Bulgarų spauda: už pergalę "Žalgirio" žaidėjams pažadėti aukso kalnai

Šiandien 20.45 Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione UEFA Čempionų lygos atrankoje startuos Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai, rašo sportas.info

Antrojo atrankos etapo (nuo kurio „Žalgiris“ ir pradeda savo kelią) vilniečių varžovu bus galinga Bulgarijos čempionė – Razgrado „Ludogorec“ komanda.

Antradienio vakarą „Ludogorec“ surengė spaudos konferenciją bei treniruotę LFF stadione.Tiesa, pastaroji Bulgarijos klubo futbolininkams nelabai nusisekė. Kadangi vyko per didžiulę liūtį.

„Ji nenustojo nė sekundei ir visos dirbtinės aikštės dalys buvo po vandeniu“, - rašo „Ludogorec“ interneto svetainė.„Žalgirio“ varžovams teko treniruotę šiek tiek sutrumpinti.

Prieš treniruotę vykusioje spaudos konferencijoje „Ludogorec“ vyriausiasis treneris Georgis Dermendžijevas į labai ilgas diskusijas nesileido.

Tačiau pagrindinė jo mintis buvo tokia, kad „Žalgiris“ yra pakankamai stiprus varžovas ir kad jo nereikia neįvertinti: „Žalgiris“ yra tikrai pajėgus varžovus, vienas stipriausių, kokį mes galėjome gauti. Jie turi labai gerą trenerį, kuris ir sukūrė šią komandą.”

Treneris pridūrė: „Mačiau daug varžovų rungtynių vaizdo įrašų, gerai išanalizavau priešininką. Tai tikrai kompaktiška komanda. Mūsų skirtumas su „Žalgiriu“ yra tas, kad jie jau dabar yra puikios sportinės formos, o mes dar tik bandome ją pasiekti.”

G. Dermendžijevas jau po birželį vykusių Čempionų lygos burtų teigė, kad „Ludogorec“ atiteko aiškiai stipriausias varžovas iš visų galimų ir jis, jei būtų galėjęs, būtų rinkęsis silpnesnį oponentą.Dauguma bulgarų klubo aistruolių tiki savo komandos sėkme. Bet dalis jų prisimena dviejų metų senumo istoriją, kai „Ludogorec“ iš Čempionų lygos pašalino kuklus Orhėjaus „Milsami“ iš Moldovos.

Lažybų kontoros irgi toli gražu ne „Žalgirio“ pusėje. Vien jau vilniečių pergalės namuose galimybės vertinamos koeficientais nuo 5 iki 7,5 prieš 1.

Bulgarijos žiniasklaida daugiausia apsiriboja trumpomis žinutėmis apie artėjančias rungtynes, svečių komandos treniruotę, trenerio pasisakymus. Tiesa visos jos priekaištauja, kad UEFA šioms rungtynėms skyrė, anot jų, jauną ir nepatyrusį teisėją.

Rungtynėms teisėjaus 33-ejų metu Manuelis Schuttengruberis iš Austrijos.Šiek tiek daugiau apie Vilniaus klubą parašė interneto svetainė sporta.bg.“Žalgiris” labai rimtai žiūri į rungtynes su „Ludogorec“.

Anot vietos žiniasklaidos, klubo vadovybė pažadėjo žaidėjams rimtas premijas, jeigu jie praeis Bulgarijos čempionus. Bulgarų „Meridian mač“ tvirtinama, kad premijos bus rekordiškos Lietuvos futbolui.

Po rimtų finansinių injekcijų į „Žalgirį“ per kelis pastaruosius metus, jo savininkai siekia europinio pripažinimo, o jis įvyktų nebent eliminavus „Ludogorec“, - rašo svetainė.

Tiesa, Lietuvoje apie jokias premijas „Žalgirio“ žaidėjams už pergalę prieš „Ludogorec“ nei skaityti, nei girdėti neteko.

Keistai ši interneto svetainė traktavo ir „Žalgirio“ komandos ir gerbėjų bendrą himno giedojimą po draugiškų rungtynių Baltrarusijoje.

„Komandos fanai, keliavę į Baltarusiją savo akimis pamatyti kontrolines rungtynes su Borysavo BATE, kurias „Žalgiris“ laimėjo baudinių seriją, paprašė žaidėjų kartu sugiedoti Lietuvos himną. Tai yra keista, kadangi komandoje yra daug užsieniečių.

"Svetimoje šalyje reikia, kad visi giedotų nacionalinį himną. Tai mes darėme ir prieš metus stovykloje Slovėnijoje. Mes esame patriotai ir mylime savo šalį“, - sako „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas. - Tai yra kiekvienos Lietuvos komandos ir futbolininko pareiga, būnant užsienyje. Turime gerbti ir mylėti Lietuvą“, - rašo sporta.bg.

„Žalgirio“ draugiškos rungtynės Borysave su BATE buvo žaidžiamos lipos 6-ąją – Lietuvos Valstybės dieną. „Žalgirio“ futbolininkai ir gerbėjai, kaip ir daugelis lietuvių tradiciškai 21 vakaro giedojo šalies himną.

I.Butautas, sportas.info

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...