BLOG'as: 2014-15 metų sezono "Primera" apžvalga

Portale "EuroFootball.lt" - futbolo gerbėjo Subo BLOG'ai apie aktualius futbolo įvykius.

Ciklas rieda toliau į priekį. Šiandien laikas Ispanijai.

GK Asenjo Villarreal/Ispanija

Kažkada atvyko į Atletico kaip be 5 minučių geriausias ispanų vartininkas. Tačiau tik nuo suolo stebėdavo de Gea ir kitus. Šį sezoną vėl žaidė taip, kad galima traukti į tų, kurie ateityje bent jau turėtų figūruoti Ispanijos rinktinės sudėtyje, sąrašą. Villarreal praleido mažiau įvarčių netgi už Real.

LB Macelo Real/Brazilija

7 rezultatyvūs perdavimai. Sezonas jam individualiai buvo tikrai puikus. Buvo tas varžovų gynėjų teroristas, kuris itin sunkiai sustabdomas.

CB Otamendi Valencia/Argentina

Niekaip neįsivaizduoju, kaip Valencia prisiviliojo žaidėją, kuris žaistų starto sudėtyje bet kuriame Primeros klube. Gynyboje jis monstras, o kai dar priskaičiuoji 6 įvarčius, galima laukti pinigingų pirkėjų eilės.

CB Godin Atletico/Urugvajus

Lemiamų ar itin svarbių įvarčių šį sezoną mušė gerokai mažiau. Bet jo tradicinė aistra ir talentas viską kompensuoja. Dar vienas puikus vieno geriausių pasaulyje centro gynėjų sezonas.

RB Dani Alves Barcelona/Brazilija

Po kelių šiek tiek nuviliančių sezoną tarsi atjaunėjo. Buvo labai greitas ir aštrus, atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Puikus sezonas. Neveltui dabar šokdina Barcos vadovybę siekdamas geresnių kontrakto sąlygų.

CM James Rodriguez Real/Kolumbija

Buvo daug skeptikų vasarą, kai už milžinišką sumą James atvyko į Santiago Bernabeu. Tačiau 13 įvarčių ir 13 rezultatyvių perdavimų viską sudėliojo į savo vietas. Geriausias kūrėjas šio sezono Primeroje.

CM Tiago Atletico/Portugalija

Portugalų veteranas kaip senas vynas - sunku prisiminti geresnį sezoną. Jis yra negailestingas griovėjas aikštės viduryje, o kai dar įmuša 5 įvarčius ir atlieka 4 perdavimus, tai jo akcijų vertė kyla dar labiau. Aišku, kadangi jam 34, Atletico bosai gali būti ramūs, niekas nemėgins jo įsigyti.

CM Kroos Real/Vokietija

Geriausią saugų liniją šiemet turėjo Real. Vienuolikėje būtų ir Modrič, bet jam sezoną gadino traumos, todėl atsirado vieta ir Kroos. Real jis turėjo kiek daugiau gynybinių funkcijų nei įprastai, bet su viskuo susitvarkė. Atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

LW CR07 Real/Portugalija

Jo konkurentas čia buvo vienas - Neymar. Tačiau rezultatyviausio Primeros žaidėjo neįtraukti į vienuolikę tiesiog neįmanoma. 48 įvarčiai ir 16 rezultatyvių perdavimų. Aukščiau tik dangus ir Messi.

RW Messi Barcelona/Argentina

Messi šį sezoną vėl žymiai dažniau negu buvome įpratę per paskutinius metus žaidė aikštės krašte. Ir tai jam tinka :). 43 įvarčiai, 18 rezultatyvių perdavimų ir dėl to esu beveik tikras - Auksinis kamuolys.

CF Benzema Prancūzija/Real

Suarez beveik trečdalį sezono praleido dėl diskvalifikacijos. Griezmann nėra tipinis puolėjas. Todėl beliko Benzema. 15 įvarčių ir 10 rezultatyvių perdavimų. Ir dar vienas puikus sezonas.

Treneris Nuno Espirito Santo Valencia/Portugalija

Po Emery Valencia treniravo trys nevykėliai - Pellegrino, Valverde ir Dukič. Sprendimas pasiimti Nuno, kuris kaip žaidėjas nebuvo niekuo išskirtinis ir per trenerio karjerą dirbo tik su portugalų vidutiniokais, buvo rizikingas. Bet šis buvęs vartininkas sukūrė stiprią komandą, kuri ir gerai puolė, ir patikimai gynėsi. Galiu lažintis, kad po 2-3 metų treniruos superklubą.

Šaunuoliai - Elche

Maniau, kad tikrai išbildės į Segundą. Niekuo neišssiskiriantis silpnų vidutiniokų rinkinys. Bet jie užėmė garbingą 13 vietą. Buvo nemažai rungtynių, kuriose jie pirmavo, bet pergalės neišsaugojo. Jeigu būtų stabilesni, galėjo netgi galbūt ir į pirmą dešimtuką įšokti.

Nevykėliai - Real Sociedad

Nuoširdžiai maniau, kad turi visus šansus grįžti į Čempionų lygą. Išvyko Bravo, Griezmann, Seferovič, bet atvyko Rulli, Finnbogason ir komanda neatrodė per daug susilpnėjusi. Tačiau tik Moyes išgelbėjo sezoną ir kiek labiau stabilizavo rezultatus. Komanda buvo kovinga ir niekad nepasiduodanti, bet didelių pergalių tai neatnešė.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...