Čempionų lygos antradienis – kas gali žengti toliau?

UEFA Čempionų lyga antradienį sugrįžta į Europos futbolo stadionus. Aštuonerios penktojo turo rungtynės antradienį vyks E-H grupėse. Jau antradienį į kitą varžybų etapą gali patekti „Barcelona“, „Roma“, „Bayern“, „Olympiakos“, „Porto“, „Chelsea“ ir „Valencia“.

E grupė
Vt. Komanda Rungt. Perg. Lyg. Pral. Įvar. Tšk.
1. „Barcelona“ 4 3 1 0 8:2 10
2. „Roma“ 4 1 2 1 10:10 5
3. Lėverkuzeno „Bayer“ 4 1 1 2 11:10 4
4. Barysovo BATE 4 1 0 3 4:11 3

Antradienio rungtynėse susitinka: „Barcelona“ – „Roma“ ir BATE – „Bayer“

„Barcelona“ užtenka taško antradienio rungtynėse arba net ir pralaimėjimo atveju ekipa patektų į kitą etapą, jeigu „Bayer“ nesugebėtų įveikti BATE.

„Roma“ klubui reikia įveikti „Barcą“ ir tikėtis lygiųjų kitame mače. Jei taip neatsitiks, Italijos klubo likimas spręsis paskutiniojo turo rungtynėse su baltarusiais.

„Bayer“ futbolininkai dar tolokai nuo kito etapo – jiems visų pirma reikėtų laimėti prieš BATE. Šeštajame ture vokiečiai namie priims „Barcą“ ir laimėję žengtų pirmyn, tačiau jiems svarbus ir katalonų bei italų tarpusavio rezultatas antradienį.

BATE ekipai reikalingos abi pergalės likusiose rungtynės, tačiau ir to gali nepakakti. Baltarusiai priklausomi ir nuo kitų komandų rezultatų.

F grupė
Vt. Komanda Rungt. Perg. Lyg. Pral. Įvar. Tšk.
1. Miuncheno „Bayern“ 4 3 0 1 13:3 9
2. Pirėjo „Olympiakos“ 4 3 0 1 6:6 9
3. Londono „Arsenal“ 4 1 0 3 6:10 3
4. Zagrebo „Dinamo“ 4 1 0 3 3:9 3

Antradienio rungtynėse susitinka: „Arsenal“ – „Dinamo“ ir „Bayern“ – „Olympiakos“ 

„Bayern“ užtenka vieno taško per dvejas likusias rungtynes.

„Olympiakos“ situacija lygiai tokia pati. Vokiečių ir graikų lygiosios antradienį abiems komandoms užtikrintų vietą kitame etape.

„Arsenal“ antradienį privalo laimėti prieš kroatus ir laukti „Bayern“ pergalės. Paskutiniame ture su „Olympiakos“ anglams reikėtų pergalės 2 įvarčių skirtumu arba vienu įvarčiu, tačiau rezultatas turėtų būti bent 4:3.

„Dinamo“ beveik neturi šansų. Scenarijus prilygsta stebuklui – reikia įveikti „Arsenal“ ir „Bayern“ iš viso 6 įvarčių skirtumu ir tikėtis „Bayern“ pralaimėjimo „Olympiakos“.

G grupė
Vt. Komanda Rungt. Perg. Lyg. Pral. Įvar. Tšk.
1. „Porto“ 4 3 1 0 9:4 10
2. Londono „Chelsea“ 4 2 1 1 7:3 7
3. Kijevo „Dinamo“ 4 1 2 1 5:4 5
4. Tel Avivo „Maccabi“ 4 0 0 4 1:11 0

Antradienio rungtynėse susitinka: „Porto“ – „Dinamo“ ir „Maccabi“ – „Chelsea“

„Porto“ užtenka iškovoti lygiąsias namuose su Kijevo ekipa ir bilietas į kitą etapą – kišenėje. Norint užimti 1-ąją vietą reikia 4 taškų.

„Chelsea“ jau antradienį užsitikrintų vietą kitame etape, jeigu „Dinamo“ nenugalėtų „Porto“, o „Chelsea“ iškovotų pergalę. Jeigu „Porto“ įveiks Kijevo klubą, „Chelsea“ pakaks ir lygiųjų.

„Dinamo“ užtektų dviejų pergalių tik tuo atveju, jei „Chelsea“ per likusias rungtynes neiškovos 4 taškų.

„Maccabi“ šansų jau nebeturi. Norėdami žaisti Europos lygoje (reikia užimti III vt.), žydai turi laimėti abi rungtynes ir tikėtis, kad „Dinamo“ nelaimės prieš „Porto“. Jei taip įvyks, „Maccabi“ paskutiniame ture turės ukrainiečius įveikti 2 įvarčiais.

H grupė
Vt. Komanda Rungt. Perg. Lyg. Pral. Įvar. Tšk.
1. Sankt Peterburgo „Zenit“ 4 4 0 0 10:4 12
2. „Valencia“ 4 2 0 2 5:5 6
3. „Gent“ 4 1 1 2 4:5 4
4. Liono „Olympique“ 4 0 1 3 2:7 1

Antradienio rungtynėse susitinka: „Lyon“ – „Gent“ ir „Zenit“ – „Valencia“

„Zenit“ – vienintelė dar nenugalėta komanda jau yra užsitikrinusi vietą kitame etape. Pergalė antradienį garantuotų pirmąją vietą grupėje.

„Valencia“​ reikia nugalėti antradienį „Zenit“ ir laukti „Gent“ ir „Lyon“ lygiųjų arba prancūzų pergalės.

„Gent“ turi tarpusavio mačų pranašumą prieš „Valencia“, tačiau net ir dviejų pergalių per likusius turus gali nepakakti, jei 2 taškais pirmaujantys ispanai iškovos abi pergales.

„Lyon“ irgi dar turi šansų, tačiau ne tik turi laimėti abi likusias rungtynes, bet ir tikėtis, kad „Gent“ surinks ne daugiau nei tris taškus, o „Valencia“ antradienį nelaimės prieš „Zenit“. 

15min.lt