"Athletic" - "Real": baskams nepalankus varžovas (įdomūs faktai)

Šiandien 17 valandą 15 minučių Lietuvos laiku Ispanijos "La Liga" pirmenybėse įvyks intriguojanti 28-ojo turo akistata tarp Bilbao "Athletic" ir Madrido "Real" klubų.

Lankomiausias šalies futbolo naujienų portalas EuroFootball.lt prieš būsimą dvikovą pateikia įdomiausius rungtynių faktus ir statistiką.


Bilbao "Athletic" pralaimėjo Madrido "Real" klubui net 12 rungtynių iš 14 žaistų - viena pergalė ir lygiosios. Vienintelę pergalę baskų komanda pasiekė 2015-ųjų kovą, kai "San Mames" tvirtovėje "baltieji" buvo nugalėti minimaliu skirtumu.

Tais metais patirtas pralaimėjimus "Athletic" klubui buvo paskutinis, kurį "Real" patyrė per pastaruosius metus išvykoje žaisdami su baskų komanda.

"San Mames" tvirtovė nėra pati palankiausia vieta žaisti "Real" klubui - per paskutines tris rungtynes patirtas pralaimėjimas, sužaista lygiosiomis ir sykį iškovota pergalė.

"Athletic" klubas savo stadione šį sezoną yra nenugalimas jau 13 rungtynių iš eilės - 10 pergalių ir trys lygiosios. Baskų komanda yra arti klubo rekordo (14), kurį pavyko užfiksuoti 1992 metais.

"Baltieji" pelno bent po įvartį jau 48 rungtynėse iš eilės - geriausia serija užfiksuota Ispanijos futbolo istorijoje.

Madrido ekipa šį sezoną net 16 kartų sugebėjo atsitiesti po varžovų įvarčių ir pasiekti teigiamą rezultatą. "Real" per vadinamuosius "comeback'us" iškovojo devynias pergales ir septynis kartus susitikimą baigė lygiosiomis.

Cristiano Ronaldo mėgsta žaisti prie "Athletic" - portugalas per 15 rungtynių į baskų vartus pasiuntė 16 įvarčių. Vis dėlto "San Mames" stadione puolėjui per žaistas tris rungtynes pasižymėti dar nepavyko.

Karimas Benzema pelnė penkis įvarčius per paskutines penkias lygos rungtynes prieš Bilbao komandą.