"Atlantas" sutriuškino "Šiaulius", "Trakai" nusileido panevėžiečiams (VIDEO)

Klaipėdos „Atlantas“ reabilitavosi po skaudaus pralaimėjimo „Trakams“. „SMScredit.lt A lygos“ XXV-ojo turo dvikovoje uostamiesčio klubas namuose sutriuškino „Šiaulius“ 4:0 (1:0). Klaipėdiečiai iškovoję dešimtąją pergalę šiame sezone užima penktąją turnyro lentelės vietą, savo ruožtu, šiauliečiai žengia devinti.

Šeimininkai iš karto perėmė rungtynių vadžias į savo rankas bei dominavo visoje aikštėje. Jau 4-ąją minutę puikią progą išvesti savo komandą į priekį turėjo Marius Papšys, tačiau saugo iš arti smūgiuotą kamuolį atrėmė Andrėjus Stinca.

„Šiauliai“ galėjo pasigirti tik pavieniais išpuoliais, kurie didelių problemų gynėjams ir vartininkui nesukeldavo. Klaipėdiečių futbolininkai keletą sykių pavojingai smūgiavo virš vartų, o kartą vos nepasinaudojo A.Stincos klaida gaudant kamuolį.

27-ąją minutę savo akivaizdžią žaidybinę persvarą „Atlantui“ pavyko paversti įvarčiu. Po Ovidijaus Verbicko pakelto kampinio visiškai laisvas Evaldas Razulis stipriu smūgiu galva tiesiog sušaudė šiauliečių vartininką.

Pirmame kėlinyje svečiai atliko labai daug žaidybinio broko, ypač žaidimas nesiklijavo saugams, kurie klydo net ir lygiose vietose. Pirmosios rungtynių pusės pabaigoje pavojingai iš toli smūgiavo Antonas Jemelinas, tačiau latvio stipriai smūgiuotas kamuolys kliudė varžovų žaidėją ir kirto galinę liniją.

Po pertraukos vaizdas aikštėje visiškai nepasikeitė, jau pirmosios atakos metu dėkingos progos neišnaudojo E.Razulis, puolėjo bandymą atrėmė vartų sargas.

Visgi 54-ąją minutę E.Razulis pasiekė savo - puolėjas kamuolį susistabdė krūtine bei atliko puikų smūgį prieš kurį A.Stinca buvo bėjėgis. „Atlanto“ traukinys ir toliau nesustojo.

O.Verbickas taip pat turėjo progą pasižymėti, bet jo galva smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į vartininką. Netrukus jaunasis „Atlanto“ saugas vėl sulaukė savo galimybės ir šį kartą galėjo triumfuoti. 72-ąją minutę E.Razulis atliko reidą link varžovų vartų ir parideno kamuolį O.Verbickui, kuris pažeme smūgiavo tiksliai.

76-ąją minutę „Šiauliai“ sukūrė bene vienintelį pavojingesnį momentą prie šeimininkų vartų. Po pakelto kampinio gynėjas Tamirlanas Kozubajevas smūgiavo šalia vartų.

Pajutę žaidimo malonumą „Atlanto“ futbolininkai turėjo dar kelias progas, bet tiek Donato Naviko, tiek M.Papšio smūgiai skriejo šalia vartų.

Tašką šiame mače 89-ąją minutę padėjo O.Verbickas. Saugas sulaukė tikslaus D.Naviko perdavimo ir tiksliu smūgiu į tolimąjį vartų kampą atliko dublį.

Kitose rungtynėse buvo užfiksuotas netikėtumas. Panevėžio "Ekrano" futbolininkai savo aištėje rezultatu 2-1 nugalėjo antroje vietoje žygiuojančius "Trakus".

Nuo mačo pradžios „Trakai“ įsikūrė aikštės šeimininkų aikštės pusėje, bet sukurti pavojingų momentų neleido didelėmis pajėgomis prie savo vartų atsitraukę panevėžiečiai. Vartininkui Lukui Žukauskui pirmąsyk į žaidimą įsijungti teko 12-ąją minutę, kai kamuolio į savo vartus vos nenukreipė Martynas Dūda.

