Čempionų lyga: Teisėjo gniuždytas PSG eliminavo "Chelsea", "Bayern" sutrypė "Shakhtar" (VIDEO, FOTO)

Miuncheno „Bayern“ žengė į Čempionų lygos ketvirtfinalį, kai atsakomosiose aštuntfinalio rungtynėse 7:0 sutrypė Donecko „Šachtar“ komandą. O Londone „Chelsea“ ir „Paris Saint-Germain“ per pagrindinį laiką sužaidus 1:1, tad prireikė pratęsimo, kuriame abu klubai pelnė dar po įvartį ir tai nulėmė prancūzų triumfą.

Z.Ibrahimovičius negali pasigirti geru žaidimu prieš J.Mourinho komandas. Portugalui jau devintąjį mačą iš eilės pavyko pasiekti, kad galingu smūgiu garsėjantis švedas liktų tylus. Šįkart ilgai nereikėjo varginti gynėjų, nes 34 minutę už šiurkščią pražangą Z.Ibrahimovičiui buvo parodyta raudona kortelė, sukėlusi nemažai diskusijų.

Kai atrodė, kad rungtynės gali baigtis be įvarčių, bet palankiu „Chelsea“ rezultatu, šeimininkai padidino savo šansus. 81 minutę Gary Cahillas meistriškai baudos aikštelėje nusileido kamuolį ir užtikrintai smūgiavo į PSG vartus – 1:0.

Tačiau PSG nenusileido ir išvargo įvartį, lėmusį pratęsimą – galva kamuolį į vartus nukreipė Davidas Luizas.

96 minutę arbirtras skyrė 11 metrų baudinį į PSG vartus už žaidimą ranka. E.Hazardas buvo šaltakraujiškas ir PSG šansai atrodė itin blankūs, bet prancūzų klubas nepasidavė.

Th.Silva 114 minutę po standartinės situacijos privertė už galvų susiimti šeimininkus. Rezultatas tapo 2:2, o jis – nebuvo palankus „Chelsea“ klubui.

Kitose rungtynėse Donecko „Šachtar“ sirgaliai dar ilgai keiks mačui vadovavusį teisėją. Willie Collumas iš Škotijos jau ketvirtąją minutę priėmė sprendimą, kuris palaidojo „Šachtar“ komandą. Arbitras mačo pradžioje skyrė pelnytą 11 metrų baudinį į „Šachtar“ vartus, bet nusprendė, kad tokios bausmės Ukrainos klubui nepakako – W.Collumas iškėlė ir parodė raudoną kortelę Aleksandrui Kučerui. Gynėjui palikus aikštę tapo aišku, kad intrigos Voketijoje nebus.

Ir nebuvo. Jau po poros minučių Arjeras Robbenas kišo koją, bet nenukreipė kamuolio į vartus. „Bayern“ atakos kartojosi viena po kitos, bet iki antrojo įvarčio sirgaliai Vokietijoje turėjo nusivilti. 19 minutę Josepas Guardiola turėjo pakeisti A.Robbeną, kuris susižeidė raumenį.

O tada prasidėjo vakarėlis.

34 minutę Jerome'as Boatengas žaibiškai reagavo į atremtą R.Lewandowskio smūgį ir padidino skirtumą. Po didžiosios pertraukos Davidas Alaba nuskaitė žaidimą ir atliko puikų perdavimą Franckui Ribery. Šis baudos aikštelėje pademonstravo tobulus įgūdžius ir 49 minutę pasiuntė kamuolį į vartų tinklą. Po trijų minučių prie realizuoto 11 metrų baudinio įvartį iš žaidimo pridėjo Thomasas Muelleris.

63 minutę vakarėlį pratęsė Holgeris Badstuberis, galva nukreipęs Rafinhos skersuotą kamuolį. Galiausiai įmušė ir R.Lewandowskis. 87 minutę prie komandos draugų prisidėjo ir Mario Goetze.

Rezultatai:

"Chelsea" 2 - 2 PSG

(Pirmas mačas: 1-1, bendras rezultatas: 3-3)

81' [1-0] Gary'is Cahillas 

86' [1-1] Davidas Luizas

96' [2-1] Edenas Hazardas 

114' [2-2] Thiago Silva

32' Zlatanas Ibrahimovičius (PSG) pašalintas iš aikštės

"Bayern" 7 - 0 "Shakhtar"

(Pirmas mačas: 0-0, bendras rezultatas: 7-0)

4' [1-0] Thomasas Muelleris (iš 11 m baudinio)

34' [2-0] Jerome'as Boatengas 

49' [3-0] Franckas Ribery 

52' [4-0] Thomasas Muelleris 

63' [5-0] Holgeris Badstuberis 

75' [6-0] Robertas Lewandowskis 

87' [7-0] Mario Goetze

3' Oleksandras Kučeras ("Shakhtar") pašalintas iš aikštės

lrytas.lt