A.Veselinovičius: "Žalgiriui" buvo sunku ant natūralios dangos

Įsibėgėjusi Marijampolės „Sūduva“ pratesė puikią atkarpą „SMScredit.lt A lygoje“. Daugiau nei dvejus metus nesugebėjusi įveikti šalies čempiono, Suvalkijos komanda savo žiūrovų akivaizdoje nutraukė nesėkmių seriją ir įveikė Vilniaus „Žalgirį“ rezultatu 1:0 (1:0).

Komandos vyr. treneris Aleksandras Veselinovičius po rungtynių gyrė savo ne tik komandą, kuri, nepaisydama rungtynių maratono, kovojo sunkioje aikštėje, bet ir stadione susirinkusius žiūrovus, pavadindamas juos geriausiais sirgaliais Lietuvoje.

„Iškovojome tris taškus, o tai svarbiausia žaidžiant prieš bet kurį varžovą, nežiūrint į jo pavadinimą. Mums reikia tai iškart užmiršti, nes šeštadienį jau mūsų laukia labai sunkios rungtynės Vilniuje prieš „Trakus“. Pirmą kartą ant natūralios dangos žaidusiam „Žalgiriui“ taip pat buvo sunku, bet jie kovėsi iki galo. Šiandien mes laimėjome“, - ilgai pergale nesidžiaugė treneris.

Jo teigimu, „Sūduva“ analizavo varžovų žaidimą ir nusprendė uždengti tas zonas, kuriose, galvota, „Žalgiris“ bus pavojingas.

„Galvojome, kad šiandien bus šachmatų partija. Laukėme savo momento. Žaidėme atsitraukę ir prie to, kad nepraleidome įvarčio, prisidėjo ne tik gynyba, nes, varžovui turint kamuolį, labai neblogai uždarydavome erdves. Tai pavyko ir rezultatu galime būti patenkinti“, - pergalės receptą aiškino A.Veselinovičius.

Treneris dar kartą pabrėžė sirgalių indėlį.

„Pagal statistiką daugiausiai žmonių praėjusiame sezone į rungtynes susirinkdavo Marijampolėje. Jie labai myli savo komandą. Jei kiekvieną dieną išeitumėte į miestą, pajustumėte tą palaikymą. Kai pirmuose keturiuose turuose rezultatai nebuvo sėkmingi, mums daug reiškė, kai žmonės gatvėse sustabdydavo ir kalbėjo, jog mumis tiki bei laukė mūsų rungtynių. Už tai jiems esame labai dėkingi. Rungtynių pabaigoje, kai jau sunku, jie tai iškart pajunta ir žino, kada reikia komandai padėti. Ačiū jiems už tai“, - gerų žodžių savo „Sūduvos“ gerbėjams negailėjo A.Veselinovičius.

Vienintelio rungtynėse įvarčio autorius Ernestas Veliulis džiaugėsi, kad pagaliau pavyko įveikti „Žalgirį“ ir jį aplenkti turnyro turnyro lentelėje, tačiau to nesureikšmino.

„Visos pergalės yra svarbios. Neskirtome varžovų, ar tai „Žalgiris“, ar „Utenis“. Jei laimi, yra tie patys trys taškai. Aišku, prieš čempionus laimėti yra malonu“, - sakė „Sūduvos“ saugas.

Komentuodamas momentą, kai pavyko įmušti įvartį, futbolininkas prisiminė praėjusį sezoną, kai panašiame epizode pasižymėti nepavyko.

„Gynėmės kompaktiškai, kiekvienas už kiekvieną kovojome ir matome, kad „sausi“ vartai. Tai džiugina. Žaisti stadione daug maloniau. Ir žmonių kiek atėjo ir kaip palaikė mus. Tikrai labai malonu čia žaisti ir labai malonu buvo, kai po rungtynių jie mums plojo. Čia daug geriau žaisti, nei manieže“, - sugrįžimu į pagrindinį stadioną džiaugėsi E.Veliulis.