Buvę vartininkai giria J. Pickfordą: 30 mln. svarų už jį yra pigu

Buvę vartininkai Peteris Shiltonas bei Neville'as Southallas giria "Sunderland" vartininką Jordaną Pickfordą, į kurį jau yra nusitaikę Londono "Arsenal" bei Liverpulio "Everton".

Pastaruoju metu sklando gandai, jog "irisai" pateikė neatremiamą 30 mln. svarų sterlingų vertės pasiūlymą, su kuriuo konkuruoti nesiryžtų net "kanonieriai".

Jeigu toks 23-ejų metų anglo transferas įvyks, jis taps trečiu brangiausiu vartininku istorijoje.

"Manau, jeigu įsigysime Pickfordą, būsime apsipirkę pigiai", - socialiniame tinkle Twitter rašė Southallas, anksčiau atstovavęs Velsui. "Kokia kaina išsaugotų 12 taškų per sezoną?"

"Jis turi potencialo galiausiai tapti pasaulinės klasės žaidėju."

Tuo tarpu buvęs vartų sargas iš Anglijos Shiltonas, kalbėdamas su "Liverpool Echo", sakė: "Tokie pinigai turėtų būti leidžiami vartininkams."

"Už ką nors tokį kaip Jordanas, kuris yra jaunas bei turi didelį potencialą, tai neatrodo didelė suma."

"Žvelgiant į bendrą paveikslą, tai nėra labai daug pinigų, pažiūrėjus į tai, kokia svarbi yra vartininko pozicija. Ji nusileidžia tik snaiperiui, kuris įmuša 20 įvarčių per sezoną. Neįmanoma turėti iš tiesų geros komandos be gero vartininko."

Tiesa, daugiausiai diskusijų apie Pickfordo galimybės kyla dėl to, kad jis per savo karjerą "Premier" lygoje yra sužaidęs vos 31-erias rungtynes.