Čempionų lyga: "Bayern" po S. Niguezo įvarčio krito Madride (VIDEO, FOTO)

Trečiadienį Ispanijos sostinėje įvyko antrasis UEFA Čempionų lygos pusfinalis. "Vicente Calderon" stadione galiausiai buvo pelnytas pirmasis šio sezono pusfinalio įvartis.

Ketvirtfinalyje iš turnyro čempionus eliminavusi Diego Simeone vadovaujama Madrido "Atletico" parodė savo meistriškumą ir Miuncheno "Bayern" komandai. Su kamuoliu ilgą rungtynių laiką dominavusi bavarų ekipa nuo pralaimėjimo neišsigelbėjo - Saulis Niguezis namuose tarė žodį ir "Atletico" pirmajame susitikime šventė minimalią pergalę.

Rungtynės prasidėjo aktyviu futbolu. Nei viena, nei kita komanda nesiruošė žvalgytis aikštės viduryje ir nuo pat pirmų minučių buvo kuriamas atakos tiek prie vienų, tiek prie kitų vartų.

Ilgai laukti pirmojo įvarčio neprireikė - 11-ąją minutę puikiai individualiai sužaidęs jaunasis "Rojiblancos" puolėjas Saulis Niguezas išvedė šeimininkus į priekį. "Bayern" po praleisto įvarčio nepasimetė ir pradėjo dominuoti su kamuoliu.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką bavarai sukūrė nemažai pavojingų progų prie šeimininkų vartų, tačiau į visus smūgius reaguodavo "Atletico" gynėjai arba Janas Oblakas.

Antrajame kėlinyje kova pasipylė dar aštresnė. 54-ąją minutę arti išlyginamojo įvarčio buvo "Bayern" gynėjas Davidas Alaba, tačiau jo tolimas bei galingas smūgis tikslo nepasiekė - kamuolys pataikė į vartų skersinį. Vos po dviejų minučių prie šeimininkų vartų kilo dar vienas pavojus, tačiau į Javi Martinezo smūgį galva reagavo J. Oblakas.

74-ąją minutę Arturo Vidalis iš dešiniojo krašto atliko tikrą "bombą", bet ir vėl nepramušamas buvo varžovų vartininkas. "Atletico" po šio smūgio surengė greitą kontrataką ir galutinį tašką šiame susitikime galėjo padėti Fernando Torresas, tačiau ispanas pataikė į virpstą.

Per likusį laiką "Bayern" spaudė savo varžovus, bet plieninė D. Simeone auklėtinių gynyba buvo nepramušama. Pergalę po S. Niguezo įvarčio šventė 2014 metų Čempionų lygos finalininkai.

Atsakomoji dvikova tarp "Bayern" ir "Atletico" Vokietijoje įvyks artėjantį antradienį.

Rezultatas:

"Atletico" 1 - 0 "Bayern"
11' [1 - 0] S. Niguez

Startinės sudėtys:

"Atletico": Oblak; Juanfran, Giménez, Savić, Filipe Luís; Gabi, Fernández, Saúl, Koke; Griezmann, Torres.

Atsarginiai: Moya, Jesus Gamez, Lucas, Oliver, Thomas, Correa, Vietto.

"Bayern":  Neuer; Lahm, Martinez, Alaba, Bernat; Alonso; Costa, Vidal, Thiago, Coman; Lewandowski.

Atsarginiai: Ulreich, Kimmich, Tasci, Benatia, Ribery, Muller, Gotze.