"Arsenal" vakaras: P. Aubameyangas debiutavo įvarčiu, o A. Ramsey pasiekė hat-tricką (VIDEO)

Šeštadienį vakare Anglijos "Premier" lygoje sužaistos septintosios 26-ojo turo rungtynės.

Londono "Arsenal" namuose susigrūmė su Liverpulio "Everton" ekipa. "Kanonieriams" rungtynėse susiklostė įspūdingai - jau pirmajame kėlinyje pelnė keturis įvarčius, o savo tikslų smūgį pasiekė ir Anglijoje debiutavęs Pierre'as-Emerickas Aubameyangas.

Rungtynes Arsene'o Wengero auklėtiniai pradėjo itin sėkmingai - jau 6-ąją minutę krito pirmasis įvartis. Kaip iš natų ataką puolime surezgę "kanonieriai" po Aarono Ramsey įvarčio įsiveržė į priekį, o prie šio įvarčio prisidėjo visas atakuojantis trejetas: Ozilas, Aubameyangas ir Mkhitaryanas.

Ilgai laukti dar vieno įvarčio neprireikė - po standartinės situacijos galva įvartį pasiekė Laurentas Koscielny. Netrukus "Everton" iš savo vartų buvo priversti traukti dar vieną kamuolį - vėl pasižymėjo tas pats A. Ramsey.

Galiausiai 37-ąją minutę "Emirates" stadionas sulaukė ko ir laukė labiausiai - "kanonierių" gretose debiutavusio Pierre'o-Emericko Aubameyango įvarčio. Puikų perdavimą iš armėno gavęs puolėjas meistriškumu kamuolio perkėlimu per vartininką pasiuntė "irisus" į visišką nokdauną.

Antrajame kėlinyje "Arsenal" nebedemonstravo pirmojo kėlinio žaidimo tempo, o "Everton" naudojosi varžovų suteikta laisve. 64-ąją minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Dominicas Calvertas-Lewinas smūgiu galva pasiekė garbės įvartį.

Tačiau tuo rungtynėse nesibaigė - 74-ąją minutę "Arsenal" ekipa sirgalius nudžiugino ir penktuoju įvarčiu. Dar vieną perdavimą iš H. Mhitaryano gavęs A. Ramsey pasiuntė tikslų smūgį į varžovų vartus ir pirmą kartą savo karjeroje pasižymėjo hat-tricku.

"Arsenal" su 45 taškais lieka šeštoje pozicijoje, tačiau po pergalės bent laikinam nuo "Tottenham" sumažino atsilikimą iki 3 taškų. "Everton" yra pačiame turnyrinės lentelės viduryje - 10-oje pozicijoje.

Rezultatas:

"Arsenal" 5 - 1 "Everton"
6' [1 - 0] A. Ramsey
14' [2 - 0] L. Koscielny
19' [3 - 0] A. Ramsey
37' [4 - 0] P. Aubameyang
64' [4 - 1] D. Calvert-Lewon
74' [5 - 1] A. Ramsey

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/10911177" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Turnyrinė lentelė: