A.Vitkauskas: "Mūsų laukia neeilinės rungtynės"

Pirmadienį ryte FK „Žalgiris“ atsisveikino su Vilniumi ir pakėlė sparnus į Razgradą. Ten trečiadienį įvyks atsakomosios UEFA Čempionų lygos antrojo atrankos etapo rungtynės su vietos „Ludogorets“ ekipa.

Pirmoji Lietuvos ir Bulgarijos čempionų akistata Vilniuje baigėsi „Žalgirio“ pergale 2:1. Nors pagrindinis sostinės ekipos vartininkas Armantas Vitkauskas ir buvo priverstas kartą traukti kamuolį iš tinklo, bet dar kelis kartus patyręs vartų sargas gelbėjo savo komandą nuo nemalonumų.

„Iš pirmų rungtynių likę tik teigiami prisiminimai. Bet dabar apie tai galvoti nėra prasmės. Visos mintys nukreiptos į artimiausią mačą, jam ir ruošiamės. Praėjo jau keletas dienų, manau, kad pavyko sėkmingai atstatyti ne tik fizines, bet ir psichologines jėgas. Manau, kad esame pasiekę geras kondicijas, dabar dar turime tinkamai išnaudoti likusį laiką ir pasiruošti laukiančiam mūšiui. Tad ir treniruotėse pagrindinis akcentas buvo atsistatymas po rungtynių ir tos dvikovos analizė, kad galėtume pamodeliuoti žaidimą, kurio mums reikės trečiadienį“, – prieš kelionę teigė 28 metų vartininkas.

Galima neabejoti, kad trečiadienį Razgrade A.Vitkausko ir kitų žalgiriečių laukia dar sunkesnė dvikova.

Ant istorinio pasiekimo slenksčio stovinčios ekipos vartininkas neslėpė, kad jaučiama įtampa. Bet tikino, kad rungtynių metu ji netrukdys.

„Reikia mokėti su ja susidoroti. Be abejo, mūsų laukia neeilinės rungtynės, atsakomybė gerokai didesnė. Bet kai žaidi aikštėje, po pirmo teisėjo švilpuko dingsta jaudulys, reikia atsipalaiduoti ir mėgautis rungtynėmis. Iki šiol Čempionų lygoje tokios situacijoje neteko būti, juk su „Žalgiriu“ pergalę iškovojome pirmą kartą. Ir stengsimės iš visų jėgų, kad tai nebūtų paskutinė pergalė“, – pareiškė nuo 2012 m. „Žalgirio“ spalvas ginantis A.Vitkauskas.

Trečiadienį Razgrade „Žalgirio" ir „Ludogorets" dvikova prasidės 21 val. Lietuvos laiku.