Čempionų lyga: "Real" ir "Bayern" sieks užbaigti namuose pradėtą darbą (apžvalga)

Antradienį po neilgos pertraukos į žydruosius televizoriaus ekranus sugrįžta UEFA Čempionų lygos futbolas. Pajėgiausiame Senojo žemyno turnyre startuoja atsakomosios aštuntfinalio dvikovos, po kurių paaiškės pirmieji du ketvirtfinalio dalyviai.

Dėl pirmųjų bilietų į ketvirtfinalį Italijoje susikaus „Napoli“ prieš Madrido „Real“, o Miuncheno „Bayern“ Londone sieks išspręsti formalumus su „Arsenal“.


„Napoli“ – Madrido „Real“

Prieš šių komandų pirmąjį susitikimą buvo daug prognozių, tačiau Zinedine‘o Zidane‘o auklėtiniai gana užtikrintai rezultatu 3-1 „Santiago Bernabeu“ stadione pranoko varžovus iš Italijos. Pirmieji į priekį po puikaus Lorenzo Insigne įvarčio buvo įsiveržę „Napoli“ futbolininkai, bet „Real“ parodė čempionišką charakterį ir atsitiesė pelnydami tris įvarčius.

„Napoli“ iki tol demonstravo įspūdingą sportinę formą ir nebuvo pralaimėję nuo lapkričio mėnesio, tačiau po nesėkmės Madride italai šiek tiek sutriko ir sugebėjo patirti du pralaimėjimus, tačiau buvo iškovota ir tiek pat pergalių.

Po nesėkmės pirmajame Čempionų lygos aštuntfinalio susitikime „Napoli“ šventė pergalė Italijos pirmenybėse, tačiau vėliau sekė du pralaimėjimai iš eilės – pralaimėta „Atalanta“ ekipai ir rezultatu 1-3 Italijos taurėje nusileista Turino „Juventus“. Vis dėlto paskutinėse rungtynėse Neapolio vienuolikė pasiekė svarbią pergalę prieš „Roma“.

Po pergalingo starto aštuntfinalyje itin įspūdinga sportine forma „baltieji“ pasigirti negalėjo – per pastarąsias penkerias rungtynes iškovotos trys pergalės, kartą sužaista lygiosiomis ir patirtas pralaimėjimas prieš „Valencia“.

Z. Zidane‘o auklėtiniai pastaruoju metu nesugebėdavo pasiekti užtikrintų pergalių, tačiau savaitgalį „Real“ be Cristiano Ronaldo ir Garethas Bale‘o paslaugų nesunkiai rezultatu 4-1 nugalėjo „Eibar“, o nugalėtojų gretose išsiskyrė du įvarčius pelnęs Karimas Benzema.

Ir vieni, ir kiti prieš aštuntfinalio dvikovą rimtesnių netekčių išvengė, todėl galės verstis bene stipriausios sudėtimis. C. Ronaldo dėl traumos nerungtyniavo savaitgalį, tačiau kartu su komanda atvyko į Neapolį ir yra pasiruošęs išbėgti į aikštę. Kaip didesnė iš netekčių „Real“ ekipoje yra centro gynėjas Raphaelis Varane.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Napoli“: Pepe Reina; Elseid Hysaj, Raul Albiol, Kalidou Koulibaly, Faouzi Ghoulam; Piotr Zielinski, Amadou Diawara, Marek Hamsik; Jose Callejon, Dries Mertens, Lorenzo Insigne.

„Real Madrid“: Keylor Navas; Dani Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Luka Modrič, Casemiro, Toni Kroos, Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo.


Londono „Arsenal“ – Miucheno „Bayern“

Miuncheno „Bayern“ klubas nuo pat pradžių buvo laikytas šios poros favoritu, tačiau kad jau po pirmųjų rungtynių rezultatas bus toks, nesitikėjo daugelis. Carlo Ancelotti auklėtiniai namuose „kanonierius“ sutraiškė rezultatu 5-1, todėl Arsene‘o Wengero kariaunai belieka tikėtis tik stebuklo.

Po žeminančio pralaimėjimo Vokietijoje Šiaurės Londono ekipa daug rungtynių neturėjo – vos dvi. FA taurėje rezultatu 2-0 buvo įveiktas mažai kam žinomas „Sutton United“, o paskutinėse rungtynėse, kurios įvyko šeštadienį, „kanonieriai“ rezultatu 3-1 nusileido „Liverpool“ futbolininkams.

Po itin prastų rezultatų „Arsenal“ rūbinėje subliuško ir komandinė atmosfera – Arsene‘as Wengeras savaitgalį ant suolo paliko Alexį Sanchezą, kuris susitikimą stebėjo su plačia šypsena.

Kur kas geresnis komandos klimatas yra „Bayern“ stovykloje – bavarai po „Arsenal“ ekipos sutriuškinimo tik sykį nesidžiaugė pergale – Vokietijos „Bundesliga“ pirmenybėse sužaista lygiosiomis su Berlyno „Hertha“.

Vis dėlto vėliau sunkumų bavarai nesulaukė ir triuškino varžovus. C. Ancelotti gali pasigirti ekipos žaidimu tiek puolime, tiek gynyboje – per pastarąsias tris rungtynes pelnyti net 14 įvarčių ir nepraleistas nei vienas įvartis į savus vartus.

„Arsenal“ turi rimtų netekčių – komandai dėl gripo nepadės Mesutas Ozilas, o traumas ir toliau gydosi Mohamedas Elneny ir Santi Cazorla. Dvikovą su „Arsenal“ dėl diskvalifikacijos praleis Philippas Lahmas, o taip pat nėra šimtu procentų, ar „Bayern“ vartus gins Manuelis Neueris.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Arsenal“: David Ospina; Hector Bellerín, Shkodran Mustafi, Laurent Koscielny, Nacho Monreal; Francis Coquelin, Granit Xhaka; Alex Oxlade-Chamberlain, Alex Iwobi, Theo Walcott; Alexis Sanchez.

„Bayern“: Sven Ulreich; Rafinha, Javi Martínez, David Alaba, Juan Bernat; Joshua Kimmich, Thiago, Thomas Muller; Douglas Costa, Arjen Robben; Robert Lewandowski.