Bulgarų spauda: "Tokios gėdos dar nėra buvę"

Po „Ludogorec“ nesėkmės Vilniuje bulgarų žiniasklaida pliekė saviškių trenerį, gyrė Serge'ą Nyuiadzį, bet sirgaliai tikėjimo savo komanda neprarado, rašo sportas.info

„Dabar „Ludogorec“ futbolininkams teks išmokti savo varžovų komandos pavadinimą“, - rašė vienas Bulgraijos žiniasklaidos portalas ištraukus UEFA Čempionų lygos antrojo atrankos etapo burtus.

Neaišku ar jie tą pavadinimą išmoko, bet po pirmųjų rungtynių Vilniuje „Ludogorc“ laukia rimtesnis uždavinys – panaikinti tą vieno įvarčio deficitą, kuris atsirado jiems pralaimėjus LFF stadione: trečiadienį čia vykęs pirmasis Lietuvos ir Bulgarijos čempionų mačas baigėsi šeimininkų pergale 2:1.

Tiesa, Bulgarijos futbolo gerbėjai, net ir po pralaimėtų rungtynių yra nusiteikę labai optimistiškai. Interneto apklausoje net 89 jų procentai nubalsavo, kad atsakomosiose rungtynėse „Ludogorec“ su savo užduotimis susitvarkys ir pateks į trečiąjį atrankos etapą. 63 procentai atsakiusiųjų mano, kad Bulgarijos čempionai tai padarys užtikrintai, be rimtesnių problemų.

Bet dėl pralaimėjimo pirmosiose rungtynėse Bulgarijos žiniasklaida negaili savo šalies čempionams kritikos. „Ludogorec“ Čempionų lygoje – bejėgis“, „Čempionų lygą „Ludogorec“ pradėjo falšstartu“, „Tokios gėdos nėra buvę – buvęs CSKA žaidėjas ir „Žalgiris“ nugalėjo „Ludogorec“.„Buvęs CSKA žaidėjas“ – 2012-2013 metais šiame Sofijos klube žaidęs „Žalgirio“ legionierius, turintis Togo ir Prancūzijos pasus Serge‘as Nyuiadzi, per rungtynes su „Ludogorec“ pasižymėjęs išlyginamuoju įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu Mantui Kukliu, tiksliu smūgiu išplėšusiam vilniečių pergalę.

Antrą kėlinį vietoj traumą gavusio rumuno Liviu Antalio į aikštę išėjęs S.Nyuiaszi paminėtas visuose rungtynes apžvelgiančiuose straipsniuose. Ir visuose juose prisimenama, kad jis žaidęs Bulgarijos klube.S. Nyuiadzi susilaukė įvairių epitetų: nuo „Vilniaus didvyrio“ iki „erelių žudiko“.Erelis yra „Ludogorec“ klubo simbolis.

Bulgarijoje teigiama, kad jį davo laiku nuo Romos „Lazio“ nusižiūrėjo šio klubo įkūrėjas ir savininkas Kirilas Domusčijevas.„Ludogorec“ sužaidė vieną blogiausių mačų dalyvavimo Europos turnyruose istorijoje ir gali padėkoti juos lydėjusiai sėkmei, kad nepraleido dar daugiau įvarčių“, - rašo dnevnik.bg interneto svetainė.

Daug žurnalistų kritikos sulaukė „Ludogorec“ komandos strategas Georgis Dermendžijevas.

„Didelis klausimas, ar G. Dermendžijevas pamatė, kas įvyko su komanda ir ar jis pajėgus tai sutvarkyti? Šios problemos yra nuo pavasario, bet niekas komandoje nesikeičia. Bulgarijos čempionai gynyboje ir aikštės viduryje yra apgailėtini ir tai aiškiai parodė „iškepę“ du įvarčius į Renano vartus. Bet G. Dermendžijevas tai vargu ar matė ir vargu ar imsis kokių nors veiksmų“, - rašo sportal.bg interneto svetainė.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos liepos 19 d. Bulgarijoje.

sportas.info