Argentinos rinktinėje dirbęs C. Dibosas: L. Messi neturi lyderio savybių, o Neymaras jau dabar yra geresnis už jį

Buvęs Argentinos rinktinės fizinio pasiruošimo treneris Carlosas Dibosas sukritikavo Lionelį Messi ir pareiškė, argentinietis nebėra numeris vienas pasaulyje - už jį pastaruoju metu geresnis yra jo komandos draugas "Barcelona" klube Neymaras.

L. Messi pastaruoju metu išgyvena ne patį sėkmingiausią laikotarpį - rinktinių pertraukos metu argentinietis pasaulio čempionato atrankos rungtynėse prieš Čilę iškeikė arbitrą ir užsidirbo keturių rungtynių diskvalifikaciją Argentinos rinktinėje.

Pati Argentinos rinktinė taip pat nėra geroje situacijoje - po pralaimėjimo Bolivijai 2014 pasaulio vicečempionai nukrito į penktąją poziciją turnyrinėje lentelėje, o tai kelia pavojų jų galimybėms pasirodyti po dviejų metu Rusijoje įvyksiančiame pasaulio čempionate.

Praeityje Argentinos rinktinės trenerių štabą sudaręs C. Dibosas mano, kad L. Messi trūksta lyderio savybių, kokias nacionalinėje komandoje turėjo Diego Maradona.

"Nematau nieko blogo, jeigu žaidėjas su treneriu turi pokalbį ir aptarinėja startinio vienuoliktuko žaidėjus. Tačiau toks žaidėjas turi turėti asmenybę, charakterį, nebijoti prisiimti atsakomybę ant savo pečių. Toks buvo Diego Maradona", - prisiminė C. Dibosas.

"Žaidėjas turi suprasti, ką reiškia vilkėti Argentinos rinktinės marškinėlius, nes visi iš jo tikisi tik geriausio žaidimo. Diego tai žinojo, tačiau Lionelis tokio supratimo neturi.

Tai nereiškia, kad jis yra prastas futbolininkas. Lionelis man yra vienas iš trijų geriausių pasaulio futbolininkų, tačiau jis tikrai nėra pats geriausias. Šiai dienai geriausias planetos žaidėjas yra Neymaras", - užbaigė argentinietis.