C. Falchas: „Aikštėje buvome per daug malonūs varžovams“

Lietuvos U-21 rinktinės treneris Caritas Falchas neslėpė nusivylimo po pralaimėjimo namuose Suomijos ekipai ir įvardijo pralaimėjimo priežastis.

Mūsų komandai tai buvo vienos prasčiausių Europos čempionato atrankos rungtynių, kuriose varžovai turėjo iniciatyvą tiek kamuolio valdyme, tiek pavojingų atakų atžvilgiu. Nepaisant sėkmingo lietuvių vartininko Mariaus Adamonio žaidimo, du praleisti įvarčiai antrajame kėlinyje nulėmė pralaimėjimą.

„Tai buvo tikrai prastos rungtynės ir sunku apie jas kalbėti. Pirmajame kėlinyje  mes apskritai nieko nesukūrėme ir leidome varžovams turėti iniciatyvą. Po pertraukos atrodėme šiek tiek geriau ir iš pradžių žaidėme su didesne energija, bet mus pražudė du įvarčiai“, - teigė C. Falchas.

„Manau, kad didžiausia problema rungtynėse buvo visų mūsų požiūris. Kodėl mes turime būti tokie malonūs? Turime būti agresyvesni, nedaryti nuolaidų varžovams, nes už tai kenčiame mes patys. Pradėjome rungtynes neužtikrintai, palikome erdvių suomiams, o jie yra labai kompaktiška ir techniška komanda, kuri mūsų klaidas bandant vystyti žaidimą pavertė sau naudingu rezultatu. Esu labai nusivylęs. “

Visgi treneris pasidžiaugė Europos čempionato atrankoje pirmą kartą debiutavusiais Titu Milašiumi, Džiugu Raudoniumi ir Edgaru Utkumi: „Iš tiesų, man jie paliko įspūdį. Jie gerai žaidė su kamuoliu ir nestigo noro įrodyti, ko yra verti. Po šių rungtynių mums reikia pasisemti tai, kas yra pozityvu, pakelti galvą ir kovoti toliau“.

Kitas rungtynes Lietuvos jaunimo rinktinė žais antradienį su Lenkija.