C. Marchisio: apie kelio traumą, titulus, "Monaco" ir kita

Kol „Juventus“ ekipa ruošiasi kautis trimis skirtingai frontais, Claudio Marchisio tikina, kad komanda galvoja apie geriausią galimą scenarijų sezono pabaigoje. Duotame interviu oficialiam „Juventus“ klubo puslapiui, Marchisio papasakojo apie traumą patirtą praėjusiame sezone, komandos stiprumą, ambicijas Europoje ir daugiau.

Įveikta kelio trauma

„Kaip treneris man daug kartų kartojo ir kaip aš pats žinojau, po kryžminių kelio raiščių traumos, reikia maždaug metų atsigauti. Per tuos 12 mėnesių buvo pakilimų ir nuopuolių, bet sugebėjau su tuo susitvarkyti, kaip įmanoma geriau. Kai sugrįžau žiemą, jaučiausi tikrai gerai, bet turėjau būti atsargus. Tikėjausi sudėtingų metų, bet džiaugiuosi, kad jokių komplikacijų nebuvo. Dabar esu geros formos, o komanda yra dar geresnės“, - kalbėjo Marchisio.

Komandos augimas

„Stebint, kaip komanda augo ir stiprėjo kiekvieną mėnesį, kai aš nebuvau aikštėje, man labai padėjo. Būnant su grupe vyrukų, kurie yra tokie pozityvūs ir nori pasiekti didžių dalykų, tikrai paliečia tave. Mes visi norime būti aikštėje, tačiau taip pat visi tobulėjame, kai esame tokia stipri grupė, kuri siekia aukščiausių tikslų. Kiekvienas futbolininkas šioje komandoje geriau žaistų mažiau, bet laimėtų, negu žaistų visada ir pralaimėtų. Tai yra pats svarbiausias faktorius“, - pasakojo italas.

Šeštas iš eilės „Scudetto“?

„Jei sugebėtume laimėti 6-tą kartą iš eilės „Scudetto“, tai būtų tikrai neįtikėtinas įvykis, kuris prasidėjo 2011-2012 metų sezone. Man pirmasis iškovotas lygos titulas buvo labai brangus, nes prieš tai nebuvau nieko laimėjęs, tačiau galimybė iškovoti šeštą iš eilės - kažkas fantastiško.  Tačiau ties šešiais, neturėtume sustoti.“

Dar ambicingesni Europoje

„Įveikus tokią komandą, kaip „Barcelona“ neabejotinai pakelia mūsų pasitikėjimo lygį ir visus mus įkvepia tikėjimu, kad galime pasiekti didžių dalykų šiame sezone. Žmonės kalbėjo, kad Barselonoje, tai yra eros pabaiga, bet tai nėra tiesa. Mes matėme kokie jie stiprūs, matėme, kaip sekmadienį nugalėjo Madrido „Real“ ekipą. Jie yra palaiminti su galybe gerų žaidėjų ir jie niekada nepasiduoda. Todėl mes ir nusipelnėme nuopelnų ateidami ilgą kelią per pastaruosius sezonus ir leisdami suprasti visoms ekipoms, kaip yra sunku kovoti su mumis. Tai procesas, kuris vyko pastaruosius trejus metus, bet dabar, neabejotinai, esame galinga jėga Europoje“, - kalbėjo saugas.

Komanda su daugybe pliusų

„Mūsų sėkmė yra vaisius netikėtinos komandos dvasios ir artumo. Keli aukščiausio lygio futbolininkai šią vasarą prisijungė prie mūsų, tačiau jie iškart pritapo. Nuo tada, kai Massimiliano Allegri atvyko 2014-aisiais mes padarėme daug permainų savo žaidime. Pakeičiant žaidimo stilių per laiką mums labai padėjo. Ir galiausiai, mes esame komanda, kuri neatiduoda nei vieno centimetro aikštėje. Tai buvo labai aišku per pastaruosius du mačus su „Barcelona“: pirmame susitikime mes juos spaudėme su tikslu, kad įmuštume kuo daugiau įvarčiau, o „Camp Nou“ stadione pastatėme tokią neįveikiamą sieną, kaip ir mūsų organizacijos solidumas ir psichologinis stiprumas“,- užtikrintai kalbėjo Marchisio.

Pagarba raudonai baltiems

„Prieš „Monaco“ mes privalome parodyti tai, ką rodėme iki šiol. Jie yra komanda, kurią privalai gerbti. Tikriausiai, tai yra pusfinalio komanda, apie kurią yra mažiausiai kalbama. Tiek pasiekdami jie įrodė, kad yra ekipa galinti žaisti ne tik Prancūzijoje, bet ir Europoje. Jie įveikė keletą stiprių ekipų savo kelyje, o mūsų laukia labai sunkūs du susitikimai su jais.“

Tikslas

„Šiuo metu praėjusį sezoną mes iškovojome „Serie A“ titulą, o aš šiuo metu guliausi ant operacinės stalo. Tai buvo džiaugsmingas momentas dėl titulo, tačiau supratau, kad manęs laukia ilgas procesas prieš sugrįžimą. Dabar praėjo visi metai, o kas yra svarbiausia, kad mes galime laimėti visuose trijuose frontuose. Turėdami 8 taškų persvarą Italijoje, būdami Čempionų lygos pusfinalyje ir būdami „TIM“ taurės finale, tikiu, kad galime tai padaryti. Nėra jokios kitos išeities“, - užsivedęs buvo Marchisio.