"Bayern" legenda: jei C. Ancelotti nesiims veiksmų, klube įsivyraus visiškas chaosas

Bundesliga čempionų gretose pastaruoju metu situacija nėra pati maloniausia, o tokie žaidėjai kaip Thomasas Mulleris ir Robertas Lewandowskis neseniai viešai išsakė savo nepasitenkimą tuo, kas vyksta komandoje. „Bayern“ legenda Lotharas Matthausas įspėjo Carlo Ancelottį, kad jei jis nesiims ryžtingų veiksmų, netrukus komandoje gali įsivyrauti visiškas chaosas.

Antradienį 3:0 pasiekta pergalė prieš „Anderlecht“ klubą Čempionų lygoje nesustabdė klubui skiriamos kritikos, o dar didesnę jos bangą atnešė praėjusį savaitgalį patirtas pralaimėjimas 0:2 prieš „Hoffenheim“ klubą. Komandai nepadeda ir viduje kylantys konfliktai, o R. Lewandowskis ir T. Mulleris neseniai viešai išreiškė nepasitenkinimą tuo, kas šiuo metu vyksta komandoje.

Lenkas iš pradžių skundėsi tuo, kad komandos draugai nepadėjo jam praėjusį sezoną laimėti „auksinio batelio“ apdovanojimo, o neseniai išreiškė pasipiktinimą, jog klubas vasarą buvo per daug pasyvus leisdamas pinigus transferų rinkoje. Tuo tarpu T. Mulleris viešai kalbėjo apie nepasitenkimą savo žaidybiniu laiku, teigdamas, jog ant suolo jis praleidžia per daug laiko.

Po tokių žaidėjų pasisakymų, L. Matthausas įsitikinęs, kad C. Ancelotti privalo imtis veiksmų, o kalbėdamas su Bild jis pareiškė, jog treneris turėtų nebijoti skirti griežtas drausmines nuobaudas savo žaidėjams.

„Tokių neramumų „Bayern“ ekipoje nematėme jau seniai. Aikštėje bandomi atlikti dalykai neveikia taip, kaip turėtų, tad šio sezono pasirodymais džiaugtis negalime.

Dabar C. Ancelotti turi būti griežtas. Griežtesnis už tą trenerį, kokį mes matėme pastaruosius pusantrų metų. Kitu atveju, komandoje netrukus įsivyraus visiškas chaosas. Tiesa, aš nežinau ar jis tam yra pasiruošęs, o galbūt jis visą tai jau atlieka komandos viduje.

Treneris privalo pradėti rimtus pokalbius su savo komanda. Jis privalo paruošti juos fiziškai ir taip pat sėkmingai integruoti juos į sistemą, kuria žaidžia ekipa. Jis turi disciplinuoti savo žaidėjus ir kovoti su viskuo, kas gali sutrukdyti pasiekti norimus rezultatus. Jei to prireiks, jis turėtų nebijoti kai kuriuos žaidėjus net ir nusiųsti į tribūnas“, - įsitikinęs L. Matthausas.

Artimiausias rungtynes „Bayern“ sužais šeštadienį, namuose prieš „Mainz“ ekipą.