A.Skarbalius: "Jaučiasi lengva baimė"

Trečiadienį LFF stadione vykusiose A lygos 17 turo rungtynėse „Žalgiris“ 2:0 įveikė „Palangos“ ekipą ir atsitiesė po ankstesniame ture patirtos nesėkmės. Vis dėlto, pergalė iš žalgiriečių pareikalavo didelių pastangų ir kelių rimtų netekčių.
Rungtynes „Žalgiris“ baigė be pašalintų iš aikštės Slavko Blagojevičiaus ir Lino Klimavičiaus. Šie futbolininkai negalės padėti komandoje birželio 27 d. Marijampolėje vyksiančiame mače su A lygoje pirmaujančia „Sūduva“. Po dvikovos su „Palanga“ žalgiriečių vyriausias treneris Aurelijus Skarbalius konstatavo, kad raudonos kortelės rodo žaidėjus kaustančią psichologinę įtampą.

„Žaidėjai labai nori laimėti ir tuo pačiu yra labai įsitempę, jų veiksmuose trūksta pasitikėjimo, jaučiasi lengva baimė, spaudimas sau. Dėl visų šių priežasčių turime ir ne patį gražiausią žaidimą. O juk pirmame kėlinyje buvome aiškiai geresni už varžovus. Deja, šiuo metu mums pakanka nedidelio judesio iš varžovų pusės, kad mus kaip komandą supurtytų. Mums trūksta ramaus pasitikėjimo, nes net ir užtikrintai valdydami situaciją mes sugebame sau prisidaryti bėdų. Tai ir 11 metrų baudinys, ir paleisti varžovų puolėjai ir geltonos bei raudonos kortelės, – teigė A.Skarbalius. – Kalbant apie S.Blagojevičiaus pašalinimą, manau, kad ji užgimė dėl didžiulio noro ir kovingumo. Jei veiksmas buvo neleistinas, už jį turi būti atitinkama bausmė. Bet man patiko komandos reakcija. Kalbėjomės, kad turime parodyti, jog mačas su „Stumbru“ buvo tik viena bloga diena. Mano nuomone, mes su „Palanga“ tai ir parodėme. Džiaugiuosi, kad net ir padarę rimtų klaidų mes iškovojome pergalę. Nors ir nežaidėme labai gerai, bet vis tiek laimėjome 2:0. Tai yra svarbiausia.“
 
Papildomos sumaišties elementu galėjo tapti ir trečiadienį po pietų ištraukti UEFA Europos lygos pirmojo ir antrojo atrankos etapų burtai. Likus kelioms valandoms iki rungtynių su „Palanga“ žalgiriečiai sužinojo, kad pirmame Europos lygos atrankos varžybų etape jų laukia susitikimas su potencialiais varžovais iš Maltos arba Farerų salų. Pasak A.Skarbaliaus, norėdamas sutelkti žaidėjų dėmesį į mačą su „Palanga“ jis uždraudė kalbėtis apie Europos lygą. „Persirengimo kambaryje žaidėjams pasakiau, kad negali būti jokių kalbų apie Europos lygą. Koncentruojamės į rungtynes su „Palanga“, o jau po jų pradėsime galvoti apie būsimas kovas Europoje, – sakė A.Skarbalius. – Aišku, šiuo metu išsamios informacijos apie varžovus neturime, bet po burtų pirma mintis buvo, kad galėjome gauti ir potencialiai pavojingesnius varžovus. Tad šis variantas tikrai nėra pats blogiausias. Aišku, Farerų salų futbolas stipriai juda į priekį ir gali pateikti staigmenų. Apie „Birkirkara“ komandą iš Maltos šiuo metu nieko nežinau, bet tikiu, kad jos sudėtyje gali būti techniškų futbolininkų, kurie mums pridarytų vargo.“

Ruošdamiesi startui Europos lygos atrankos varžybose žalgiriečiai dar sužais trejas rungtynes. Artimiausias ir bene rimčiausias išbandymas jų laukia šį trečiadienį Marijampolėje. Į kovą su čempionų titulą ginančia ir A lygoje šį sezoną nepralaiminčia „Sūduva“ žalgiriečiai stos be diskvalifikuotų L.Klimavičiaus ir S.Blagojevičiaus. Vis dėlto, „Žalgirio“ strategas padėties nedramatizavo.

„Komplektuodami komandą sausio mėnesį norėjome turėti konkurencingą sudėtį, kad galėtume keisti žaidėjus ištikus traumoms ar kitoms nelaimėms. Ir dabar, net ir praradę dėl traumų tris gynėjus, ir netekę Lino Klimavičiaus, mes nesame beviltiškoje padėtyje, nes gynybos centre gali žaisti Marko Tomičius, o Slavko vietą gali užimti Karolis Uzėla. Jis ir šiose rungtynėse parodė, kad yra vertas būti aikštėje. Karolis padėjo mums gintis, ėjo į fizinį kontaktą, gerai judėjo, o taip pat ir nebijojo žaisti su kamuoliu, konstruoti komandos žaidimą. Žodžiu, mes tikrai nesame vieno žaidėjo komanda, tad iškritus net ir keliems futbolininkams mes nesubyrėsime ir Marijampolėje kausimės tik dėl pergalės“, – pažadėjo A.Skarbalius.