„Bangos“ be medalių sirgaliai nesuprastų

Akiratyje – medaliai. Kitaip Gargžduose ir negali būti – dviejuose iš trijų pirmosios lygos čempionatuose, kuriuose šio miesto „Banga“ žaidė po pasitraukimo iš A lygos, komandos vardas atsidūrė prizininkų sąraše.

„Norime iškovoti kuriuos nors medalius, – „Bangos“ sezono tikslą nurodė klubo direktorius Rimantas Mikalauskas. – Sirgaliai mūsų nesuprastų, jei būtume kur nors antroje turnyro lentelės dalyje.“

Praėjusiais metais jie buvo ne antroje lentelės dalyje, o antroje pozicijoje. Iki čempioniško aukso pritrūko vos dviejų taškų, kuriais pralaimėta „Palangai“, o viltis prasibrauti į A lygą žlugo tik po pereinamųjų rungtynių su Kauno „Stumbru“.

„A lyga nebuvo tikslas“, – nukirto R.Mikalauskas ir pridūrė, kad gargždiškiai žaistų elitinėje šalies futbolo klubų grupėje, jei komandų skaičius joje būtų padidintas iki dvylikos. Esą tada A lyga būtų konkurencingesnė.

Komanda per vienerius netampama, todėl „Bangai“ svarbu išsaugoti žaidėjų branduolį. Šią mintį metų pradžioje išsakė gargždiškių treneris Tomas Tamošauskas. Visų ryškiausių praėjusio sezono ansamblio solistų „Bangai“ išsaugoti nepavyko: Deivido Lukošiaus ir Gerardo Žukausko karjeros maršrutai pasuko į Klaipėdos „Atlantą“, vartininko Tado Norbuto bei brolių Sigito ir Simono Urbių – į „Palangą“.

Galbūt todėl R.Mikalauskas būsimąjį sezoną vertina atsargiai: „Nematau mūsų tarp favoritų. Netekome šešių lyderių, remsimės jaunimu, būsime galbūt vienintelė lygos komanda be legionierių.“

Žiūrint iš šalies, „Bangai“ taip kuklintis nereikėtų. Komanda turi būrį patyrusių, A lygoje ne vieną sezoną vėtytų ir mėtytų žaidėjų – Kazimierą Gnedojų, Karolį Urbaitį, Deividą Padaigį, Roką Krušnauską, tarpsezoniu komandą papildžiusį Valdą Pocevičių. Po pusantrų metų pertraukos namo grįžo ir vartininkas Ignas Driomovas.

Nauja lygos taisyklė, pagal kurią aikštėje privalės būti bent vienas U-19 ir vienas U-21 amžiaus grupių žaidėjas, „Bangai“ problema tikrai netaps. Gargždiškiai jau praėjusį sezoną nemažai žaidybinio laiko skyrė jauniems Pauliui Lotužiui, Genarui Samsonikui, o šių metų ikisezoninėse kontrolinėse rungtynėse blykstelėti pavyko Dariui Zubauskui.

Faktas, kad Gargždų stadiono tribūnose ir toliau skambės klausimas: „Kas laimės, kas laimės?“ bei atsakymas: „Gargždų „Banga“. Ar taip ir bus? Yra tokia tikimybė. Ir ne tik teorinė.