Čempionų lyga: C. Ronaldo pratęsė "Real" žygį Europoje, "Man City" - pusfinalyje (VIDEO, FOTO)

Antradienį vakare UEFA Čempionų lygoje sužaistos pirmos dvejos atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės. Po intriguojančio rungtynių paaiškėjo pirmieji du pusfinalio dalyviai - Madrido "Real" ir "Manchester City".

"Etihad" stadione "Manchester City" susigrūmė su Paryžiaus "Saint-Germain". Poros favoritais laikyti svečiai iš Prancūzijos minimaliu skirtumu nusileido "miestiečiams", kurie pirmą kartą klubo istorijoje prasibrovė į Čempionų lygos pusfinalį.

„Paris Saint Germain“ futbolininkai pratęsė savo nelaimingą tradiciją. Ekipa jau ketvirtąjį kartą iš eilės neįveikė Čempionų lygos ketvirtfinalio barjero. PSG Mančesteryje turėjo mušti bent du įvarčius, bet taip ir nesugebėjo nė karto nuginkluoti Joe Harto.

O „Manchester City“ turėjo šimtaprocentinę progą į priekį išsiveržti gerokai anksčiau. Sergio Aguero 30 minutę stojo realizuoti 11 metrų baudinį, bet smūgiavo netiksliai, tad „Manchester City“ aistruoliams įvarčio teko palaukti gerokai ilgiau.

76 minutę Kevina de Bruyne jiems padovanojo simbolinį įvartį, leidusį komandai švęsti pergalę. 

Kitose rungtynėse Madrido "Real" už kiek netikėtą pralaimėjimą siekė atsirevanšuoti savo sirgalių akivaizdoje prieš "Wolfsburg" futbolininkus. Galingai nuo pat rungtynių pradžios žaisti pradėję "baltieji" rezultatu 3-0 nugalėjo "vilkus" ir šeštą kartą iš eilės pateko į pusfinalį.

Wolfsburg“ pažadėjo žaisti glaustai, bet neatsisakė savo progų, kurių ieškoti buvo būtina. „Real“ greitai nepaliko „Wolfsburg“ ekipai rezervų, kai C.Ronaldo pademonstravo, ką reiškia jo galia.

16 minutę jis įmušė koja, o jau po minutės džiaugėsi įvarčiu galva. 

Po šių smūgių „Real“ kiek nurimo, o vokiečiai surengė keletą pavojingesnių išpuolių.

Antrajame kėlinyje su kiekviena minute „Real“ jautė vis didesnį spaudimą įmušti, bet nepasidavė įtampai. „Santiago Bernabeu“ stadiono šeimininkai nuolat budėjo prie varžovų vartų, bet pergalingą įvartį C.Ronaldo įmušė ne per suregztą ataką.

77 minutę „Real“ herojus pademonstravo tradicinę savo pozą prieš smūgiuojant kamuolį ir nukreipė jį kiaurai per sienelę. 

Ir netgi pirmaudami reikiamu rezultatu „Real“ futbolininkai nesustojo, bet C.Ronaldo dieną kitiems futbolininkams įmušti nepavyko.

Rezultatai:

"Man City" 1 - 0 PSG
(Pirmas mačas: 2-2, galutinis rezultatas: 3-2)
76' [1 - 0] K. De Bruyne
30' S. Aguero ("Man City") nerealizavo 11 m. baudinio

"Real Madrid" 3 - 0 "Wolfsburg"
(Pirmas mačas: 0-2, galutinis rezultatas: 3-2)
16' [1 - 0] C. Ronaldo
17' [2 - 0] C. Ronaldo
77' [3 - 0] C. Ronaldo