"Arsenal" tragedija tęsiasi: išvykoje pralaimėta ir "Brighton" ekipai (VIDEO)

Sekmadienį Anglijos "Premier" lygoje 15 val. 30 min. Lietuvos laiku įvyko aštuntosios 29-ojo turo rungtynės.

"Brighton" namuose priėmė gilioje duobėje esančius Londono "Arsenal" futbolininkus. "Kanonieriai" neatsitiktinai demonstruoja prastą formą - "Brighton" pirmojo kėlinio pradžioje pasiekė du įvarčius ir šventė pergalę rezultatu 2-1.

7-ąją minutę "Brighton" įgijo pranašumą, kai Petrą Čechą nuginklavo Lewis Dunkas. 

Tačiau ties tuo "kanonierių" problemos nesibaigė ir 26-ąją minutę antrą kartą šiose rungtynėse "Arsenal" vartininkui teko traukti kamuolį iš vartų tinklo - po puikaus perdavimo visiškai be priežiūros baudos aikštelėje paliktas Glennas Murray'us smūgiu galva padidino pranašumą iki dviejų įvarčių.

Net ir po dviejų įvarčių "Brighton" atakavo taip pat pavojingai, o jų varžovai iš Šiaurės Londono sunkiai kūrė atakas. Vis dėlto kėliniui artėjantį į pabaigą "Arsenal" pradėjo spausti varžovus ir netrukus krito įvartis.

43-ąją minutę po Granito Xhaka stipraus perdavimo Pierre'as-Emerickas Aubameyangas kiek atsitiktiniu būdu pasiuntė kamuolį į šeimininkų vartus. "Arsenal" galėjo į pertrauką nužygiuoti ir su lygių rezultatu, tačiau Laurento Koscielny smūgis tikslo nepasiekė - kamuolys pataikė į virpstą.

Antrajame kėlinyje "Arsenal" lengvo pasivaikščiojimo taip pat nesulaukė - varžovai užtikrintai gynėsi ir sukūrė vieną kitą pavojingą epizodą prie P. Čecho ginamų vartų.

Per likusį laiką "Arsenal" neišsigelbėjo ir turėjo susitaikyti jau su trečiu pralaimėjimu iš eilės. Iš viso Arsene'o Wengero auklėtiniai nesėkmę patiria jau ketvirtąjį kartą per pastarąsias penkerias rungtynes.

"Arsenal" vis dar išlieka šeštoje pozicijoje, tačiau šansų pakovoti dėl didžiojo ketverto praktiškai nebeturi. "Brighton" po pergalės pakilo į 10-ąją poziciją.

Rezultatas:

"Brighton" 2 - 1 "Arsenal"
7' [1 - 0] L. Dunk
26' [2 - 0] G. Murray
43' [2 - 1] P. Aubameyang

Turnyrinė lentelė: