Argentinos rinktinė per pratęsimą palaužė šveicarus ir pateko į ketvirtfinalį (VIDEO)

Antradienį paaiškės visi 2014 metų pasaulio čempionato ketvirtfinalio dalyviai. Pirmajame susitikime grumėsi Argentinos ir Šveicarijos rinktinės ir tik po pratęsimo rezultatu 1-0 Pietų Amerikos komanda žengė į ketvirtfinalį.

Rungtynių pradžioje aktyviau pradėjo žaisti argentiniečiai, kurie bent jau per pirmas penkias minutes apgulė varžovų vartus. Tačiau vėliau šveicarai parodė charakterį ir net turėjo daugiau progų pasižymėti.

28-ąją minutę po puikaus Xherdano Shaqiri perdavimo pasižymėti galėjo Granitas Xhaka, tačiau jo smūgis nesukėlė didelių rūpesčių Sergio Romero ginamiems vartams.

Kėlinio pabaigoje Josipas Drmičius turėjo puikią galimybę išvesti Šveicarijos rinktinę į priekį, kuomet išbėgęs vienas prieš vartininkas nesugebėjo pergudrauti pastarojo ir smūgiavo tiesiai S.Romero į rankas.

Antrajame kėlinyje šveicarai ir toliau neketino nusileisti savo varžovams iš Pietų Amerikos. Ottmaro Hitzfeldo treniruojama komanda kėlinio pradžioje sukūrė keleta grėsmingų išpuolių prie Argentinos rinktinės vartų.

Kiek vėliau iniciatyva perėmė argentiniečiai, o grėsmingą išpuolį jiems pavyko sukurti 58-ąją minutę. Po tikslaus komandos draugo perdavimo Marcosas Rojo prasiveržęs kraštu smūgiavo į vartų plotą, bet patikimai vartus saugojo Diego Benaglio.

Po kelių minučių tam pačiam D.Benaglio ir vėl teko paprakaituoti, kuomet aukšą perdavimą į baudos aikštelę sulaukęs Gonzalo Higuainas galva kamuolį smūgiavo į vartus, tačiau savo darbą puikiai atliko vartininkas.

78-ąją minutę pirmąją realią progą pasižymėti turėjo ir Lionelis Messi. "Barcelona" klubo puolėjas prasiveržė į baudos aikštelę ir smūgiavo į vartų kampą, bet ir vėl nepramušamas buvo D.Benaglio.

Per likusį antrojo kėlinio laiką įvarčio nebuvo pelnyta ir rinktinėms teko žaisti pratęsimą. Jame geriau sekėsi Argentinos rinktinei, kuri 118-ąją minutę pelnė pergalingą įvartį.

Puikų reidą pademonstravęs Lionelis Messi atliko rezultatyvų perdavimą Angeliui Di Maria, kuris tiksliu smūgiu galiausiai nuginklavo varžovų vartininką. Iš kart po įvarčio šveicarai galėjo išlyginti rezultatą, tačiau argentiniečius išgelbėjo virpstas ir jie pateko į turnyro ketvirtfinalį.

Rezultatas:

Argentina 1 - 0 Šveicarija

118' [1 - 0] A.Di Maria

Startinės sudėtys:

Argentina: Romero, Garay, Zabaleta, Gago, Di Maria, Higuain, Messi (c), Mascherano, Rojo, Fernandez, Lavezzi.

Šveicarija: Benaglio, Lichtsteiner, Inler (c), Xhaka, Behrami, Rodriguez, Mehmedi, Drmic, Djourou, Schar, Shaqiri.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...