Atkaklusis J.Skinderis iškovojo asmeninę pergalę

21-ojo Pirmos lygos turo mače FK „Žalgiris B“ net 4:0 sutriuškino „Vilniaus Vytį“ ir nutraukė nesėkmingą seriją Pirmoje lygoje, o prie to svariai prisidėjo vis labiau po patirtos operacijos atsigaunantis bei įvarčiu sostinės derbyje pasižymėjęs Jonas Skinderis.

Šis sezonas 20-mečiui nebuvo rožėmis klotas: panevėžietis sužaidė keletą kontrolinių rungtynių, taip pat dalyvavo stovykloje Sidės mieste Turkijoje, visgi, vėliau patirta trauma išvedė futbolininką iš rikiuotės. J.Skinderiui teko iškęsti operaciją, valios pastangomis paneigti niūrokas prognozes bei anksčiau nei prognozuota sugrįžti į rikiuotę.

„Jau anksčiau jaučiau klubo skausmus, tad pastoviai vartojau vaistus. Patyriau traumą – plyšo sąnario lūpa ir kremzlė, tad reikėjo ją prisiūti ir apvalyti kaulą. Visi galvojo, kad grįšiu maždaug rugsėjo mėnesį, bet atlikau gerą reabilitaciją pas gerą reabilitologą Vidą Ščevinską. Atsigavau daug greičiau, o į Vilnių grįžau jau liepos viduryje.

Treneris pirmuose mačuose norėjo mane pasaugoti ir nuo pirmų minučių neleisdavo į aikštę. Žaisdavau po 30 minučių arba po kėlinį. Tada rungtyniauti ilgiau neturėdavau jėgų, tačiau vėliau krūvis vis didėjo ir prieš „Vilniaus Vytį“ sužaidžiau visas rungtynes“, – apie savo traumą ir atsistatymą pasakojo kol kas 5 mačus Pirmoje lygoje sužaidęs futbolininkas.

Jaunieji žalgiriečiai, kaip ir J.Skinderis, buvo sukrėsti pastarųjų dviejų pralaimėjimų, kai išvykoje 1:5 buvo nusileista Gargždų „Bangai“ bei 0:5 teko svečiuose kapituliuoti prieš „Trakus B“. Tokie sutriuškinimai neatspindėjo realaus jėgų santykio ir su tuo sutiko pats futbolininkas, teigdamas, jog komandoje dar jaučiasi patirties stygius ir Juliaus Momkaus netektis.

„Manau, tuos du pralaimėjimus patyrėme nepelnytai. Žmonės, pamatę rezultatus, pagalvos, kad buvome nuliniai, bet taip nebuvo. Gargžduose, esant rezultatui 0:2, turėjome dvi auksines progas sugrįžti į žaidimą, bet jų neišnaudojome. Manau, tai kiek palauždavo jaunesnius žaidėjus. Vėliau mesdavome visas jėgas į priekį ir praleisdavome įvarčius kontratakų metu.

Prieš „Trakus“ antras kėlinys buvo tragiškas, tačiau pirmame atrodėme gerai. Apmaudu, nes jie atliko tik du smūgius į vartų plotą ir pelnė du įvarčius. Praėjusiais metais turėjome vyresnę komandą, žaidė vyresni žaidėjai, turėjome lyderį puolime – Julių Momkų, kuris įmušdavo daug įvarčių. Dabartiniams puolėjams dar reikia atrasti savo poziciją“, – apibendrino žalgirietis.

Mače su „Vilniaus Vyčiu“ J.Skinderis antrą kartą šį sezoną rungtynes pradėjo starto sudėtyje ir patikimu žaidimu padėjo gintis nuo kitos sostinės komandos atakų, ieškant jų puolimo lyderio Nikolajaus Misiuko. Šį kartą Vaido Sabaliausko kariauna didesnį dėmesį skyrė gynybai bei pražudė varžovus greitomis kontratakomis bei kampiniu, po kurio atėjo laikas ir ilgai lauktam J.Skinderio triumfui.

„Rungtynėse su „Vilniaus Vyčiu“ mūsų taktika buvo žaisti penkiais gynėjais ir laukti progų kontratakose. Žinojome, kad varžovai žais atkuojantį futbolą, atlikdami perdavimus aukštiems puoėjams. Jiems nepavyko – gerai kovojome baudos aikštelėje. Viskas sekėsi: tiek man, tiek pradedant vartininku ir baigiant puolėju. Buvome labai agresyvūs perimant kamuolius.

Negalėjau patikėti, kai pelniau įvartį. Kampinio metu turėjau blokuoti varžovą ir suteikti progą mušti komandos draugui, bet pastebėjau, jog prie manęs nieko nebuvo. Pasinaudojau proga ir po įmušto įvarčio patekau į devintą dangų. Labai laukiau šio momento, nes neįmušiau įvarčio pirmuose mačuose, tad labai džiaugiuosi.

Treneris sakė, kad neturime kur trauktis, nors ir patys tą žinojome. Po dar vieno pralaimėjimo galėjome dar labiau psichologiškai palūžti, tad tokia pergalė buvo labai reikalinga. Manau, kad po šios pergalės būsime dar labiau motyvuoti. Turime neiškristi iš Pirmos lygos, nes II lygoje prapulsime“, – teigė 48-ąją minutę „Vilniaus Vytį“ į dar gilesnį nokdauną pasiuntęs J.Skinderis.