Pirmadienį Šveicarijoje buvo ištraukti 2017-18 metų UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio etapo burtai.

Legendinio Xabi Alonso ranka suvedė ne vieną garsų klubą į vieną porą su kitu. Aštuntfinalio etapas startuos tik vasario 13-ąją dieną, tačiau jau dabar su dideliu nekantrumu yra laukiama dvikovų.

Portalas "EuroFootball.lt" nusprendė pasidomėti lažybų pasiūlomis ir įvertinti visų komandų šansus žengti tolyn. Šiandien apžvelgsime pirmųjų keturių porų galimybes, o rytoj - antroji dalis.


"Basel" - "Manchester City"

Neabejotinas poros favoritas - Pepo Guardiolos vadovaujamas "Man City" klubas. "Miestiečiai" buvo ta komanda, kurios aštuntfinalyje norėjo išvengti visi antrąją poziciją grupėje užėmė klubai. Šveicarijos čempionams nepasisekė - jiems atiteko potencialiai pajėgiausias varžovas. Užsienio lažybų kontoros absoliučiais favoritais žengti į ketvirtfinalį būtent ir laiko "Man City" ekipą, o "Basel" galimybės yra vertinamos itin aukštu koeficientu. Nežinia, kas turėtų atsitikti per du mėnesius su Mančesterio ekipa, kad ši aštuntfinalyje nepajėgtų perlipti "Basel" barjero.

"EuroFootball.lt" prognozė - "Manchester City" pergalė abejose rungtynėse mažiausiai dviejų įvarčių pranašumu.

"Juventus" - "Tottenham"

Jeigu "Tottenham" iki pat šiol būtų išlaikęs tokią formą, kokią demonstravo dar prieš mėnesį arba tada, kai namuose sutriuškino Madrido "Real", Anglijos komandos šansus įveikti Italijos čempionus būtų galima laikyti neblogais, tačiau Mauricio Pochettino auklėtinių forma yra kritusi ir dabar neatrandama savojo žaidimo. Žinoma, "Spurs" turi rimtų netekčių komandos sudėtyje, todėl Šiaurės Londono komanda turėtų sustiprėti iki aštuntfinalio etapo. "Juventus" galimybės žengti į aštuntfinalį yra vertinamos ne pačiu aukščiausiu koeficientu. "Juve" forma šį sezoną taip pat nėra įspūdinga, tačiau tai yra praėjusio sezono finalininkai, kurie ir vėl turi tą patį tikslą - triumfuoti turnyre.

"EuroFootball.lt" prognozė - abiejų komandų šansai žengti tolyn yra gana lygus. Labai daug gali nulemti pirmosios rungtynės Turine. Jeigu ten "Spurs" neatsilaikys, Londone atsitiesti bus itin sunku. 60 procentų tikimybė, kad žygį Europoje tęs "Juve".

"Porto" - "Liverpool"

"Liverpool" šį sezoną Čempionų lygos turnyre buvo neįtikėtinas - pelnė net 23 įvarčius grupių etape. Nors ir "raudonieji" pasiekė tik tris pergales, tačiau jie liko pirmoje pozicijoje ir aštuntfinalyje sulaukė gana palankaus varžovo, lyginant su kitomis poromis. "Porto" šį sezoną rodė banguotą žaidimą, tačiau prasimušė į aštuntfinalį ir bandys pridaryti nemalonumų Jurgeno Kloppo auklėtiniams. Lažybų bendrovių duomenis, "Liverpool" šansai prasibrauti į ketvirtfinalį yra itin dideli, kai tuo tarpu už "Porto" siūlomas maždaug 2,90 koeficientas. Liverpulio ekipa nėra tokia didžiulė jėga Europoje kaip "Real" ar "Barcelona", tačiau su tokiu varžovu kaip "Porto" turi susitvarkyti.

"EuroFootball.lt" prognozė - apylygė kova Portugalijoje ir užtikrinta "Liverpool" pergalė namuose. "Raudonųjų" klubas nėra toks ryškus favoritas kaip "Man City" prieš "Basel", tačiau turi puikius šansus žengti į ketvirtfinalį dviejų įvarčių pranašumu.

PSG - Madrido "Real"

Neabejotinai aštuntfinalio etapo desertas. Tai - bene įdomiausia šio etapo pora, kurioje favoritų nėra. Abi komandos šiais burtais neapsidžiaugė, nes turi tą patį tikslą - triumfuoti turnyre. PSG ekipa šį sezoną turi rimtų tikslų ir nepatekimas į ketvirtfinalį po tokių pirkinių kaip Neymaras ir Kylianas Mbappe būtų didžiulis smūgis. Madrido "Real" klubas šį sezoną nedemonstruoja gero žaidimo, tačiau laiko iki aštuntfinalio pasiruošti dar tikrai yra. Pagal dabartinę formą šiek tiek didesnius šansus lažybų bendrovės skiria PSG komandai, tačiau "Real" yra du kartus iš eilės turnyro čempionas. Žinant Ispanijos sostinės ekipos charakterį tokio tipo rungtynėse, abejoti jais tikrai nereikia. Šioje poroje daug kas priklausys nuo kitų faktorių - traumuotų žaidėjų skaičiaus, sportinių formų ir paprasčiausio nusiteikimo.

"EuroFootball.lt" prognozė - patirtis prieš pergalių ištroškusią komandą. Abiejų šansus reikėtų įvertinti visiškai lygiai - 50 ant 50. Daug kas priklausys nuo pirmųjų rungtynių Madride, tačiau jau ir praėjusį sezoną pamatėme, kad PSG komandai neužtenka net keturių įvarčių pranašumo, jog žengtų į kitą etapą.