"Atletico" - "Barca": pirmasis išbandymas katalonams (apžvalga)

Šiandien 21 valandą 45 minutės Lietuvos laiku Ispanijoje – intriguojanti akistata. Po rinktinių pertraukos „La Liga“ pirmenybėse susitinka dvi favoritės į čempionų titulą: Madrido „Atletico“ ir „Barcelona“.

Šį vakarą bus sukurta istorija – tai bus pirmosios rungtynės tarp „Atletico“ ir „Barcos“ naujajame „Wanda Metropolitano“ stadione. Diego Simeone auklėtiniams pralaimėjimas čia itin apsunkintų šansus sezono pabaigoje finišuoti pačioje turnyrinės lentelės viršūnėje.

Sportinės formos

Madrido „Atletico“ visą šį sezoną itin lengvų rungtynių neturi, kai tuo metu jų varžovai iš Barselonos demonstruoja įspūdingus rezultatus.

„Atletico“ prieš rinktinių pertrauką turėjo ne pačią geriausią savaitę – Ispanijoje sužaidė nulinėmis lygiosiomis su „Leganes“, o dar prieš tai UEFA Čempionų lygos grupių etapo pačioje rungtynių pabaigoje nusileido Londono „Chelsea“ ekipai.

„Rojiblancos“ šį sezoną „La Liga“ pirmenybėse dar nepralaimėjo, tačiau per septynerias rungtynes net tris kartus nesugebėjo įveikti varžovo. Tai Ispanijos sostinės ekipai atnešė tris taškus iš galimų devynių, todėl klysti jie jau nebegali, kai dar laukia daug dvikovų priešakyje.

Savo ruožtu „Barcelona“ Ispanijoje yra nesustabdoma – per septynerias rungtynes neprarado nei vieno taško. Pati statistika taip pat įspūdinga – pelnyti net 23 įvarčiai ir praleisti vos du tikslūs smūgiai į savus vartus.

Nesustabdomai rungtyniauja katalonų atakų lyderis Lionelis Messi, kuris per septynerias rungtynes pasiekė tik vienu įvarčiu mažiau nei visa „Atletico“ komanda – 11. Argentinietis šio sezono pradžioje yra tiesiog nesulaikomas.

„Barcelona“ savo sąskaitoje turi 21 tašką ir nuo artimiausių persekiotojų, kurie šiuo metu yra iš Sevilijos – „Sevilla“, turi penkių taškų pranašumą. „Atletico“ nuo savo būsimų oponentų atsilieka šešiais taškais, todėl pergalės atveju sumažintų atsilikimą iki 3 taškų.

Komandų naujienos

Itin didelių netekčių abi komandos neturi – strategams labiau reikėtų pasukti galvą, ar leisti savo lyderiams žaisti visas 90 minučių, kai šie, ypatingai toks kaip Lionelis Messi, turėjo itin sunkią rinktinių pertrauką ir ne taip seniai sugrįžo iš Pietų Amerikos.

„Atletico“ gretose abejojama tik dėl dešiniojo krašto gynėjo Šime Vrsaljko galimybių išbėgti į aikštę. Tuo tarpu katalonų gretose yra senos traumos – ir toliau negali rungtyniauti Ousmane Dembele bei Rafinha.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Atletico“: Jan Oblak; Jose Gimenez, Stefan Savič, Diego Godin, Filipe Luis; Saul Niguez, Gabi, Koke, Yannick Carrasco; Antoine Griezmann, Andrea Correa.

„Barcelona“: Marc-Andre ter Stegen; Nelson Semedo, Gerard Pique, Samuel Umtiti, Jordi Alba; Ivan Rakitič, Sergio Busquets, Andres Iniesta; Lionel Messi, Luis Suarez, Denis Suarez.

Įdomūs faktai

Tarpusavio rungtynių statistikoje visiškai dominuoja „Barca“ – per 26 rungtynes katalonai net 16 kartų nugalėjo „Atletico“, o dar septynios dvikovos baigėsi lygiosiomis.

Įveikti „Barca“ Diego Simeone kariaunai tikrai nebus lengva – Ispanijos vicečempionai laimėjo visus paskutinius savo 14 susitikimų „La Liga“ pirmenybėse.

Būtent per minėtas 14 rungtynių katalonai pelnė mažiausiai po du įvarčius į varžovų vartus.

„Atletico“ turi ir savo ginklų – „Rojiblancos“ vienuolikę jų pačių sirgalių akivaizdoje per paskutinius 38 susitikimus nugalėjo tik tris kartus.

Madrido ekipa penkiuose iš septynių susitikimų savo vartus namų aikštėje išsaugojo sausus.

„Barca“ yra geriausiai puolanti ir besiginanti komanda šiame sezone – pelnyti 23 įvarčiai ir praleisti vos du smūgiai į savus vartus.