau šį sekmadienį, o dėl trečiosios vietos Olandija su Brazilija kausis šeštadienį.

Olandija 0 - 0 Argentina

(Baudinių serija: 2-4)

Startinės sudėtys:

Olandija: Cillessen, Vlaar, De Vrij, Martins Indi, Blind, De Jong, Van Persie, Sneijder, Robben, Kuyt, Wijnaldum.

Argentina: Romero, Garay, Zabaleta, Biglia, Perez, Higuaín, Messi, Mascherano, Demichelis, Rojo, Lavezzi.