Atidėtose A lygos rungtynėse "Utenis" įveikė "Kauno Žalgirį"

Dvi komandos, Utenos „Utenis“ ir „Kauno Žalgiris“, sezoną A lygoje pradėjo tik nuo II-ojo turo, todėl šiandien susitiko tam, kad sužaistų rungtynių skaičiumi pasivytų visas kolegas ir užpildytų turnyrinės lentelės spragas. Po atkaklios kovos, antrajame kėlinyje „Uteniui“ pavyko pelnyti įvartį ir rezultatu 1:0 (0:0) išplėšti antrąją pergalę pirmenybėse.

Iniciatyva nuo pirmųjų rungtynių akimirkų priklausė šeimininkams: 8–ąją minutę Aurimas Tručinskas atliko perdavimą į baudos aikštelę, tačiau Nemanja Bjelanas pagavo kamuolį.  

Pirmas rimtas pavojus prie „Kauno Žalgirio“ vartų. Kampinis: prie kamuolio Gabrielius Zagurskas – Edvinas Baniulis jį pagavo ir bandė smūgiuoti į vartus, tačiau nesėkmingai.

Nemažai pražangų aikštės viduryje, tačiau pirmą  grubesnę 24–ąją rungtynių minutę padarė svečių atstovas Igoris Jasinskis. Kliudęs uteniškį, saugas prieš akis išvydo geltoną kortelę.

Netrukus kelis kartus intriguojančiai pasirodė kauniečiai: Yohei Iwasakio perdavimas iš krašto ir Aurimo Raginio pratęstas smūgis, deja, buvo netaiklūs.

Sužaidus pusvalandį, švieslentėje vis dar degė nuliai.

Tuoj pat kamuolį G. Zagurskui perdavė E. Baniulis, tačiau ataka nutrūko kamuoliui nepasiekus baudos aikštelės.

Antroje pirmojo kėlinio dalyje „Kauno Žalgiris“ perėmė iniciatyvą į savo rankas: 39–ąją minutę perdavimą atliko A. Raginis, Mario Gonzalez Duque turėjo jau antrąją progą pasižymėti ir pelnyti įvartį, tačiau jos iki galo neišpildė.

Kėliniui artėjant prie pabaigos, perdavimas iš aikštės gilumos: A. Tručinkas atsidūrė baudos aikštelėje, tačiau kamuolys nukeliavo už N. Bjelano saugomų vartų.

Po pertraukos į aikštę žengė „Utenio“ saugas, japonas Takuya Matsunaga. Panašu, kad šeimininkai susirūpino kamuolių paskirstymu ir rezultatyvių perdavimų stoka.

53–oji minutė nemaloni buvo Timotėjui Dodlekui: susižeidęs slovėnas atsidūrė ant vejos, bet po kelių akimirkų grįžo į žaidimą.

Sužaidus valandą, apšilimą pradėjo abiejų ekipų atsarginiai žaidėjai. Tiesa, „Utenis“ pasirinkimų šiuo atveju turėjo daug mažiau.

Pavojus augo. Eilinis kampinis prie šeimininkų vartų: Brunno pakeltas kamuolys vos neatsidūrė Dejano Garačos saugomame tinkle.

Staigus sujudimas iš vėžių „Utenio“ neišmušė, abi komandos toliau intensyviai bandė įsitvirtinti varžovų aikštės pusėse, tačiau rezultato pasiekti vis nepavyko.

Du kartus nuo kampinio žymos G. Zagursko į baudos aikštelę pasiųstas kamuolys pasiekė Casperą Bruuną, bet abu gynėjo atlikti smūgiai buvo nesėkmingi.

Tuoj pat ataka atsakė ir Kauno žalgiriečiai: Ernestas Mickevičius vienas ėjo link priešininkų vartų, tačiau adresatų iš komandos draugų nesurado.

Pagaliau užvirė intriga: po sąmyšio baudos aikštelėje 76–ąją minutę tiksliai kamuolį į vartus pasiuntė Aleksandras Kuganas.

Kauno ekipa nieko nelauksi ėmėsi veiksmų ir atliko keitimą: vietoje Tomo Bučmos aikštėje pasirodė Edgaras Kloniūnas. Tiesa, saugo pasirodymas truko neilgai: per dešimt minučių net dvi geltonas korteles pelnęs žalgirietis 88–ąją minutę buvo priverstas palikti aikštę. 

Likus kelioms minutėms, „Kauno Žalgiris“ bandė konstruoti lemiamą šturmą, tačiau nieko pavojingo sukurti nepavyko.

„Utenis“ sugebėjo kamuolį išlaikyti toli nuo savo vartų ir, dar kartą įrodęs, kad gali kovoti su visomis komandomis, iškovojo svarbią pergalę.

Po šiandieninio susitikimo visos aštuonios A lygos komandos yra sužaidusios  po šešias rungtynes ir vaizdas turnyrinėje lentelėje darosi vis aiškesnis. 

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...