C. Ronaldo vedamas "Real" vėl sutriuškino "Juventus", "Bayern" nukovė "Sevilla" (VIDEO, FOTO)

Antradienį UEFA Čempionų lygoje startavo ketvirtfinalio etapas. Jame buvo sužaistos pirmos dvejos rungtynės, kuriose netrūko puikių įvarčių ir atkaklios kovos.

Jau pirmoje dvikovoje užfiksuotas gana netikėtas rezultatas - Turino "Juventus" namuose patyrė triuškinančią nesėkmę prieš Madrido "Real". Gana sunkiai su kamuoliu žaidęs Ispanijos klubas vedamas Cristiano Ronaldo išnaudojo savo progas ir šventė pergalę rezultatu 3-0, kuri juos stipriai priartino prie pusfinalio.

Rungtynės svečiams iš Ispanijos prasidėjo tobulai - jau 3-ąją minutę "Real" įgijo pranašumą. Krašte kamuolį gavęs Isco atliko perdavimą į baudos aikštelę, ten nuo gynėjų atitrūkęs Cristiano Ronaldo surado erdvės smūgiui atlikti ir išvedė svečius į priekį.

Tačiau "Juventus" po įvarčio nepasimetė ir pradėjo aktyviai žaisti varžovų aikštės pusėje. Idealią progą pasižymėti turėjo Gonzalo Higuainas, tačiau į jo smūgį vos iš poros metrų reagavo Keyloras Navasas.

"Juventus" kiek gan netikėtai ir ilgiau laikė kamuolį, tačiau "Real" naudojosi savo ginklu - greitomis kontratakomis. Viena jų vos nevirto įvarčiu - 35-ąją minutę Toni Kroosas maždaug iš 25 metrų sudrebino varžovų vartų konstrukciją.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką rimtesnių epizodų nebuvo sukurta, todėl greitą įvartį pasiekęs ir gynyboje atsilaikęs "Real" į rūbinę nužygiavo turėdamas minimalų pranašumą.

Antrasis kėlinys klostėsi gana panašiai. Vėliau pasijautė jėgų trūkumas ir iš "senosios senjoros", kuri buvo kupina noro lyginti rezultatą.

Galiausiai 64-ąją minutę "Juventus" stadionas buvo pritrenktas - G. Chiellini klaida pasinaudoję "Real" futbolininkai sukėlė samyšį varžovų baudos aikštelėje, Dani Carvajalis pakėlė kamuolį ir lyg iš niekur į viršų pašokęs Cristiano Ronaldo nuostabiu smūgiu per save padidino pranašumą iki dviejų įvarčių.

Šis C. Ronaldo įvartis sužavėjo visą Turiną - "Juventus" žiūrovai palydėjo portugalą plojimais, o šis pats padėkojo jiems.

"Juventus" galimybės išsigelbėti tapo minimalios po to, kai D Carvajalį aikštės viduryje ištiesta koja paguldė Paulo Dybala - argentiniečiui pasirodymas šioje dvikovoje buvo baigtas, nes jis prieš save išvydo antrą geltoną kortelę ir "Juve" liko žaisti dešimtyje.

"Real" kiekybiniu pranašumu pasinaudojo - 72-ąją minutę buvo padėtas galutinis taškas. Marcelo įsiveržė į baudos aikštelę, C. Ronaldo atliko paslėptą perdavimą ir brazilas liko vienas prieš Gianlugi Buffoną - italas šiek tiek lietė kamuolį, tačiau brazilui tai nesutrukdė pasiųsti trečią tikslų smūgį į šeimininkų vartus.

Per likusį laiką "Real" dar turėjo ne vieną puikią progą pelnyti ketvirtą įvartį, tačiau "Juventus" ekipai kiek šypsojosi sėkmė ir susitikimas baigėsi rezultatu 0-3.

Kitoje dvikovoje, kurioje "Sevilla" namuose susitiko su Miuncheno "Bayern", vyko atkakli kova, tačiau nugalėtojas buvo tik vienas - po praleisto įvarčio atsitiesę bavarai iš Ispanijos grįžta su pergale rezultatu 2-1.

Sevilijoje akistatą itin aktyviai pradėjo šeimininkai. Būtent jie pirmieji ir įgijo pranašumą - puikų perdavimą iš Sergio Escudero gavęs Pablo Sarabia prie pat varžovų vartų sėkmingai sustabdė kamuolį ir išvedė "Sevilla" į priekį.

Tačiau šeimininkai ilgai pranašumu nesidžiaugė - po Francko Ribery smūgio 37-ąją minutę Jesusas Navasas nukreipė kamuolį į savo vartų tinklą.

Antrajame kėlinyje "Bayern" pasiekė ir pergalingą įvartį - po aukšto F. Ribery perdavimo galva pasižymėjo Thiago Alcantara. Bavarai džiaugėsi pergale ir padėjo tvirtą žingsnį pusfinalio link.

Rezultatas:

"Juventus" 0 - 3 "Real Madrid"
3' [0 - 1] C. Ronaldo
64' [0 - 2] C. Ronaldo
72' [0 - 3] Marcelo
66' P. Dybala ("Juventus") pašalintas iš aikštės

"Sevilla" 1 - 2 "Bayern"
31' [1 - 0] P. Sarabia
37' [1 - 1] J. Navas (į savus vartus)
68' [1 - 2] T. Alcantara