A.Tacchinardi: "A.Pirlo privalo pasirinkti tarp klubo ir rinktinės"

Buvusi Turino „Juventus“ ekipos žvaigždė Alessio Tacchinardi ragina Andrea Pirlo paskirti savo karjerą nacionalinei rinktinei arba klubui.

„Architektu“ pravardžiuojamas italų ekipos saugas sulaukė nemažai kritikos dėl savo blankaus žaidimo trečiadienio UEFA Čempionų lygos rungtynėse su Pirėjo „Olympiacos“, kurias graikai laimėjo 1-0. Tik 77 procentai antrojo kėlinio pradžioje pakeisto saugo perdavimų pasiekė tikslą, o neretai savo aikštės pusėje prarasti kamuoliai leisdavo graikams surengti greitas ir pavojingas kontrataktas.

„Tuttomercatoweb“ žurnalistų pakalbintas A. Tacchinardi ragino savo tautietį apsispręsti: „Andrea yra čempionas, tačiau privalo pasirinkti tarp klubo ir rinktinės“.

„Rinktinių pertraukas Pirlo galėtų išnaudoti poilsiui. Ką aš matau dabar, tai iš rinktinės stovyklos sugrįžusį ir visiškai išsunktą žaidėją. Eilė garsių futbolininkų vardan savo klubinės karjeros pasitraukė iš savo nacionalinių rinktinių. Alessandro Nesta ir Francesco Totti yra pirmieji į galvą šovę pavyzdžiai“.

„Žaidėjai – ne robotai. Su tiek įsipareigojimų krūvis gali tapti sunkiai pakeliamas. „Juvei“ reikalingi puikiai fiziškai ir psichiškai pasiruošę žaidėjai“, – teigė 13 metų Turino klube praleidęs italas.

A. Tacchinardi, paklaustas apie „Juvės“ šansus patekti į kitą Čempionų lygos etapą, atsakė: „Visas rungtynes nenuslūgstanti agresija – taip „Juventus“ žaidžia Italijoje ir taip turi žaisti Europoje“.

„Čempionų lygoje neretai pasitaiko tokių mačų, kaip su „Olympiakos“. Šiame turnyre nėra silpnų varžovų ir visi iki vieno žino, kad gali pasiekti sau teigiamą rezultatą. „Juvė“ rungtynes pradėjo įjungusi rankinį stabdį. Tik antrame kėlinyje pradėjo deramai žaisti“.

„Su tokiu nusiteikimu niekaip nepakilsi į pirmą vietą grupėje. „Juvė“ privalo žaisti visas 90 minučių arba atsisveikinti su Čempionų lyga. Manau, kad ši komanda pajėgi iškopti ketvirtfinalių etapą. Pralaimėjimas „Olympiakos“ buvo paskutinė klaida, kuria „Juventus“ galėjo sau leisti. Europoje žaidimo kreivė pakilo, tačiau Italijoje priešingai – nusileido. Šiuo atveju progresas neįmanomas, jei negali prisitaikyti prie Čempionų lygos ritmo“, – samprotavo A. Tacchinardi.

juventus.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...