"Arsenal" nusileido "Sevilla", tačiau triumfavo draugiškame turnyre (VIDEO)

Šiandien pasibaigė antroji "Emirates Cup" diena, kuomet paaiškėjo šio draugiško turnyro nugalėtojas.

Ankstesniame susitikime "RB Leipzig" futbolininkai užtikrintai įveikė Lisabonos "Benfica" komandą bei finišavo treti. Čia dar neįpusėjus pirmajam kėliniui vokiečius į priekį išvedė Marcelis Halstenbergas, o persvarą po pertraukos įtvirtino Marvinas Compperis.

Kiek vėliau į aikštę žengė šeimininkas Londono "Arsenal" ir "Sevilla", tačiau po rezultatyvių vakarykščių rungtynių šįkart pirmajame kėlinyje įvarčių pelnyta nebuvo.

49-ąją minutę pirmieji pasižymėjo svečiai, kurių gretose įmušė vienas prieš vartininką atsidūręs Joaquinas Correa. Po keliolikos minučių jam įkandin pasekė "kanonierių" naujokas Alexandre'as Lacazette'as, pasiuntęs kamuolį į tuščius vartus. 

Vis dėlto, Šiaurės Londono klubui dar viena pergale savo sirgalių nudžiuginti nepavyko, nes vos įpusėjus antrajam kėliniui pergalę Sevilijos ekipai puikiu įvarčiu iš už baudos aikštelės ribų išplėšė saugas Stevenas N'Zonzi.

Paties turnyro baigtis - išties keista, nes abi pergalęs iškovoję ispanai jame netriumfavo, o taurę iškovojo "Arsenal" futbolininkai. Taip yra dėl išskirtinės turnyro sistemos, dėl kurios komandos gauna ne tik įprastus tris taškus už pergalę bei vieną tašką už lygiąsias, tačiau ir papildomą tašką už kiekvieną įvartį. 

Kadangi "kanonieriai" vakar "Benfica" sudaužė rezultatu 5-2, į savo sąskaitą jie tuomet įsirašė net aštuonis taškus, o šiandien pridėję dar vieną finišavo su tokiu pačiu jų skaičiumi kaip "Sevilla". Pastarąjį klubą anglai aplenkė vėlgi dėl geresnio įvarčių santykio.

Rezultatai:

"RB Leipzig" 2 - 0 "Benfica"
[1-0] 19' Marcel Halstenberg
[2-0] 53' Marvin Compper

"Arsenal" 1 - 2 "Sevilla"
[0-1] 49' Joaquin Correa
[1-1] 62' Alexandre Lacazette
[1-2] 69' Steven N'Zonzi

<iframe width="500" height="343" src="https://www.youtube.com/embed/fNqhLWks5pU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>