Arti stebuklo: "Juventus" paskutinę rungtynių minutę buvo nubausti kontraversišku C. Ronaldo įvarčiu (VIDEO, FOTO)

Trečiadienį paaiškėjo paskutiniai du UEFA Čempionų lygos pusfinalio dalyviai - paskutinės dvejos atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės įvyko Madride bei Miunchene.

"Santiago Bernabeu" stadione įvyko dar viena drama - Turino "Juventus" bandė panaikinti trijų įvarčių deficitą prieš savo žiūrovų palaikomą Madrido "Real". Italai buvo arti stebuklo  - per pagrindinį laiką susikrovė trijų įvarčių persvarą, tačiau ryžtingas teisėjo sprendimas per pridėtą laiką atėmė šansus iš "Juvės" žengti į pusfinalį.

Pirmąjį susitikimą "Real" Turine laimėjo rezultatu 3-0, todėl atrodė, kad namuose nebeturės jokių problemų. Tačiau "Juve" buvo įkvėpta "Roma" pavyzdžio ir davė tikrą kovą dabartiniam čempionui.

Jau 2-ąją minutę šeimininkai buvo nubausti - po Sami Khediros perdavimo galva pasižymėjo Mario Mandžukičus. "Senoji senjora" iškart pajuto, kad gali užsikabinti šiose rungtynėse ir primetė kovą.

Vis dėlto "Real" po greitai praleisto įvarčio nepasimetė - "baltieji" dominavo su kamuoliu ir sukūrė daug pavojingų progų, tačiau "Juve" su Gianluigi Buffonu žaidė nepriekaištingai.

37-ąją minutę viltys patekti į pusfinalį tapo realios - dar vieną įvartį beveik po identiškos situacijos pelnė M. Mandžukičius. "Real" rimtai sutriko, tačiau svečiams iš Italijos vis dar reikėjo mušti vieną įvartį, kad būtų žaidžiamas pratęsimas.

Antrajame kėlinyje Zinedine'o Zidane'as nusprendė imtis permainų - į aikštę metė Lucą Vazquezą su Marco Asensio. Tačiau ir tai vaisių nedavė - šeimininkams niekaip nepavyko įmušti įvarčio, kuris būtų nubraukęs visas "Juventus" viltis.

61-ąją minutę "Santiago Bernabeu" stadionas buvo sudrebintas - grubiai prie savo vartų suklydęs Keyloras Navasas padovanojo trečiąjį įvartį "Juvei", kuriai beliko tik nepraleisti įvarčio. Trečio tikslaus smūgio autoriumi tapo Blaise'as Matuidi, perėmęs kamuolį iš K. Navaso rankų.

Rungtynių scenarijus vedė prie to, kad komandoms galiausiai teks žaisti pratęsimą, tačiau per pridėtą laiką teisėjas iš Anglijos priėmė didžiulį "Juventus" pasipiktinimą sukėlusį sprendimą - į jų vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys, kai L. Vazquezą iš nugaros pargriovė Medhi Benatia.

Visa "Juventus" komanda apsupo rungtynių arbitrą, o ypatingą pasipiktinimą išreiškė Gianluigi Buffonas, kuriam net buvo parodyta raudona kortelė. Tai reiškė, kad lemiamą 11 metrų baudinį stos laikyti Szczesny, nes "Juve" vis dar turėjo vieną keitimą.

11 metrų baudinius beveik nepramušančio C. Ronaldo koja nesudrebėjo - portugalas galingu smūgiu pasiekė įvartį, kuris jo komandą be pratęsimo išvedė į pusfinalį. Po rungtynių "Juventus" žaidėjai vis dar lieja dideles emocijas, tačiau jiems teko susitaikyti su itin skaudžia nesėkme.

"Real" Čempionų lygos pusfinalyje žais jau net septintąjį kartą iš eilės.

Kitame ketvirtfinalio susitikime, kuriame Miuncheno "Bayern" namuose siekė dar kartą įrodyti pranašumą prieš "Sevilla", dar vieno Čempionų lygos stebuklo neįvyko - dvikova baigėsi nulinėmis lygiosiomis, o pergalę iš Sevilijos parsivežęs bavarų klubas žengė į pusfinalį.

Čempionų lygoje žinomi jau visi keturi pusfinalio dalyviai - be "Real" ir "Bayern" vakar taip pat bilietą į šį etapą gavo "Roma" bei "Liverpool". Burtų traukimo ceremonija - penktadienį po pietų.

Rezultatai:

"Real Madrid" 1 - 3 "Juventus"
(Pirmas mačas: 3-0, galutinis rezultatas: 4-3)
2' [0 - 1] M. Mandžukič
37' [0 - 2] M. Mandžukič
61' [0 - 3] B. Matuidi
90+8' [1 - 3] C. Ronaldo (11 m. baudinys)
90+3' G. Buffon ("Juventus") pašalintas iš aikštės

"Bayern" 0 - 0 "Sevilla"
(Pirmas mačas: 2-1, galutinis rezultatas: 2-1)
90+2' J. Correa ("Sevilla") pašalintas iš aikštės