Vis tik, iki tol aštrių išpuolių nesukūrę svečiai išsiveržė į priekį 17-ąją minutę. Ronaldas Solominas prasiveržė dešiniu flangu ir, pasinaudojęs tuo, kad L.Žukauskas tikėjosi perdavimo, iš labai aštraus kampo neįtikėtinai tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą.

Po trijų minučių „Trakai“ galėjo padvigubinti persvarą. Po darsyk pavojingai kraštu prasiveržusio R.Solomino aštraus perdavimo, šokinėjančio kamuolio nepasiekė link vartų įkirtęs ir gynėją aplenkęs Jurijus Mamajevas.

Retai prie svečių vartų priartėdavęs „Ekranas“ kėlinio viduryje išlygino rezultatą po grubios Tado Kaunecko klaidos. Vartininkas neišlaikė rankose po Dovydo Norvilo aukšto perdavimo sugauto kamuolio, leisdamas Simonui Urbiui jį paridenti atskubėjusiam Elivelto. Brazilui beliko pataikyti į tuščius vartus.

33-ąją minutę „Ekraną“ išgelbėjo L.Žukauskas. Panevėžio komandos vartų sargas šuolyje viena ranka į skersinį sugebėjo nukreipti Jurijaus Kendyšo po kampinio galva smūgiuotą kamuolį. Vartininkui į pagalbą suskubę gynėjai pakartotinai trakiškiams smūgiuoti neleido.

Kėliniui baigiantis, aikštės šeimininkai su Elivelto priešakyje surengė porą įdomesnių atakų. Vienos jų metu, brazilas puikiu reidu baudos aikštelėje suklaidino tris varžovus, perdavė kamuolį Sigitui Urbiui, kurio smūgis T.Kauneckui problemų nesukėlė. Vėliau legionierius išprovokavo pražangą pavojingoje vietoje prieš vartus, bet Rokas Stanulevičius stipriu baudos smūgiu pataikė į komandos draugą.

Atlaikęs pirmąją „Trakų“ atakų bangą antrojo kėlinio pradžioje, „Ekranas“ išsiveržė į priekį 53-ąją minutę. Svečių gynyba suklydo be priežiūros palikusi galintį iš toli smūgiuoti Roką Stanulevičių, kuris tokia trakiškių dovana pasinaudojo, puikiu šūviu iš maždaug 25 metrų nuginkluodamas T.Kaunecką. Vartininkas kamuolį lietė, bet komandos neišgelbėjo.

Į aikštę vietoje buvusio ekraniečio Luko Kochanausko svečių vyr. trenerio Edgaro Jankausko netrukus mestas Dzmitrijus Koubas pačiu pirmu prisilietimu prie kamuolio privertė padirbėti L.Žukauską, kuriam teko sugauti stiprų baltarusio smūgį galva po Dariaus Miceikos aukšto perdavimo.

Rungtynėms baigiantis, „Trakai“ pabandė surengti į lemiamą šturmą. 80-ąją minutę į aikštės šeimininkų vartus krito įvartis, kamuolį galva į vartus iš kelių metrų pasiuntus Tadui Labukui. Dideliam svečių nepasitenkinimui, teisėjo asistentas pakėlė vėliavėlę fiksuodamas nuošalę. Po poros minučių baudos aikštelėje krito J.Kendyšas ir, susiėmęs už kojos, emocingai reikalavo skirti 11 m. baudinį, bet arbitro švilpukas tylėjo.

Per pridėtą laiką „Ekranas“ galėjo įtvirtinti pergalę. Po Tomo Dapkaus perdavimo Aleksandaras Šušnjaras galva numetė kamuolį link vartų, bet be priežiūros paliktas Edvardas Tamulevičius šokdamas į priekį jo nepasiekė.

Turnyrinė lentelė:


alyga.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...