A.Skarbalius: kai pradedi galvoti apie seriją, tada ir koncentracija susilpnėja

Po laimėtų rungtynių su „Trakų“ komanda „Žalgirio“ vyriausias treneris Aurelijus Skarbalius ilgiau už visus pasiliko prie žalių ir baltų fanų tribūnos. Sirgaliai sveikino komandos strategą su gimtadieniu, o pastarasis jiems atsidėkojo nusilenkimu.

45-ąjį gimtadienio proga puikią dovaną savo treneriui parengė ir „Žalgirio“ futbolininkai. Pats A.Skarbalius po mačo pripažino, kad šį kartą gimtadieninės emocijos buvo ypatingai stiprios ir saldžios. „Nors aš pats nuolat kartoju, kad futbolas negali tapti svarbiausiu dalyku gyvenime, nes yra svarbesnių, bet tam tikrais momentais jis vis tiek tampa svarbiausiu. „Žalgiryje“ aš gaunu viską ko ieškojau – išgyvenimų, emocijų, buvimo už komforto zonos ribų. Ši diena taip pat netapo išimtimi. Atrodo, įmušėme anksti, turėjome trejetą gigantiškų šansų, bet buvome priversti vargti iki paskutinės rungtynių akimirkos. Gerai, kad bent jau pergalę išvargome. Kita vertus, kai rungtynės baigiasi, gauni didžiulį pliūpsnį džiaugsmingų emocijų. Tai labai džiugina. Smagu ir dėl vyrų, dėl komandos. Labai gera matyti, kaip ji lipdosi, kaip džiūgauja futbolininkai po laimėtų rungtynių“, – teigė A.Skarbalius.
 
Tiesa, prieš rungtynes „Žalgirio“ stovykloje tvyrojo nerimas. Dėl traumų komandai padėti negalėjo net penki gynybos linijos žaidėjai, tad A.Skarbaliui teko formuoti naują vidurio gynėjų duetą iš atraminio saugo pozicijos į gynybos centrą perkėlus Marko Tomičių. Sprendimas pasiteisino, patikimai veikusi žalgiriečių gynyba šeštą kartą šį sezoną padėjo Džiugui Bartkui išsaugoti „sausus“ vartus. „Pirmame kėlinyje mums pavyko aukštas „presingas“, privertėme varžovus atlikinėti tolimus perdavimus į priekį ir faktiškai valdėme situaciją aikštėje. „Trakai“ gal ir turėjo vieną kitą šansą, bet nieko rimto. Antrame kėlinyje pasijautė nuovargis, įtakos turėjo ir karštis, tad varžovai dažniau atsidurdavo prie mūsų vartų. Bet mane džiugina tai, kad mes sugebėjome apginti savo vartus, niekas nuo mūsų nepabėgo į gilumą, ką labai mėgsta daryti „Trakų“ futbolininkai, o ir jų perdavimus į baudos aikštelę mes sėkmingai susirinkome. Aišku, gynyboje mes turime iššūkių, bet M.Tomičius ir Saulius Mikoliūnas mums labai padeda, tad kol kas visas problemas sėkmingai išsprendžiame“, – konstatavo „Žalgirio“ vyriausias treneris.

Žalgiriečiai ne tik sėkmingai darbavosi gynyboje, bet ir pavojingai atakavo. Nors progų įvarčiams buvo tikrai nemažai, bet pergalei užteko vienintelio tikslaus Liviu Antalio smūgio. 28 metu futbolininkas pasižymėjo jau šeštą kartą šį sezoną. O jam asistavęs Tomašas Šimkovičius atliko jau 9 rezultatyvų perdavimą. „Tomašas apskritai yra aukščiausio lygio ir kokybės žaidėjas. Vos pamatęs jo žaidimo įrašas supratau, kad jis yra tikras lyderis. Jis net jei ir klysta, vis tiek imasi iniciatyvos, prašo kamuolio, mato žaidimą ir moka atlikti tikslų perdavimą, – kapitono raištį ryšėjusį futbolininką gyrė A.Skarbalius. – O Liviu šiuo metu tikrai yra pasiekęs geriausią sportinę formą. Jis pajuto žaidimo ir įvarčių skonį, žaidžia drąsiai, užtikrintai. O juk sezono pradžioje net nepatekdavo į rungtynėms registruotų žaidėjų 18-uką. Bet jis nepasidavė, dirbo treniruotėse ir sulaukęs savo šanso – juo ir pasinaudojo. Tai yra „Žalgirio“ privalumas, komandoje yra daug kokybiškų žaidėjų, jie konkuruoja dėl vietos startinėje sudėtyje ir iš tos konkurencijos laimi visi – tiek žaidėjai, tiek ir komanda.“
 
Iškovojęs antrą pergalę iš eilės „Žalgiris“ iki 6 taškų padidino savo pranašumą prieš trečioje vietoje esančią „Trakų“ komandą. Tiesa, pats A.Skarbalius apie pergalių serijas kalbėjo atsargiai. „Dvi iš eilės laimėtos rungtynės lyg ir rodo, kad randame savo žaidimą. Bet reikia būti atsargiems. Dažnai girdžiu sakant, kad mums reikia pagauti sėkmingą „bangą“, tada bus pergalių serija ir viskas bus gerai. Bet kai pradedi galvoti apie seriją, tada ir koncentracija susilpnėja. O mes turime galvoti tik apie kitas, artimiausias rungtynes ir joms ruoštis. Žinome, kad kitą šeštadienį pas mus į svečius atvažiuoja Klaipėdos „Atlantas“. Dabar kelias dienas pailsėsime ir pradėsime ruoštis naujai dvikovai. Žaidėjams irgi lengviau susitelkti į vienas rungtynes ir jų metu siekti konkrečių tikslų“, – teigė A.Skarbalius.

fkzalgiris.lt