A.Tručinskas: „Čempionų lygoje triumfuos "Real" arba "Bayern" (interviu)

Pergale prieš šalies čempioną Vilniaus „Žalgirį“ sezoną pradėjusių Utenos „Utenio“ futbolininkų laukia nauji iššūkiai. Šį šeštadienį, 13 valandą, Visagino miesto stadione uteniškiai rungsis su kol kas pralaimėjimo kartėlio nepatyrusia „Jonavos“ ekipa.

Prieš rungtynes komandos kapitonas, 22 metų Aurimas Tručinskas papasakojo ne tik apie būsimą varžovą, bet atskleidė pergalės prieš Vilniaus "Žalgirį" paslaptį, savo favoritus Čempionų lygoje bei papasakojo, kuris komandos futbolininkas dažniausiai laukia savo bendraklubių svečiuose.

Aurimai, kokia pergalės prieš Vilniaus "Žalgirį" paslaptis?

Pirmiausia, trenerio Zvezdano Miloševičiaus atėjimas į komandą kardinaliai pakeitė mūsų braižą. Anksčiau žaisdavome vadinamu antruoju numeriu, daugiau savo aikštės pusėje, o šiemet jau nuo draugiškų rungtynių stengiamės daugiau atakuoto, kontroliuoti kamuolį. Manau, trenerio taktiniai sumanymai yra raktas į mūsų pirmąją pergalę šiame sezone.

Kokios nuotaikos dabar komandoje?

Pakilios, ruošiamės rungtynėms su "Jonava". Žinome, kad jei prastai pasirodysime, ta pirma pergalė praktiškai nieko nereikš. Ruošiamės labai atsakingai, laukia sunkios rungtynės.

Kokia yra "Jonavos" komanda?

Trečiadienį kaip tik analizavome jonaviškių žaidimą. Komanda žaidžia tikrai neblogą futbolą, žinoma, pažįstame kai kuriuos jų žaidėjus. "Jonava" taip pat bus gerai pasiruošusi mačui, todėl, kaip ir minėjau, bus rimta kova. Jie turi gerą jaunų ir patyrusių žaidėjų derinį ir jau parodė, kad gali žaisti gerai, kai atėmė taškų iš "Trakų" ir "Sūduvos".

Ar galima sakyti, kad „Utenis“ jau visiškai pasirengęs sezonui?

Mums vis dar trūksta šiek tiek laiko. Esame naujai surinkta komanda, paskutiniai naujokai atvyko tik prieš kelias savaites. Kol kas sužaidėme tik vienerias oficialias rungtynes. Viskas paaiškės, kai žaisime su savo kalibro komandomis. Neslėpsiu, mače su "Žalgiriu" prireikė ir tos kruopelytės sėkmės, tikrąjį mūsų veidą parodys laikas.

"Utenyje" žaidi ketvirtus metus. Kaip per tą laiką pasikeitė šis klubas?

Kai pirmus metus atvažiavau į Uteną, čia nebuvo futbolo klubo, buvo tik futbolo komanda. Dabar mes turime viską – vaikų akademiją, visą futbolo piramidę. Suburtas puikus kolektyvas, kuris padaro visą darbą už žaidėjus, mums belieka tik treniruotis ir žaisti. Klubo organizacija yra aukščiausiame lygyje.

Kaip komanda kartu leidžia laiką po rungtynių ir treniruočių?

Tikrai dažnai susitinkame, Gabrielius Zagurskas ne kartą yra kvietęs į svečius komandą vakarienei. Visi puikiai sutariame, kadangi komandoje yra nemažai legionierių, draugiškai jiems padedame bet kokiose situacijose. Tas draugiškumas yra raktas į pergales aikštėje.

Ar seki Čempionų lygos kovas? Kurią komandą palaikai?

Žinoma. Nuo vaikystės palaikau komandą, kuri, deja, šiemet jau iškrito – tai Londono "Arsenal". Labai nuvylė šiųmetis jų pasirodymas. Manau, kad čempionais šiemet turėtų tapti Madrido "Real" arba Miuncheno "Bayern" ekipos.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...