Čempionų lyga: "Man City" sieks stebuklo, "Roma" - garbingos kovos su "Barca" (apžvalga)

Antradienį vakare UEFA Čempionų lygoje paaiškės pirmieji du pusfinalio dalyviai – Romoje ir Mančesteryje įvyks atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės.

Daugiausiai dėmesio vėl turėtų sulaukti dvikova tarp „Manchester City“ ir „Liverpool“. Pirmoje dvikovoje buvo užfiksuotas gana netikėtas rezultatas, todėl „miestiečiams“ belieka griebtis už paskutinio plauko ir kurti istoriją.

Tuo pačiu laiku Italijos sostinėje įvyks rungtynės, kuriose „Barcelona“ sieks sutvarkyti formalumus su „Roma“. Neabejojama, kad katalonai žengs į pusfinalį, tačiau „romėnai“ vis dar bandys pradžiuginti savo žiūrovus.


„Man City“ – „Liverpool“

Šį kartą kova keliasi į „Etihad“ stadioną, tačiau „Man City“ laukia sunkiausias šio sezono išbandymas – bandyti panaikinti trijų įvarčių deficitą. Pirmoje dvikovoje „raudonieji“ pribloškė svečius – per pirmąją kėlinį pelnė tris įvarčius ir džiaugėsi pergale rezultatu 3-0.

„Liverpool“ žaidė nepriekaištingas rungtynes – spaudė varžovus jų pačių aikštėje, pasiekė tris greitus įvarčius ir antrajame kėlinyje neleido pasiekti varžovams įvarčio, kuris būtų dar išsaugojęs gana neblogus šansus pakovoti dėl patekimo į pusfinalį.

„Man City“ komandai šiose rungtynėse reikės stebuklo, nes bent vienas varžovų įvartis iš šeimininkų reikalaus jau net penkių įvarčių. „Man City“ galėjo gauti teigiamų emocijų užtaisą savaitgalį, tačiau ir ten patyrė skaudžią nesėkmę.

Pepo Guardiolos auklėtiniai turėjo galimybę užsitikrinti Anglijos „Premier“ lygos čempionų titulą. Viskas prie to ir vedė – po pirmojo kėlinio jie prieš „Man United“ pirmavo rezultatu 2-0, tačiau „raudonieji velniai“ užkūrė pirtį antrajame kėlinyje ir sensacingai laimėjo rezultatu 3-2.

„Man City“ pastaruoju metu savo statistikoje turi jiems nebūdingus rezultatus – per pastarąsias penkias rungtynes buvo daugiau pralaimėta nei laimėta. Jie be minėtų dviejų pralaimėjimų taip pat nusileido „Basel“. Vis dėlto po „miestiečių“ kojomis krito „Everton“ ir „Stoke“.

Savo ruožtu „Liverpool“ taip pat nepasiekė itin džiuginančio rezultato savaitgalį – jie Liverpulyje derbyje išsiskyrė taikiai su „Everton“, tiesa, Jurgenas Kloppas leido atsipūsti kai kuriems komandos lyderiams.

„Man City“ komandoje problemos tos pačios – ir toliau negalės žaisti tik Benjaminas Mendy. Savaitgalį į aikštę grįžo Fabianas Delphas ir Sergio Aguero, todėl tikimasi, kad šie du žaidėjai bus šiandien startinėje sudėtyje.

„Liverpool“ su žaidėjais turi gerokai daugiau problemų – dėl traumų nežais Joelis Matipas, Adamas Lallana, Joe Gomezas bei Emre Canas. Taip pat susitikimą dėl geltonų kortelių praleis komandos kapitonas Jordanas Hendersonas, kurį aikštėje turėtų pakeisti Giorginio Wijnaldumas. Mohamedas Salah rimtos traumos išvengė ir čia turėtų žaisti.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Man City“: (4-3-3) Ederson; Walker, Otamendi, Laporte, Delph; De Bruyne, Fernandinho, David Silva; Leroy Sane, Sergio Aguero, Gabriel Jesus.

„Liverpool“: (4-3-3) Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Chamberlain, Wijnaldum, Milner; Mane, Salah, Firmino.


„Roma“ – „Barcelona“

Nors ir čia įvarčių pranašumas tas pats – 3 – tačiau tokios dvikovos nesitikima. „Barcelona“ namuose laimėjo rezultatu 4-1, todėl „Roma“ šansai prasibrauti į pusfinalį yra minimalūs.

Pirmoje dvikovoje katalonus šiek lydėjo ir sėkmė – net du įvarčiai krito patiems varžovams nukreipus kamuolį į savo vartus. Nelaimėliais tapo Daniele De Rossi bei Kostas Manolas. Dar du įvarčius pridėjo Gerardas Pique su Luisu Suarezu, o vienintelį tikslų smūgį svečių gretose pasiekė Edinas Džeko.

„Romėnai“ savo sirgalių nenudžiugino ir savaitgalį – jie Italijos „Serie A“ pirmenybėse namuose krito prieš „Fiorentina“. Gynyboje klydęs Romos klubas nuo „violetinių“ praleido du įvarčius ir turėjo susitaikyti su septinta nesėkme šiame Italijos pirmenybių sezone.

Kur kas geriau reikalai klostėsi „Barcelona“ komandai, kuri jau yra be penkių minučių Ispanijos čempionė. Katalonai vedami Lionelis Messi, pelniusio net tris įvarčius, nugalėjo „Leganes“ vienuolikę – 3:1.

Paskutinis vizitas „Barcelona“ komandai Italijos sostinėje nebuvo jau toks sėkmingas – 2015 metų grupių etape sužaista lygiosiomis 1-1 su šeimininkais. „Barca“ šiandien yra nusiteikusi tik laimėti, todėl „Roma“ ekipai lengviau nebus.

„Roma“ yra netekusi savo jaunosios komandos žvaigždės Cenko Underio, o savaitgalį iš rikiuotės iškrito ir Diego Perotti, kurį šiandien aikštėje turėjo pakeisti Stephanas El Shaarawy. Didesnių pasikeitimų „Roma“ startinėje sudėtyje neturėtų būti.

„Barca“ permainų Romoje taip pat neplanuoja imtis – žais įprastas vienuoliktukas. Neatmetama galimybė, kad visgi vietoj Paulinho bus pasirinktas Ousmane Dembele, tačiau kol kas atrodo realesnė brazilo kandidatūra.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Roma“: (4-3-3) Alisson Becker; Bruno Peres, Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini, De Rossi, Nainggolan; Florenzi, Džeko, El Shaarawy.

„Barcelona“: (4-4-2) Ter Stegen; Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Paulinho, Busquets, Rakitič, Iniesta; Suarez, Messi.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...