Atskleisti trys kandidatai į geriausio metų futbolininko apdovanojimą

Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) atskleidė trijų futbolininkų pavardes, iš kurių vienas sausio 9-ąją dieną bus pripažintas geriausiu 2016 metų futbolininku.

Sąraše - jokio staigmenų: Lionelis Messi ("Barcelona"), Cristiano Ronaldo (Madrido "Real") ir Antoine'as Griezmannas ("Atletico") pretenduoja tapti geriausiu metų futbolininku.

Įdomu tai, kad visi trys futbolininkai yra Ispanijos "La Liga" klubų atstovai. Tai tik dar kartą parodo apie Ispanijos pirmenybių pajėgumą.

Pagrindinis kandidatas laimėti apdovanojimą yra įvardijamas C. Ronaldo, kuris su "Real" prėaėjusį sezoną laimėjo UEFA Čempionų lygą ir su Portugalijos rinktine tapo Europos čempionais.

A. Griezmannas praėjusį sezoną taip pat turėjo itin sėkminga sezoną. Vis dėlto asmeninė statistika prancūzo favoritu nelaiko, nes puolėjas tiek su "Atletico", tiek su Prancūzijos rinktine finaluose nusileido C. Ronaldo atstovaujamoms komandoms.

Penkis kartus geriausias planetos futbolininkas L. Messi su "Barca" iškovojo "La Liga" ir "Copa del Rey" taures. Jis, kaip ir įprasta, su C. Ronaldo kausis dėl geriausio metų apdovanojimo.