Be staigmenų: Čempionų lygos finale - Madrido ekipų susitikimas (VIDEO, FOTO)

Trečiadienį vakare UEFA Čempionų lygoje įvyko antrojo pusfinalio atsakomoji dvikova. Staigmenų Ispanijos sostinėje neužfiksuota - madų sostinėje įvyks dviejų Madrido ekipų finalas.

"Santiago Bernabeu" stadione į kovą dėl patekimo į finalą stojo Madrido "Real" prieš "Manchester City". Itin blankiai žaidę Manuelio Pellegrini auklėtiniai istorijos nesukūrė, o vienintelį įvartį pelnę "baltieji" be didesnio pasipriešinimo žengė į turnyro finalą.

Pirmoji dvikova "Etihad" stadione baigėsi nuliniu rezultatu, todėl rungtynės Madride neprasidėjo itin agresyviu ir greitu futbolu. Vis dėlto nuo pat pradžios iniciatyvą su kamuoliu pradėjo demonstruoti Zinedine'o Zidane'o auklėtiniai, kurie nesuteikė jokių erdvių "miestiečiams".

9-ąją minutę "City" sulaukė itin skaudžios netekties - dėl traumos rungtynių tęsti nebegalėjo Vincentas Kompany. Svečių gynyba pradėjo braškėti, o visai netrukus Cristiano Ronaldo atliko pirmąjį smūgį varžovų vartų link, tačiau smūgis galva tikslo nepasiekė.

"Real" kontroliavo žaidimą ir 20-ąją minutę išlaukė savo progos. Po itin puikaus Danio Carvajalio perdavimo į baudos aikštelę įkirtęs Garethas Bale'as iš aštraus kampo pasiuntė kamuolį į varžovų vartus. Vis dėlto valui šis įvartis nebuvo užskaitytas, mat kamuolio skriejimo trajektoriją pakeitė Fernando prisilietimas.

Per likusį laiką aikštės šeimininkai nesulaukė jokio rimto svečių pasipriešinimo, todėl užtikrintai kontroliavo rungtynių eigą. 44-ąją minutę Keyloro Navaso budrumą iš 20 metrų bandė patikrinti Fernandinho, tačiau brazilo smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų.

Antrasis kėlinys buvo gana panašus. 52-ąją minutę idealią progą pasižymėti turėjo Luka Modričiaus, kai sulaukė visiškai netikėto perdavimo iš G. Bale'o ir liko vienas prieš Joe Hartą, tačiau vartininko intuicija anglo neapvylė ir į smūgį buvo sureaguota.

Vos po kelių minučių savo progos sulaukė ir Cristiano Ronaldo, tačiau į portugalo smūgį vėl reagavo J. Hartas. 64-ąją minutę prie "Man City" kilo dar vienas rimtas pavojus. Po Toni Krooso pakelto kampinio G. Bale'as atliko smūgį galva ir pataikė į skersinį.

Per likusį laiką "Man City" ekipai reikėjo bent vieno įvarčio, tačiau M. Pellegrini auklėtiniai nerodė nei noro, nei žaidimo. 89-ąją minutę pavojingą smūgį atliko Sergio Aguero, bet rezultatas liko 1-0 ir Z. Zidane'o vadovaujamas karališkasis klubas 14 kartą klubo istorijoje žengė į finalą.

Čempionų lygos finalas įvyks gegužės 28-ąją dieną legendiniame Milano "San Siro" stadione. Jame susitiks dvi Madrido ekipos - "Real" ir "Atletico". Šios komandos finale kovėsi jau prieš du metus, kai po dramatiškos rungtynių pabaigos triumfavo Ispanijos vicečempionai.

Rezultatas:

"Real Madrid" 1 - 0 "Man City"
(Pirmas mačas: 0-0, galutinis rezultatas: 1-0)
20' [1 - 0] Fernando (į savus vartus)

Startinės sudėtys:

"Real Madrid": Navas, Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo, Modrić, Kroos, Isco, Bale, Jesé, Ronaldo.

Atsarginiai: Casilla, Varane, Danilo, Kovačič, James, Borja, Vazquez.

"Man City": Hart, Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Toure, Navas, De Bruyne, Aguero.

Atsarginiai: Caballero, Mangala, Kolarov, Delph, Sterling, Bony, Iheanacho.