Baigėsi I. Casillaso era Ispanijos rinktinėje (atskleista sudėtis)

35-erių metų vienas geriausių visų laikų Madrido "Real" klubo vartininkų Ikeras Casillas pirmą kartą nuo 2000 metų nepakviestas į Ispanijos rinktinę.

"Porto" marškinėlius antrą sezoną iš eilės vilkintis veteranas naujojo Ispanijos rinktinės trenerio Juleno Lopetegui nebuvo įtrauktas į kandidatų sąrašą 2018 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynėms.

Penkis kart geriausius planetos vartininkas jau 2016 metų Europos čempionate turėjo tenkintis atsarginio žaidėjo role. Pats I. Casillasas po EURO 2016 užsiminė, kad greičiausiai tai buvo jo paskutinis čempionatas su rinktine, tačiau taip ir oficialiai nebuvo paskelbta apie jo karjeros pabaigą.

Pats J. Lopetegui šią situaciją aiškino taip: "Kalbėjau su Ikeru ir buvau jam sąžiningas. Jis yra ikona, tačiau mes visi priėmėme sprendimą, kad nuo šiol mūsų rinktinės vartininkas yra Davidas De Gea. Tai nereiškia, kad Ikerui durys jau yra uždarytos. Mes atidžiai stebime kiekvieno žaidėjo rezultatus."

D. De Gea rinktinėje konkurenciją sudarys Pepe Reina ir pirmą kartą į šalies komandą pakviestas "West Ham" vartų sargas Adrianas, nors Europos čempionate trečiuoju vartininku buvo Sergio Rico iš "Sevilla".

Į Ispanijos rinktinę pirmą kartą taip pat pakviesti Sergi Roberto ("Barcelona") ir Saulis ("Atletico"). Vietos atrankos rungtynėms atsirado iš už Europos čempionato borto paliktiems Diego Costai, Javi Martinezui, Paco Alcacerui bei Juanui Matai. Taip pat į sarašą įtrauktas bene daugiausiai žadantis Madrido "Real" talentas Marco Asensio.

Rinktinėje pirmą kartą po ilgo laiką taip pat nebus saugo Cesco Fabregaso. J. Lopetegui šį sprendimą priėmė dėl to, kad C. Fabregasas Londono "Chelsea" klube žaidybinio laiko kol kas turėjo neužtektinai.

2010 metų pasaulio čempionai per šią rinktinių pertrauką susitiks su Belgija ir Lichtenšteinu.

Kandidatų sąrašas:<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="es" dir="ltr">OFICIAL | Primera convocatoria de <a href="https://twitter.com/julenlopetegui">@julenlopetegui</a> para los compromisos ante Bélgica y Liechtenstein <a href="https://twitter.com/hashtag/SEFlive?src=hash">#SEFlive</a> <a href="https://t.co/GFJqKYSEKu">pic.twitter.com/GFJqKYSEKu</a></p>&mdash; Selección Española (@SeFutbol) <a href="https://twitter.com/SeFutbol/status/769112850962980864">August 26, 2016</a></blockquote><script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...