"Arsenal" namuose pamokė "Man Utd" futbolininkus (VIDEO)

18 valandą Lietuvos laiku Anglijos "Premier" lygos pirmenybėse įvyko priešpaskutinė 36-ojo turo dvikova.

"Emirates" stadione ginklus tarpusavyje surėmė dvi turnyrinės lentelės kaimynės - Londono "Arsenal" ir "Manchester United" komandos. Arsene'as Wengeras galiausiai pasiekti pirmąją pergalę "Premier" lygoje prieš Jose Mourinho - "kanonieriai" rezultatu 2-0 pranoko varžovus.

"Raudonieji velniai" žaidė nukraujavusia sudėtimi, o tuo "kanonieriai" bandė pasinaudoti nuo pirmųjų rungtynių minučių. Per pirmąjį kėlinį šeimininkai buvo aktyvesni ir sukūrė kelias pavojingas progas, tačiau po pirmųjų 45 minučių rezultatas liko 0-0.

Antrajame kėlinyje "Arsenal" ekipa nebuvo pasiruošusi išleisti šanso nugalėti "Man Utd" ir 54-ąją minutę "Emirates" stadione šeimininkų sirgaliai pakilo iš savo sėdimų vietų, kai Granito Xhaka smūgiuotas kamuolys rikošetu nuo Anderio Herrera nugaros skriejo į Davido De Gea ginamų vartų tinklą.

"Arsenal" įsiveržė į priekį, o jau visai netrukus pranašumą padidino iki dviejų įvarčių. 57-ąją minutę po puikaus aukšto Alexo Oxlade'o Chamberlaino perdavimo galva pasižymėjo ir savo buvusią komandą nubaudė Danny Welbeckas.

Per likusį laiką svečiai nebepajėgė išsigelbėti, nors ir į aikštę buvo mesti Marcusas Rashfordas su Jesse Lingardu. "Arsenal" atsitiesė po praėjusiame ture patirto pralaimėjimo ir džiaugėsi svarbia pergale.

"Arsenal" po pergalės nuo penktoje vietoje esančio "Man Utd" sumažino atsilikimą iki 2 taškų, o nuo didžiojo ketverto "kanonierius" skiria 6 taškai.

Be to, po šio pralaimėjimo baigėsi "Man Utd" nepralaimėtų rungtynių serija, kuri visuose turnyruose tęsėsi 25 susitikimus iš eilės.

Rezultatas:

"Arsenal" 2 - 0 "Man Utd"
54' [1 - 0] G. Xhaka
57' [2 - 0] D. Welbeck

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/10331737" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Arsenal": Cech, Holding, Koscielny, Monreal, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Xhaka, Gibbs, Ozil, Alexis, Welbeck.

"Man Utd": De Gea, Tuanzebe, Jones, Smalling, Darmian, Herrera, Carrick, Mkhitaryan, Mata, Martial, Rooney.