C. Ancelotti po pralaimėjimo Madride: "Atletico" žaidimas liko toks pat

Carlo Ancelotti buvo liūdnas. 57 metų strategui šią vasarą buvo patikėta valdyti Miuncheno „Bayern“ mašiną, tačiau vokiečių kūrinys trečiadienį Čempionų lygoje užstrigo. Grupės dvikovoje „Bayern“ išvykoje 0:1 pralaimėjo vicečempionei Madrido „Atletico“ komandai, kurios pergalė tapo simboliniu ženklu, kad Diego Simeone ir šįkart nepaisys autoritetų.

Yannickas Carrasco įmušė įvartį 35 minutę, kuris ir lėmė pirmąjį C.Ancelotti pralaimėjimą su „Bayern“. Vėliau Antoine Griezmannas turėjo tobulą progą, bet nerealizavo 11 metrų baudinio.

„Bayern“ pakankamai dažnai turėjo kamuolį, bet dvi labai ryškios progos taip ir liko neišnaudotos. Thomas Muellerio smūgį atrėmė Janas Oblakas, o Roberto Lewandowskio gražus smūgis galva antrojo kėlinio antrojoje pusėje buvo netaiklus.

„Mums neužteko kandumo ir atsidavimo, – vokiečių transliuotojui ZDF sakė C.Ancelotti. – Pernelyg lengvai prarasdavome kamuolio kontrolę ir palikome laisvus plotus varžovų kontratakoms. Tai ir buvo svarbiausia. Taip pat per lėtai kūrėme atakas. Mes kontroliavome rungtynes, bet buvome pernelyg lėti. Prieš „Atletico“ turi būti daug greitesnis, daug efektyvesnis ir išnaudoti savo progas.“

Žaidimas nepasikeitė

„Atletico“ su 6 taškais po dvejų turų dabar užima pirmąją D grupės vietą. Naujoką „Rostov“ klubą pirmajame ture 5:0 sumalęs „Bayern“ su trimis taškais – antras.

„Atletico“ žaidė taip, kaip ir tikėjomės. O mes galėjome žaisti geriau. Pradėjome tinkamai, bet tada išklydome iš kelio. Pradėjome pralaimėti asmenines kovas, atidavė kamuolį. Po įvarčio dar mėginome sugrįžti į rungtynes“, – kalbėjo strategas, kuris „Real“ klube 2013-2014 metų sezoną baigė su Čempionų lygos trofėjumi.

„Atletico“ sirgaliai ir vėl garsiai plojo strategui D.Simeone, kurio taktikos ne kartą parodė, kad Madrido klubo privalo saugotis kiekvienas, bet C.Ancelotti nesutiko su teiginiu, jog ši komanda ėmė žaisti geresnį futbolą.

„Mačiau tokią pat komandą, kaip ir pernai. Kai kurie žaidėjai pasikeitė, žaidimas tapo tvirtesnis, jie labai greitai žaidžia priekyje. Tačių jų stilius – toks pat, – sakė C.Ancelotti. – Prieš „Atletico“ žaisti visada sunku. Pralaimėjimas visada liūdina. Tačiau vis dar galime laimėti grupę ir dar turėsime progą nugalėti „Atletico“.

Trūko žudiko instinkto

Geriausią šansą „Bayern“ turėjo 13-ąją minutę. Tada Th.Muelleris buvo arti įvarčio, bet Vokietijos rinktinės futbolininko smūgį atrėmė J.Oblakas. Vėliau vokiečių komandai nepvyko rasti tinkamų tarpų „Atletico“ gynyboje, kaip ir pirmajame pusfinalio susitikime prieš penkis mėnesius.

Praleidęs įvartį C.Ancelotti stenėsi paspausti „Atletico“ komandą. Į aikštę žengė Arjenas Robbenas.

„Turėjome progų, bet jeigu nori laimėti, privalai jas išnaudoti“, – sakė A.Robbenas.

„Bayern“ Čempionų lygoje dabar yra lamėjęs vos dvejas iš 11 paskutinių išvykos rungtynių.

„Atletico“ turėjo žudiko instinktą, kurio mums pritrūko“, – sakė „Bayern“ vartininkas Manuelis Neueris.

lrytas.lt