"Brentford" klubo peržiūroje savo vertę įrodinėjo 15-metis lietuvis N. Petkevičius

FRK „Fenikso“ U-16 komandos žaidėjas Nauris Petkevičius praėjusią savaitę turėjo galimybę savo meistriškumą pademonstruoti žinomo Anglijos klubo „Brentford“ treneriams. Jaunasis lietuvis aštuonias dienas dalyvavo „Championship“ pirmenybėse rungtyniaujančios komandos jaunimo akademijos peržiūroje.

15-metis lietuvis treniravosi su vyresniais U-17 ir U-18 „Brentford“ akademijos auklėtiniais. Beje, jau ilgą laiką „Brentford“ klubui atstovauja Lietuvos jaunimo rinktinių narys Audrius Laučys.

„Per šį laiką turėjome tik vieną laisvą dieną. Įprastai treniruotės prasidėdavo 10 val. ryto ir baigdavosi po pietų. Klubas kiekvieną savaitę sulaukia daugybės žaidėjų, norinčių atvykti į peržiūrą ir parodyti savo sugebėjimus, prašymų, tačiau šansų sulaukia toli gražu ne visi“, - Futbolo.TV kalbėjo FRK „Fenikso“ komandos treneris Vytautas Masaitis.

„Šis Anglijos klubas labiausiai ieško 15 – 16 metų amžiaus talentų. Įdomi yra jų akademijos vizija, kuri teigia, jog sunkus darbas nugali talentą, jeigu talentas nedirba pakankamai sunkiai. Per šią savaitę vyko fiziškai nelengvos treniruotės, jos buvo labai intensyvios, reikalavo daug jėgų. Smagu, jog Nauris sulaukė akademijos vadovų ir trenerių pagyrų bei sulaukė kvietimo greitu metu sugrįžti į Angliją ir sužaisti draugiškas rungtynes atstovaujant U-16 komandą“, - tęsė treneris.

Pasak jo, tai – rimtas įvertinimas. „Per šią savaitę į peržiūrą buvo atvykę ir keli žaidėjai iš kitų šalių, tačiau jau po poros treniruočių jie būdavo išsiunčiami namo.“

Vizito Anglijoje metu jaunasis lietuvis turėjo galimybę savo akimis stebėti ir pagrindinės „Brentford“ komandos rungtynes su „Leeds“ klubu, kurios jam paliko didelį įspūdį. „Tai buvo labai įsimintina savaitė, kuri suteikė dar daugiau motyvacijos siekti savo svajonių. Vieną dieną rungtyniauti tokiame lygyje būtų svajonės išsipildymas, tačiau tam reikia sunkiai dirbti kiekvieną dieną, ką ir darysiu.“

Paulius Jakelis, futbolo.tv

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...