Čempionų lyga: į ketvirtfinalio traukinį sieks įšokti "Juventus" ir "Sevilla" (apžvalga)

Antradienį po savaitės pertraukos į žydruosius televizoriaus ekranus sugrįžta UEFA Čempionų lygos atsakomosios aštuntfinalio kovos.

Prisijungti prie jau ketvirtfinalio bilietą turinčių keturių klubų sieks dar dvejos poros. Turino „Juventus“ namuose sieks išlaikyti Portugalijoje įgytą pranašumą prieš „Porto“, o „Leicester“ Anglijoje bandys išgelbėti sezoną ir panaikinti įvarčių deficitą prieš „Sevilla“.

Turino „Juventus“ – „Porto“

Tiek vieni, tiek kiti demonstruoja puikią sportinę formą. „Porto“ Portugalijoje pastaruoju metu neturi jokių sunkumų, tačiau kovoti su Italijos futbolo gigantu taip lengva nėra, todėl „Porto“ šansai yra vertinami itin atsargiai.

Pirmajame tarpusavio susitikime rungtynių eigą pakeitė 27-ąją minutę gauta Alexo Telleso raudona kortelė, po kurios „Juventus“ visiškai pajuto žaidimo pranašumą. Didžiausią reikšmę šioje dvikovoje turėjo du keitimai – tiek Marko Pjaca, tiek Dani Alvesas pelnė po įvartį ir svečiai iš Turino šventė pergalę rezultatu 2-0.

Tačiau „Porto“ ekipos iš kelio pralaimėjimas „Juventus“ klubui neišvedė – Portugalijoje iškovotos užtikrinto pergalės ir nepraleistas nei vienas įvartis. Iškart po nesėkmės prieš „Juve“ portugalai minimaliu skirtumu nugalėjo „Boavista“, o vėliau rezultatu 7-0 pažemintas „Nacional“ ir pasiųsti keturi įvarčiai į „Arouca“ vartus.

„Juventus“ po pergalės Portugalijoje vietiniame fronte taip pat demonstravo puikius rezultatus – per sužaistas keturias rungtynes tik kartą patirtos lygiosios. Massimiliano Allegri auklėtiniai iškovojo pergales prieš „Empoli“, „Napoli“, „Milan“ ir išvykoje sužaidė lygiosiomis su „Undinese“.

Abiejų klubų situacija vietiniame čempionate yra skirtinga – „Juventus“ užtikrintai pirmauja „Serie A“ pirmenybėse turėdama aštuonių taškų pranašumą, o tuo metu „Porto“ žengia antroje pozicijoje ir nuo lyderių atsilieka tašku.

Tiek „Juventus“, tiek „Porto“ ilgo netekčių suolo neturi, tačiau M. Allegri yra sunerimęs, nes kol kas nežinoma tiksliai, ar aikštėje pasirodyti galės vienas geriausių komandos gynėjų Giorgio Chiellini. „Porto“ savo gretose tikrai neturės pirmajame susitikime raudoną kortelę užsidirbusio A. Telleso.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Juventus“: Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Alex Sandro; Marchisio, Khedira; Cuadrado, Dybala, Mandžukić; Higuaín.

„Porto“: Casillas; Maxi Pereira, Marcano, Felipe, Layún; Danilo, André André, Óliver Torres; Brahimi, André Silva, Soares.

„Leicester City“ – „Sevilla“

Claudio Ranieri po pralaimėjimo Sevilijoje atleidusi „Leicester City“ pastaruoju metu yra įgijusi gana gerą sportinę formą, todėl tai leidžia manyti, kad atsakomoje dvikovoje, kuri įvyks Lesteryje, bus nemažai intrigos.

Andalūzijoje susitikimą rezultatu 2-1 laimėjo „Sevilla“ futbolininkai, tačiau „lapės“ pasiekė labai svarbų įvartį, kurio dėka užtektų pergalę namuose švęsti rezultatu 1-0. Pirmoje akistatoje „Sevilla“ po Pablo Sarabia ir Joquino Correa įvarčių pirmavo rezultatu 2-0, tačiau Jamie Vardy 73-ąją susitikimo minutę pasiekė atsilikimą sumažinusį įvartį.

„Leicester City“ po pralaimėtų rungtynių Sevilijoje sužaidė dvi dvikovos vietiniame fronte. „Lapės“ identišku rezultatu 3-1 nugalėjo ir „Liverpool“, ir „Hull City“ klubus. Anglijos čempionai šiek tiek pakilo aukščiau ir turnyrinės lentelės pozicijoje – dabar užimama 15-oji pozicija.

Ilgą sezono laiką puikius rezultatus demonstravusi „Sevilla“ pastaruoju metu Ispanijos pirmenybėse stringa – du kartus iš eilės sužaista lygiosiomis su lygos vidutiniokais. Po sėkmės prieš „lapes“ „Sevilla“ šventė pergales prieš „Real Betis“ ir Bilbao „Athletic“, tačiau vėliau rezultatai prastėjo.

Po dviejų rungtynių iš eilės, kurios pasibaigė lygiosiomis, Europos lygos nugalėtojai veikiausiai pasitraukė iš kovos dėl „La Liga“ čempionų titulo, nes atsilikimas nuo Madrido „Real“ klubo padidėjo iki 5 taškų, o „baltieji“ dar taip pat turi rungtynes atsargoje.

„Leicester“ turi vieną ne tokią didžiulę netektį – komandai nepadės prancūzas Nampalysas Mendy, kurio vietą aikštėje sėkmingai užima Wilfredas Ndidi. „Sevilla“ ekipai rimtų nuostolių taip pat pavyko išvengti ir komandai dėl traumos padėti negali tik Benoitas Tremoulinas.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Leicester“: Schmeichel; Simpson, Morgan, Huth, Fuchs; Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton; Okazaki, Vardy.

„Sevilla“: Sergio Rico; Pareja, Rami, Mercado; Mariano, N'Zonzi, Nasri, Escudero; Iborra; Jovetić, Vitolo.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...