Buvęs žalgirietis L. Peričius: buvo smagu sutikti senus draugus

Ketvirtadienį „Sportimos“ manieže vykusios „Žalgirio“ ir Rygos FS rungtynės vienam futbolininkui turėjo išskirtinę reikšmę. Prieš kelerius metus su žaliai baltais pergales skynęs Luka Peričius šį kartą aikštėje pasirodė vilkėdamas mėlyną Rygos klubo aprangą.

29 metų futbolininkas neslėpė, kad sugrįžimas į Vilnių ir galimybė susitikti su žalgiriečiais sukėlė daug emocijų.

„Vis dėlto, „Žalgiryje“ praleidau bene geriausią karjeros  etapą, čia ne tik tobulėjau kaip futbolininkas, bet ir kovojau dėl titulų. Pamenu, kaip pirmą kartą su komanda laimėjome šalies taurę, Supertaurę, koks saldus buvo pirmasis čempiono titulas. Neabejoju, kad ne tik aš, bet ir visi „Žalgirio“ fanai puikiai pamena tą fantastišką 2013 m. sezoną Europos lygoje, kai mes pasiekėme paskutinį atrankos varžybų etapą, – prisiminė L.Peričius. – Taip pat labai smagu buvo pamatyti senus draugus, „Žalgirio“ vadovus, darbuotojus. O ir aikštėje netrūko pažįstamų veidų, žaidė Armantas Vitkauskas, Mantas Kuklys, Egidijus Vaitkūnas, Georgas Freidgeimas. Tai buvo tikrai ypatingos rungtynės.“
 
Ypatingos rungtynės buvo ne tik L.Peričiui, bet ir visai Rygos FS komandai. Dar pernai Latvijos čempionato vidutiniokais laikyta ekipa į „Žalgirio“ vartus įmušė keturis įvarčius ir iškovojo didžiausią naujo sezono pergalę.

„Kadangi su komanda esu tik savaitę, nežinojau ko tikėtis. Ir jau tikrai nesitikėjau, kad laimėsime prieš „Žalgirį“ tokiu dideliu rezultatu, – po susitikimo su „Žalgiriu“ kalbėjo L.Peričius. – Pirmadienį mes dar žaidėme prieš „Jelgava“ ekipą, o po kelių dienų susitikome su žalgiriečiais. Kita vertus, mano komanda sezonui ruošiasi nuo gruodžio pradžios, lyginant su praėjusiu sezonu ji smarkiai pasikeitė. Atėjo pajėgūs, patyrę futbolininkai, turime ir kelis Latvijos nacionalinės rinktinės atstovus. Klubo vadovai tikisi, kad šiais metais Latvijoje mes kovosime dėl aukščiausių vietų. Aš asmeniškai tikrai neatsisakyčiau prie Lietuvoje iškovotų aukso medalių pridėti ir Latvijos čempionų titulą. Po to jau liktų tik užkariauti Estiją ir turėčiau aukščiausius visų Baltijos šalių čempionatų trofėjus.“
 
2011 m. viduryje iš Goricos į Vilnių atvykęs L.Peričius per du su puse sezono užsitarnavo „Žalgirio“ gerbėjų pagarbą ir meilę. Atstovaudamas žaliai baltiems gynėjas iš Kroatijos Lietuvoje iškovojo dvi LFF taures, Supertaurę, o 2013 m. tapo ir šalies čempionu. A lygoje jis sužaidė 68 rungtynes ir pelnė 5 įvarčius, o iš viso „Žalgirio“ garbę gynė 87 dvikovose. Pasibaigus 2013 m. sezonui L.Peričius atsisveikino su „Žalgiriu“ ir persikėlė į Švediją, bet po metų sugrįžo į Kroatiją.

„Iš „Žalgirio“ išvykau į Švediją, pasirašiau sutartį su antroje lygoje žaidusia „Ostersunds“ ekipa. Klubas puoselėjo ambicingus tikslus, planavo iškovoti kelialapį į aukščiausią lygą. Mane savo komandoje labai norėjo matyti vyriausias treneris Grahamas Potteris, jis su manimi siejo dideles viltis. Deja, ruošiantis sezonui patyriau traumą. Ir nors iš pradžių žaidžiau pagrindinėje komandos sudėtyje, bet vėliau įvyko tam tikrų permainų. Galiausiai antroje lygoje „Ostersunds“ užėmė penktą vietą, o po to sezono aš nusprendžiau nutraukti sutartį ir sugrįžau į Kroatiją“, – teigė L.Peričius.
 
Nuo 2015 m. pradžios futbolininkas vėl žaidė antroje Kroatijos lygoje rungtyniaujančioje HNK „Gorica“ ekipoje, iš kurios 2011 m. viduryje ir išvyko į „Žalgirį“. Tiesa, gimtinėje L.Peričius neužsibuvo.

„Pastarąjį pusmetį tik treniravausi, ieškojau galimybių išvykti į užsienį, bet buvo labai sudėtinga. Džiaugiuosi, kad galiausiai pavyko susitarti su Rygos FS komanda. Į šią ekipą atvykau tik praėjusią savaitę, sužaidžiau kontrolines rungtynes su „Jelgava“ ir klubo vadovai pasiūlė pasilikti“, – džiaugėsi patyręs gynėjas.
 
Atsisveikindamas L.Peričius perspėjo, kad šiais metais jis bus dažnas svečias Vilniuje. „Ryga yra pakankamai arti, tad ketinu Vilniuje apsilankyti dažniau, kai tik galėsiu – atvyksiu į „Žalgirio“ rungtynes ir palaikysiu žalgiriečius“, – pažadėjo 29 metų futbolininkas.

fkzalgiris.lt