"Atlantas" namuose prarado taškus prieš autsaiderį, "Žalgiris" nugalėjo "Lietavą"

Praėjusiame ture nutraukęs nelaimėtų rungtynių seriją „Kauno Žalgiris“ pratęsė sėkmingą žaidimą „SMScredit.lt A lygos“ čempionate, išvykoje lygiosiomis 1:1 (0:1) sužaidęs su į titulą nusitaikiusiu Klaipėdos „Atlantu“.

Pirmąjį mačo įvartį pelnęs klaipėdietis Maksimas Maksimovas rezultatyviausių žaidėjų sąraše pasivijo komandos draugą Abdoulą Syllą. Jų sąskaitose – po 8 tikslius smūgius.

Neskirtas baudinys į „Atlanto“ vartus ir iškart po to kritęs įvartis į kauniečių vartus buvo du pagrindiniai pirmojo kėlinio epizodai.

Nors jau pačioje jo pradžioje A.Sylla atsidūrė prieš vartus ir dvikovoje su pora gynėjų privertė Modestą Stonį palikti vartus ir atmušti kamuolį, vėliau uostamiesčio komandai sunkiai sekėsi pralaužti drausmingai žaidusią svečių gynybą.

Sužaidus pusvalandį, standartinės situacijos metu žalgiriečio Mariaus Miškinio smūgį krisdamas ranka sustabdė Justas Raziūnas. Arbitras pažeidimo neįžiūrėjo ir baudinio neskyrė, susilaukdamas didžiulio „Kauno Žalgirio“ nepasitenkinimo.

Negana to, prie svečių vartų nuskubėjęs „Atlantas“ surengė greitą ataką, A.Syllo perdavimą gražiai praleido Olegas Dmitrijevas, o M.Maksimovas preciziškai nukreipė kamuolį į vartų kampą.

Klaipėdiečiams išsiveržus į priekį, įvarčio autorius ir toliau kėlė problemas savo varžovams tolimais bandymais. Dar iki pertraukos legionierius iš Rusijos sykį mušė į virpstą, vėliau pasiuntė kamuolį visai šalia virpsto.

„Kauno Žalgiris“ varžovams rimčiau grasino vos kartą, kai kėlinio pabaigoje pavojingas iš toli šovė Andrius Velička, priversdamas į smūgį reaguoti aikštės šeimininkų vartininką Marių Adamonį.

Antroji rugntynių dalis prasidėjo „Atlanto“ atakų banga. Po vienos jų, kamuolys atsimušė į Karolio Šilkaičio ranką, tačiau arbitro švilpukas tylėjo ir šį kartą.

Sužaidus valandą, klaipėdiečių vyr. treneris Konstantinas Sarsanija į aikštę metė Andrejų Paniukovą, tačiau išlyginamąjį įvartį pelnė „Kauno Žalgiris“. Po Andriaus Veličkos perdavimo į baudos aikštelę įkirtęs Tomas Bučma nesuklydo.

Lygiosios uostamiesčio ekipos netenkino, tačiau dar labiau link savo vartų atsitraukusio „Kauno Žalgiris“ M.Stoniui darbo praktiškai nesuteikė. Rungtynėse prieš „Lietavą“ švaisčiusių progą po progos, klaipėdiečių puolimas šį sykį buvo blankus.

Arčiausiai įvarčio buvo Domantas Šimkus, bet laimėjęs oro dvikovą saugas smūgiu galva mušė virš skersinio. Per arbitro kompensuotą laiką baudos smūgiu O.Dimtrijevas pataikė tiesiai į vartininką.

Savo galimybę įmušti turėjo ir kauniečiai. Mačo pabaigoje greitos atakos smūgis nepavyko įvarčio autoriui T.Bučmai, tačiau trūko nedaug, kad nesėkmingai atmušdamas kamuolį Vytas Gašpuitis jį nukreiptų į savo vartus.


Panašu, jog „SMScredit.lt A lygos“ lyderis Vilniaus „Žalgiris“ surado panacėją ne tokiam rezultatyviam puolimui – ja tapo serbas Andrija Kaludžerovičius.

Puolėjas antrame mače iš eilės pasižymėjo „hetriku“, o jo vedami žalgiriečiai 19-ojo turo susitikime namuose net 4:1 (2:0) sutriuškino Jonavos „Lietavą“, turnyro lentelėje užimančią šeštą poziciją.

A. Kaludžerovičius jau vienos iš pirmųjų atakų metu galėjo pasižymėti, po Lino Pilibaičio perdavimo smūgiavęs į vartininką. Vis dėlto 8-ąją minutę serbas atidarė savo įvarčių sąskaitą: po aštraus Mano Kuklio perdavimo puolėjas išvengė varžovo globos ir užtikrintai nuginklavo Giedrių Kvedarą.

Išsiveržęs į priekį „Žalgiris“ ir toliau dominavo, kūrė pavojingas progas bei greitai padvigubino rezultatą. G. Kvedaras atrėmė kelis varžovų smūgius, tačiau 27-ąją minutę buvo bejėgis, kai efektingą Bahrudino Atajičiaus perdavimą įvarčiu pavertė tas pats A. Kaludžerovičius.

Serbas jau netrukus galėjo įforminti „hetriką“, bet jo galva smūgiuotą kamuolį už galinės linijos nukreipė puikiai sužaidęs vartų sargas. Netrukus po pakelto kampinio pro šalį smūgiavo Linas Pilibaitis.

„Lietava“ pirmame kėlinyje atrodė bedantė ir tik pavieniais perdavimais į baudos aikštelę pagrasino sėkmingai besigynusiems šeimininkams. Prasta gynyba neapsikentęs Robertas Poškus atliko keitimą, vietoje Beno Spietinio į aikštę išleisdamas Martyną Dūdą.

„Hetriko“ ilgai laukti neteko: jau 51-ąją minutę po L. Pilibaičio perdavimo tiksliai vienu lietimu smūgiavo A. Kaludžerovičius, baudos aikštelėje paliktas visiškai laisvas. Savo ruožtu 63-iąją minutę rezultatas tapo nepadorus, kai po M. Kuklio pakelto kampinio iš arti kamuolį į vartus nukreipė Mamadou Mbodjis.

Per likusį pusvalandį „Žalgiris“ atleido vadeles ir leido svečiams sukurti ne vieną pavojingą progą. Čempionams priklausantis Tautvydas Eliošius pasiuntė kamuolį virš vartų, o netrukus saugo brolis Tadas spyrė tiesiai į Saulių Klevinską.

Būtent aktyviai rungtyniavęs Td. Eliošius 86-ąją minutę sugebėjo sušvelninti rezultatą. Arnas Paškevičius atmetė kamuolį atgal, kurį techniškas „Lietavos“ saugas netruko nukreipti į vartus.

Savo progą dar turėjo jonaviečių žaidimą pagyvinęs Marius Ganusauskas, tačiau futbolininkas, išvengęs varžovo gynybos, smūgiavo gerokai virš vartų.

Nepaisant pralaimėjimo, Robertui Poškui teko dar viena karti piliulė. 79-ąją minutę strategui teko atlikti priverstinį keitimą – traumą patyrusį vartininką G. Kvedarą pakeitė čempionate debiutavęs vartininkas Dmitrijus Babenka.

Turnyrinė lentelė:

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...