C. Fabregasas: šiuolaikiniame futbole fizinis pajėgumas lemia daugiau nei talentas

Londono "Chelsea" saugas Cescas Fabregasas mano, kad dabartiniame futbole talentas nebėra toks svarbus ir komandose pagrindinį vaidmenį atlieka fiziškai stiprūs žaidėjai.

Ispano sugebėjimai abejonių nekelia niekam - jis buvo svarbus tiek Londono "Arsenal", tiek "Barcelona", o dabar "Chelsea" narys, tačiau pastaruoju metu prarado vietą "aristokratų" startinėje sudėtyje.

Vietoje jo sostinės ekipos vidurio saugų duetą sudaro Nemanja Matičius bei N'Golo Kante, pirmiausia pasižymintys savo gynyba.

"Šiandien talentingiems futbolininkams prasimušti sunkiau", - Fabregasas pasakojo Chelsea TV.

"Nemanau, kad mano fizinis pajėgumas yra pats geriausias - nesu greičiausias, stipriausias ar aštriausias, taigi, jeigu toks žaidėjas, kaip aš, nori būti sėkmingu futbolininku, reikia būti priekyje paties žaidimo prasme."

"Būti futbolininku šiandien... Jeigu esi labai stiprus arba daug bėgi ar atlieki panašių dalykų, yra lengviau. Būtent todėl aš stengiuosi tapti dar geresniu, nes futbolas auga tokia kryptimi, kokia, nemanau, jog augo anksčiau."

"Kiekvieną dieną matome mažiau talento, daugiau jėgos bei žaidėjų, lakstančių aplink."

Fabregasas šį sezoną prie komandos pergalių prisidėjo keturiais įvarčiais bei septyniais rezultatyviais perdavimais per 20 sužaistų mačų.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...