C. Falchas: „Bandome naują žaidimo braižą“

Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinės treneris Caritas Falchas po pirmųjų kontrolinių rungtynių su Baltarusija teigė, kad susitikime išvydo du skirtingus kėlinius iš savo auklėtinių ir teigė, jog komandai dar reikia susižaisti tarpusavyje.

„Pirmajame kėlinyje žaidėme su dviem puolėjais ir bandėme primesti spaudimą oponentams. Tikėjausi, kad du puolėjai sukurs daugiau progų ir baudos aikštelėje bus daugiau žmonių, tačiau mums nepavykdavo net pasiekti baudos aikštelės. Mes nesugebėjome sukurti pakankamai progų pasižymėti ir nebuvome pakankamai kompaktiški, nedaug valdėme kamuolį“, – sakė C. Falchas.

„Po pertraukos žaidėme kur kas geriau ir buvome labiau komandiški. Žaidėme su kamuoliu geriau ir turėjome dvi-tris progas, kur turėjome įmušti. Bandome naują žaidimo braižą su naujais žaidėjais, tad turime nuveikti dar daug darbo.“

C. Falchas tikino, kad ateinančiose rungtynėse gali padaryti keitimų, tačiau pagrindinis tikslas bus sutelkti žaidėjus ir bandyti įsisavinti bei įgyvendinti taktinius sumanymus.

„Svarbiausias mano darbas yra padaryti tai, kad ši žaidėjų grupė žaistų kaip komanda. Mes dar svarstysime įvarius variantus taktinių schemų atžvilgiu, neatmetame žaidimo ir dviem puolėjais, tačiau mums reikia labiau savimi pasitikėti ir įsisavinti savo taktikos elementus. Kai labiau pasitiki vienas kitu ir esi labiau susižaidęs, viskas būna lengviau“, – teigė specialistas iš Danijos.

Rungtynėse rimtą kelio traumą patyrė vienintelis Lietuvos įvarčio autorius Julius Momkus. C. Falchas teigė kol kas nežinantis tikslios diagnozės, tačiau trauma iš pirmo įspūdžio jam pasirodė rimta. Futbolininkas buvo išvežtas į ligoninę.

Lietuvos kapitonas Domantas Šimkus po mačo tikino, jog susitikimas nesusiklostė taip, kaip norėjo treneris, bet taip pat tikino, jog naujasis strategas komandai palieka gerą įspūdį: „Rungtynės praėjo ne taip, kaip norėjome. Pirmajame kėlinyje nesisekė komunikuoti aikštėje ir palaikyti kamuolio, treneris norėjo matyti kitokį vaizdą aikštėje, tačiau po pertraukos atrodėme geriau. Visgi tai tik pirmosios rungtynės, tad turime nenuleisti nosies“.

„Prie naujojo trenerio naujovių prisitaikyti nėra lengva, tačiau naujam žaidimo braižui įsisavinti reikia laiko. Treneris visiems žaidėjams patinka, treniruotėse yra nemažai naujovių ir manau, jog ateityje viskas bus gerai“, –  kalbėjo saugas.

Lietuvos U-21 rinktinė antrąsias kontrolines rungtynes žais antradienį, kai LFF stadione išbandys jėgas su Latvijos komanda.