A.Skarbalius: išsklaidėme slegiančią atmosferą

Lietuvos futbolo A lygos 10 turo rungtynėse FK „Žalgiris“ svečiuose 2:1 nugalėjo „Palangos“ ekipą. Komandos strategas Aurelijus Skarbalius konstatavo, kad po dviejų iš eilės lygiosiomis pasibaigusių mačų jo auklėtiniams buvo reikalinga tik pergalė.

„Žinojome, kad tai bus rungtynės, kurias privalėsime išvargti pergalę. Paskutiniu metu jautėme pasitikėjimo ir taškų trūkumą, be to, į Klaipėdą dėl traumų, ligų ir geltonų kortelių negalėjo atvykti keli svarbūs futbolininkai. Visa tai sukuria tam tikrą slegiančią atmosferą. Ją išsklaidyti galėjome tik iškovodami pergalę. Manau, kad savo tikslą pasiekėme, pelnėme tris taškus, pasiėmėme tik teigiamas emocijas ir dabar galime ruoštis artimiausioms rungtynėms“, – konstatavo A.Skarbalius.
 
Klaipėdoje vykusiose rungtynėse „Žalgirio“ futbolininkai ilgai kontroliavo kamuolį ir daug laiko praleido varžovų aikštės pusėje. Tiesa, susikurti rimtų progų žalgiriečiams taip pat nepavyko, tačiau šį kartą pergalei užteko dviejų tikslių Liviu Antalio smūgių. Beje, prieš kelias savaites Klaipėdoje vykusiose A lygos 7 turo rungtynėse su „Atlantu“ 28 metų žalgirietis taip pat pelnė du įvarčius, o „Žalgiris“ iškovojo nelengvą pergalę. „Gal mums apskritai derėtų visas savo rungtynes perkelti į Klaipėdą ir žaisti šioje aikštėje? Nes jei mes kiekvieną kartą laimėtume, o Liviu muštų po du įvarčius, būtų tikrai labai neblogai. O rimčiau šnekant, L.Antalio pasirodymas buvo labai geras, o tas antras įvartis – tiesiog iš fantastikos srities. Labai dėl jo džiaugiuosi. Jis tik parodo, kokia kokybė yra sutelkta mūsų komandoje. Tik mums reikia pasistengti ir ją realizuoti kiekvienose rungtynėse“, – pareiškė „Žalgirio“ vyriausias treneris A.Skarbalius.
 
Gynybinę taktiką pasirinkę „Palangos“ futbolininkai vienintelį įvartį pelnė nuo 11 m žymos, o antrame kėlinyje prie „Žalgirio“ vartų lankėsi vos kelis kartus. Vis dėlto, A.Skarbaliaus teigimu, rungtynės tikrai nebuvo lengvos. „Gal iš šalies žiūrint viskas atrodė paprasčiau, bet mums šiose rungtynėse buvo daug stresinių situacijų, kai matėme, jog varžovai gali kontratakuoti, išnaudoti mūsų klaidas. Vis dėlto, privalome užtikrinčiau žaisti turėdami vieno įvarčio pranašumą. Turime gintis su kamuoliu, geriau kontroliuoti situaciją. Tačiau per daug ir per dažnai klydome. Tai irgi yra įtampos pasekmė. Vis dėlto, mūsų žaidime labai trūksta ramybės ir pasitikėjimo. Bet neabejoju, kad tokios rungtynės mums irgi pridės užtikrintumo“, – samprotavo „Žalgirio“ vyriausias treneris.
 
Šiose rungtynėse „Žalgirio“ gretose pirmąsias oficialias rungtynes šį sezoną sužaidė komandos kapitonas Georgas Freidgeimas, pirmą kartą šiais metais A lygos kovose sudalyvavo po keitimo aikštėje pasirodęs 18-metis Karolis Uzėla. „Lenkiu galvą prieš Georgą. Taip ilgai nežaidęs jis šį kartą buvo tikras kapitonas, puikiai vadovavo komandai, jo sprendimai aikštėje buvo aukščiausio lygio. Jo žaidime jautėsi tvirtumas, o tai persidavė ir kitiems komandos žaidėjams. Tas pats Mamadou Mbodjis su Georgu poroje žaidė daug užtikrinčiau. O Karolis yra jaunas žaidėjas, be to, jo pozicijoje komandoje yra bene didžiausia konkurencija. Bet mes matome jį kiekvieną dieną, žinome, ką jis sugeba ir tikrai nebijojome leisti jo į aikštę“, – tikino A.Skarbalius.
 
Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais jau šį trečiadienį. Vilniaus LFF stadione žalgiriečiai susitiks su pirmenybių lyderiais, čempionų titulą ginančiais Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkais. Šeštadienį marijampoliečiai svečiuose lygiosiomis 0:0 sužaidė su „Jonava“ ir po 10 turų yra surinkę 26 taškus. „Žalgirio“ sąskaitoje – 19 taškų. Pasak A.Skarbaliaus, Klaipėdoje pasiekta pergalės prieš susitikimą su lyderiais sumažins futbolininkus slegiančią įtampą. „Pastaroji pergalė padės nuimti įtampą, nes mums šiose rungtynėse svarbiausia buvo laimėti. Be to, į rikiuotę sugrįš dėl diskvalifikacijos rungtynes praleidęs Tomašas Šimkovičius, tikimės, kad jau atsigaus Slavko Blagojevičius, Linas Klimavičiusi. Manau, kad laiko atgauti jėgas turėsime užtektinai ir būsime tinkamai pasirengę naujiems išbandymams“, – teigė A.Skarbalius. 

Gegužės 2 d. LFF stadione „Žalgirio“ ir „Sūduvos“ mačas prasidės 20 val.

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...