Belgai rungtynių pabaigoje palaužė rusus ir užsitikrino vietą aštuntfinalyje, Alžyras rezultatyviame mače nugalėjo Pietų Korėją (VIDEO)

Sekmadienį vakare pasaulio čempionate žaidžiami antrojo turo H grupės susitikimai. Pirmasis mačas įvyko tarp perspektyviosios Belgijos ir Rusijos rinktinės.

Pirmasis kėlinys, kaip nekeista, prasidėjo belgų išpuoliais, tačiau rusai puikiai gynėsi ir ne kartą grasino Thibauto Courtoiso vartams. Pirmoji pavojinga proga buvo sukurta prie Belgijos vartų, kuomet 12-ąją minutę pasižymėti iš toli pabandė Viktoras Fazulinas.

Kiek vėliau pavojinga ataka atsakė Belgijos futbolininkai. Driesas Mertensas taip pat pabandė savo laimę iš toli, tačiau jo smūgiuojamas kamuolys skriejo šalia rusų vartų skersinio.

Po kelių akimirkų tas pats D.Mertensas prasiveržė į varžovų baudos aikštelę ir smūgiavo, tačiau kamuolys tikslo nepasiekė. 31-ąją minutę belgai privalėjo atlikti keitimą, kai greičiausiai traumą patyrusį Thomasą Vermaeleno pakeitė Janas Vertonghenas.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką belgai spaudė Rusijos vienuolikę, bet itin pavojingų progų prie Igorio Akinfeevo vartų nebuvo sukurta. Pačioje kėlinio pabaigoje rusai turėjo puikią galimybę įsiveržti į priekį, bet po puikaus perdavimo Aleksandras Kokorinas galva nesugebėjo tiksliai nukreipti kamuolio į vartų tinklą.

Antrajame kėlinyje belgai kiek netikėtai buvo "užspausti" rusų, kurie pavojingas progas kūrė viena po kitos, o tuo metu Belgijos žaidėjai nieko pavojingo nesukūrė.

Rusai kontroliavo kamuolį beveik visą antrąjį kėlinį, tačiau iki rungtynių pabaigos likus 10 minučių belgai pradėjo šturmuoti varžovus. 84-ąją minutę Kevinas Mirallas gavo progą mušti baudos smūgį ir kamuolys atsitrenkė į virpstą.

Lemiamas epizodas buvo sukurtas 88-ąją minutę, kuomet techniškai į baudos aikštelę prasiveržęs Edenas Hazardas atliko rezultatyvų perdavimą po keitimo pasirodžiusiam Divockui Origi, o jis pelnydamas įvartį išplėšė belgams pergalę.

Rezultatas:

Belgija 1 - 0 Rusija

88' [1 - 0] D.Origi

Startinės sudėtys:

Belgija: Courtois, Alderweireld, Vermaelen, Kompany (c), Witsel, De Bruyne, Fellaini, Lukaku, Hazard, Mertens, Van Buyten

Rusija: Akinfeev, Kozlov, Ignashevich, Kanunnikov, Glushakov, Kokorin, Berezutskiy (c), Shatov, Samedov, Fayzulin, Kombarov


Kitas grupės susitikimas, kuriame santykius aiškinosi Pietų Korėjos bei Alžyro rinktinės, buvo itin rezultatyvus. Jame kamuolys vartų tinklą skrodė šešiskart.

Pirmajame rungtynių kėlinyje dominavo Afrikos žemyno atstovai: 26-ąją minutę į priekį Vahido Halilhodžičiaus auklėtinius išvedė Islamas Slimani, o jau po poros minučių skirtumą padvigubino Rafikas Halliche.

Prieš pertrauką alžyriečiai visiškai pasiuntė į nokdauną savo varžovus įmušdami ir trečiąjį įvartį. Šįkart pasižymėjo Abdelmoumene'as Djabou.

Antrajame kėlinyje Pietų Korėjos vienuolikė parodė šiokius tokius atsigavimo ženklus ir 50-ąją minutę Heung-Min Sonas sušvelnino rezultatą.

Tačiau atsipalaiduoti Alžyro rinktinė nežadėjo ir Yacine'as Brahimi 62-ąją minutę dar sykį pasiuntė kamuolį į Azijos atstovų vartus.

Po dešimties minučių kamuolį dar kartą iš savo vartų traukė vartininkas Raisas M'Bolhi, tačiau daugiau žalos korėjiečiai varžovams padaryti per likusį laiką nesugebėjo ir Alžyro rinktinė šventė pirmąją pergalę šiame čempionate.

Ši pergalė leido Alžyro futbolininkams pakilti į antrąją turnyrinės lentelės vietą H grupėje. Paskutinės grupės rungtynėse jiems teks susigrumti su Rusijos vienuolike.

Rezultatas:

Pietų Korėja 2 - 4 Alžyras

26' [0 - 1] L.Slimani

28' [0 - 2] R.Halliche

38' [0 - 3] A.Djabou

50' [1 - 3] H.-M.Son

62' [1 - 4] Y.Brahimi

72' [2 - 4] J.-C.Koo

Startinės komandų sudėtys:

Pietų Korėja: S R Jung, S Y Yun, Y G Kim, H M Son, C Y Park, Y Lee, J C Koo (c), K Y Han, S Y Ki, C Y Lee, J H Hong.

Alžyras: Mbolhi, Bouguerra (c), Halliche, Mesbah, Feghouli, Brahimi, Medjani, Slimani, Bentaleb, Djabou, Mandi


Turnyrinė H grupės lentelė:

Vieta Rinktinė Rungtynės Taškai Įv. santykis
1. Belgija 2 6 2
2. Alžyras 2 3 +1
3. Rusija 2 1 -1
4. Pietų Korėja 2 1 -2

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...