Čempionų lyga: "Real" ir "Bayern" sieks užbaigti išvykoje pradėtą darbą (apžvalga)

Trečiadienį paaiškės paskutiniai du UEFA Čempionų lygos pusfinalio dalyviai – paskutinės dvejos atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės įvyks Madride bei Miunchene.

„Santiago Bernabeu“ stadione Madrido „Real“ priims Turino „Juventus“. „Baltieji“ jau pirmajame susitikime padėjo tvirtą žingsnį kito etapo link, tačiau italai į Ispaniją atvyksta siekti pergalės ir galbūt sukurti stebuklą.

Kitoje dvikovoje Miuncheno „Bayern“ susigrums su „Sevilla“. Čia intrigos vis dar yra – Sevilijoje bavarai laimėjo vieno įvarčio pranašumu, tačiau dėl vietos pusfinalyje dar tikrai nėra garantuoti.


Madrido „Real“ – Turino „Juventus“

Ispanijoje vieną prasčiausių sezonų per visą klubo istorijoje žaidžiantį „Real“ Europoje sustabdyti negali niekas – karališkieji Čempionų lygoje triumfavo pastaruosius du metus, todėl ir šį sezoną vis dar yra laikomi pagrindiniais kandidatais ir trečią kartą kelti šio turnyro taurę.

Pusfinalis jau beveik ranka pasiekiamas – Turine „Real“ varžovus sutriuškino rezultatu 3-0. Rungtynėse siautėjo Cristiano Ronaldo – portugalas pasiekė du įvarčius, o vienas jų krito ir po akrobatinio smūgio. Pergalę užtvirtino gynėjas Marcelo.

„Juventus“ ekipos šansai žengti į kitą etapą yra minimalūs – „Real“ savo stadione Europos taurėje yra nenugalimas jau daugiau nei ketverius metus. „Juventus“ laukia itin rimtas iššūkis, nes bent vienas varžovų įvartis reikš pabaigą – tada „Juvei“ jau reikės mušti net penkis įvarčius.

Savaitgalį abi komandos turėjo skirtingus pasirodymus šalies pirmenybėse – „Real“ namuose sužaidė lygiosiomis su Madrido „Atletico“ ir nukrito į ketvirtąją poziciją, o Turino „Juventus“ po Paulo Dybalos „hat-tricko“ šventė pergalę rezultatu 4-2 prieš „Benevento“.

Puikus P. Dybalos pasirodymas savaitgalį „Juvei“ nesuteikia jokių vilčių akistatoje su „Real“ – argentinietis pirmoje dvikovoje užsidirbo raudoną kortelę ir yra priverstas nežaisti dėl diskvalifikacijos.

Savo įvarčių seriją pratęsė ir Cristiano Ronaldo. Madrido derbyje portugalas pelnė vienintelį įvartį savo komandos gretose ir per paskutines dešimt rungtynių yra užfiksavęs 20 įvarčių.

„Real“ startinėje sudėtyje nebūtų jokių pasikeitimų su dvikova Turine, jeigu ne Sergio Ramoso diskvalifikacija. Zinedine‘as Zidane‘as turi rimtų problemų – be komandos kapitono taip pat negali žaisti Nacho, o Jesusas Vallejo, nors ir treniravosi vakar, vis dar nėra aišku, ar yra pasirengęs išbėgti į aikštę.

Manoma, kad prancūzas šalia Raphaelio Varane bus priverstas statyti Casemiro, o į brazilą vietą stos Mateo Kovačičius.

Tuo tarpu be P. Dybalos Turine liko traumuoti Federico Bernardeschi ir Andrea Barzagli, o Rodrigo Bentacuras taip pat yra priverstas nerungtyniauti dėl geltonų kortelių. Gera žinia yra tai, kad po diskvalifikacijos į „Juventus“ sudėtį grįžta Miralemas Pjaničius bei Mehdi Benatia.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Real Madrid“: (4-3-1-2) Navas; Carvajal, Casemiro, Varane, Marcelo; Kovačič, Modrič, Kroos; Isco, Ronaldo, Benzema.

„Juventus“: (4-3-3) Buffon; Lichsteiner, Benatia, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanič, Matuidi; Cuadrado, Higuain, Douglas Costa.


„Bayern“ – „Sevilla“

Miunchene laukiama dar vieno stebuklo – tokį Europos grandą kaip „Manchester United“ ketvirtfinalyje patiesusi „Sevilla“ bandys sukurti istoriją, nors ir palaužti Juppo Heynckeso treniruojamą komandą yra ypatingai sunki užduotis.

Pirmą kartą per savo istoriją tarpusavyje susitikusios komandos pirmoje dvikovoje susikūrė užtektinai progų, tačiau šaltakraujiškesni buvo svečiai iš Miuncheno – Pablo Sarabia išvedė šeimininkus į priekį, tačiau bavarai nesutriko ir Thiago bei Jesuso Navaso įvartis į savus vartus leido džiaugtis pergale rezultatu 2-1.

Favoritai žengti į pusfinalį neabejotinai yra „Bayern“. „Sevilla“ eina „Real“ keliu – Ispanijoje pralaimi prieš bet ką, tačiau Čempionų lygoje gali įveikti bet kurį varžovą.

Paskutinės rungtynės Vincenzo Montella auklėtiniams papildomo pasitikėjimo prieš dvikovą su „Bayern“ nepridėjo – „La Liga“ pirmenybės andalūzai net 0-4 pralaimėjo Vigo „Celta“ ekipai. „Sevilla“ pergalės iškovoti Ispanijoje nesugeba jau tris rungtynes iš eilės.

Savo ruožtu „Bayern“ savaitgalį savo fronte ne tik, kad neturėjo sunkumų, bet dar ir užsitikrino čempionų titulą – pergalė rezultatu 4-1 prieš „Augsburg“ bavarams garantavo šeštąjį iš eilės „Bundesliga“ pirmenybių trofėjų.

„Bayern“, kaip ir rungtynėse su „Sevilla“, prieš „Augsburg“ pirmieji praleido įvartį, tačiau ir čia nesutriko – Corentino Tolisso, Jameso Rodriguezo, Arjeno Robbeno ir Sandro Wagnerio tikslūs smūgiai atvedė į auksinę pergalę.

J. Heynckeso treniruojama komanda stipriausios sudėties nežais – Manuelis Neueris ir toliau gydosi traumą, o prie jo yra prisijungę Davidas Alaba, Kingsley Comanas ir Arturo Vidalis. Bavarams reikėtų pasisaugoti geltonų kortelių, nes pusfinalį gali tekti praleisti tokiems žaidėjams kaip Robertui Lewandowskui, Boatengui ar Ribery.

„Sevilla“ taip pat turi netekčių – jau aišku, kad jiems padėti negalės Simonas Kjaeris su Joaquinu Correa. Gera žinia yra tai, kad po diskvalifikacijos į aikštę sugrįš Everas Banega – argentinietis yra vienas kertinių komandos žaidėjų aikštės viduryje.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Bayern“: (4-3-3) Ulreich; Kimmich, Hummels, Boateng, Bernat; Martínez, Thiago, James; Ribéry, Müller, Lewandowski

„Sevilla“: (4-3-3) Soria; Navas, Mercado, Lenglet, Escudero; N'Zonzi, Banega, Vázquez;  Sarabia, Sandro, Muriel.